Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.208
    Допаѓања:
    77.488
    Сејф сити да. Ама околните дуќани имале камери.
    А снимки лесно се собираат кога е објавено на тв.
    Не можеш туку така да тргнеш и да бараш снимки. Може проверуваш кој кадар фаќа камерата и планираш нешто лошо.
    А гарантирам дека сабајлето кога ја снема Вања, повеќето газди провериле на камерите дали ја имаат во кадар. Да ја имало, ќе се јавеле на фамилијата.

Не знам за тука, ама во УК има веб страна каде што се проверува регистрација на возило, јавно е достапна информацијата. Не ти ни треба полиција.

На Feminka22, *Amethyst*, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    685
    Во врска со болдираното, не пропеале одма ни во штаб, ни на испрашување, а и само Кешишев од тројца што привеле им бил сомнителен затоа што гледале дека крие нешто и го задржале. Другите двајца (не биле ни Боре ни оној другиот) се одма пуштени.

Кешишев се туфкал да им каже, да не им каже и на крај решава да ги однесе на местото т.е. во Бразда. До последен момент инспекторите мислат дека ги носи за Панче и кога Кешишев конечно ќе им каже каде да копаат, ќе додаде "тука е закопано маленкото", они во прашалници што им збори, као "кој?" и он им кажал "па девојчето што го барате". Така дознаваат уствари сѐ.

На Feminka22, *Amethyst*, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.218
    Допаѓања:
    13.068
    @malerozna ако ти текнува имаше самит тука. Баш чудно што сето беше после нив, ако брзо откриле. Или за да не избие скандал пред останатите земји. Контрадикторно во секој случај.

4. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    685
    Нема врска дека откриле порано па криеле ради самит или нешто, ете, пишав погоре кога и како сфатиле.
    Тоа било веќе касно, кога го наоѓаат телото, некаде 1-2 по полноќ, утредента веќе објавија.

На CameliaMiller, SummerGirl, Kir и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.208
    Допаѓања:
    77.488
    Па како не е пропејување, кога полицијата поима немала, ниту па имала докази, ни па сомнеж дека Кешишев или било кој е вмешан во убиство или грабнување. Им кажале Гоце и Александар дека се сомневаат, им турнале снимки в раце велејќи овие се сомнителни, проверете ги.
    Испаѓа дека фамилијата ја водела истрагата, а не детективите.

Абе многу добро знаеме како се вработува кај нас во полиција, прво си полицаец, па те унапредуваат. Ако си подобен партиски, нормално.
    Ако сакаат нешто да откријат, ќе откријат. Очигледно, во тој период, друго ги интересирало.
    Па имаше после препукување, сдс на власт, ама некој од вмро не го запишал Панче како исчезнато лице, тоа демек било грешката...
    Во оваа наша држава, дај боже ни болница, ни пожарна, ни полиција да ти затреба. Еден куп изговори ќе се наслушаш, се некој друг кривец ќе има за несработеното

На Feminka22, Waverly Raven, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.582
    Ај овие некако ги изслушав гледав читав
    Ами овие тројцата кога ке сведочат?
    Ке немам желудник да слушам

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.780
    Алиске, не пријавиле толку одма, туку кога не ја нашле на свој телефон, не е на школо и слично, пријавиле. И тоа е најисправен начин на постапување, и да не ти е матен животот. Алтернативно може било кој педофил да ја грабнал од пред зграда, на пример. И за другиве деца што живи - здрави ги наоѓаат, одма е пријавувано.

На Stressed Out, mal.ecka, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.582
    Незнам Каме се мислам кај 9 сабајлето е пријавено во мвр
    А и небитно се е небитно го нема детето веќе

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    685
    Инаку таткото сигурно е вмешан, не знам зошто сеуште има луѓе што веруваат дека е невин.

Не знам на кој начин и не знам што им бил договорот ама сигурна сум дека не знаел дека ќе го убијат девојчето.
    Се гледа по неговиот изглед дека има грижа на совест и се кае, пропаднат е целиот. И кај Кешишев се гледа каење, останатите рамна линија.

На Mumoftwo30, Feminka22 и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.962
    Таткото нешто има заебано...и они си знаат што, ама договор со овие нема логика да постои. За да им каже кога излегува од дома е причам ти причу. Нема да дознаеме, и не ни треба.

На Stressed Out, Mumoftwo30, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    685
    Тоа пишав и пред некој ден во темава, не ја гледам поентата на тоа судењево да е јавно. Не е дека било кое дете ќе земеа па сега еве јавно ќе им се суди на други да не им текне. Толку лични работи им се испомешани тука, требаше сѐ тоа зад затворени врата да се решава. Вака со новинари и пренесувања, непотребни драми и циркуз прават.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.962
    Апсолутно. Само театар, за приказ колку стручна полиција и судство има.Еве, кој не знаел досега, може ќе разбере.

На Kir и Amelia. им се допаѓа ова.
  13. Kir

Kir Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Јас мислам дека ако не беше јавно ќе се фрлеше сомнеж врз полицијата, а тоа не го сакаат нели? Па ајде ќе направиме се транспарентно пошо ние сме многу спремни и одма излеговме со изјави кој е монструм кој е учесник.. итд
    Единствено ради другата сестра не би требало да е се транспарентно бидејќи сигурно е в крај истрауматизирана а имала плус здравствен проблем пред тоа..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.372
    Ова е логично објаснување да, се до моментот кога Кираца вели дека мисли дека Палчо не ја убива за пари.

Па не баш, особено кога тинејџер е во прашање. Знаеш колку пати се има случено да не го добијам после школо, да тргне сам да си оди и слично?
    Каков театар Биљо, судењето поради одредени прични треба да е јавно и се гледа зошто.
    Каква интима барате, не знам. Се знае со закон кој судења не смеат да се јавни. За се друго, и те како треба јавно.

На mal.ecka, Ahoy, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.962
    Ако ја убива за пари, нели треба да се докажат парите? За колку пари се убива дете, на рака му ги дале?

А поради кои причини треба да е јавно судењето?

На SummerGirl, mal.ecka и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.372
    Пред се да е транспарентно.
    Тоа кај нас особено е и битно.
    И кога се суди за вакви дела, јавноста мора да е вклучена.

На SummerGirl, mal.ecka, Ahoy и 6 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.208
    Допаѓања:
    77.488
    Епа не верува дека ја убил за пари, туку заради друга причина.
    Лично и јас не верувам во таа приказна дека е за пари.
    Палчо ми личи на шизофреник кој живеел во свој филм. Само што не е глуп како кафекувариците како што ги нарече некој. Ги извозил сите до еден и киднал.
    Александар не знам како да го опишам...
    Да не сум крива а да ми убиле некој свој, нема број на полицајци кои ќе ме задржат да не ги задавам убијците на лице место.
    Или е издрогиран...

На Skorpija25, SummerGirl, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.962
    Ама што е транспарентно досега уствари?
    Освен Палчо што си кажува дека биле во врска, ништо.
    Ако не е Палчо, пошто многу сензитивен дечко е, кој е? А и да е, и да не е-зошто?
    Се ова досега е за ништо, како го нашле детето, кај го нашле детето. Кај е моментот -зошто?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Или можеби свесен е дека немаат докази против Палчо и дека ќе биде пуштен на слобода, па не знае што ќе ги чека во иднина.

А дали ако реагира некако, пример го нападне во судница, може да му наштети на случајот?

И дали како одбрана ги имаат сите информации, односно дали знаат колку им е цврст случајот?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.780
    Па уште не се изјасниле кои докази итн. ги имаат. Мора да е транспарентно.

На eliesaab и JuLleE им се допаѓа ова.