Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    2.176
    Ovie informacii treba seriozno da se razgledaat,kade vika deka namerno tatkoto sakaat da go namestat kade imalo i drugi situacii kade nekoj nevin e namerno obvinet,da izlezat javno Kambovski posle praznicivevi detalno da go objasni slucajot,!mozebi ima docna reakcija i na Policijata pa go mestat tatkovi..Zalno no vistinata mora da izleze i tatkoto da izleze poditno!

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    8.971
    Ајде сега фино лепо да се распушти цела влада и да му се извинете на човекот кој пекол преживеа заради вас.
    Али види,кога ке споиш неспособни новинари со проклета влада плус неписмен народ со телефон у рака ,ТАДААММ Ја добиваш Севернава Вукојебина.

На Gosh, INNERBEAUTY, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.806
    Допаѓања:
    80.581
    Немам време сега да слушам, само можам да кажам што и да било, сите овие се бедници што во ова вмешаа и убија невино ДЕТЕ.

На CameliaMiller, LiquidLuna, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    ja slusam
    da islusam se ke vi raskazam
    cekav da zavrsi lajvot

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Резиме од видеото:

-Според тројцава други, Панчо е убиен истиот ден кога и е киднапиран

-на едно видео се гледа на 22.11 е во кола со еден од киднаперите кајшто пробува на Лукоил во Велес да стаи бензин. Човекот што е со него цело време се врти да не го фати камера. И вика дека му се крши клучот нешто и дека е нервозен многу. И вика дека ќе иде на Макпетрол. A никогаш не отишол таму.

После 4 часа пак се враќа на бензинската околу 14:28 сам.

Ако бил киднапиран, како се шета тогаш вака? Или зошто не пријавил кога се вратил. И вика дека не држи вода муабетот дека е киднапиран

После тоа вика дека на 25.11 телефонот му го нашле на тој Макпетрол кај што вели дека ќе иде.

И како може неговиот телефон да го трејснат, а на Вања не можеле?

-наводно е убиен на 10км од Лукоил. Вика дека муабетот дека е убиен за 500€ бил смешен. И вика дека дупката кај што го фрлиле била археолошко наоѓалиште и дека било порака за некој друг, и дека ако МВР не каже зошто, он ќе кажел

-За Александар вика дека на 28, 29, 30 собрал снимки и го доставил до МВР како доказ, и дека он го поврзал исчезнувањето на Панче со Вања и дека тогаш МВР се заангажирале повеќе.

-После збори за мајка ѝ. И дека мајка ѝ и татко ѝ на Зорица го купиле станот од Палчо, и дека после смррта на нејзините род. Зорица се преселува таму со ќерките, и го препишува на име на Александар. И во Капиштец кај што живееле, станот е на име на Александар а го купила мајка ѝ на Зорица. А единствен евидентиран продаден стан е пред 2 год кај Железничка, и поголемиот дел од парите биле даени за шетање, и кола.

-Александар има на свое име 3 стана над 100кв секој.

-вика зошто да ѝ бара на Зорица пари или да е за изнуда кога има свои станови и многу пари? Или да земел кредит, или од лихвари.

-мотивот кој го дал МВР вика дека нема логика. Вика од што ќе барал пари, кога од тој пред 2 год скоро сите пари се потрошиле, а другите биле на негово име. Вика не знам шо е понелогично, муабетот за Панчо или за Вања и мотивот

-Вика дека Александар не се коцкал, не пиел алкохол, и дека повеќе од 30 год не зимал дрога, и развод барал Александар, а Зорица неќела да се разведе. Да бил таков, нејзините немало да му ги препишат становите, поготово не после развод, и секогаш биле во супер однос.

-бил многу поврзан со децата и затоа Вања го напишала писмото за благодарност.

На Gosh, La-loca, Curious cat и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    ke dopisam uste, slusam.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    -Мајка ѝ во 8:36 ја барала ИМП да види дали е во некока болница, а они ја препратиле да ѕвони во МВР. А првата званична пријава ја поднел татко ѝ.

Осомничените рекле дека сакале 10 дена да ја држат па после да бараат пари за откуп кога ќе се смири ситуацијата. Вика и на најглупите полицајци да работат зошто не ги прашале кај мислеле да ја чуваат, и зошто одма земале лопати и бензин. На 27ми во 5 сабајле на бул. Кузман Ј.Питу од Макпетрол земале бензин.

Никад не побарале пари од семејството. И дека не постои случај на светот кај што убиле киднапирано лице пред да земат пари, па дека дури и тогаш би ги барале ако е за пари.

И исто вика дека демек се уплашиле ради објавата на мајка ѝ и затоа ја убиле, а вика дека е убиена во период 8:55-8:59 сабајле

А во 9:37 го запалиле возилото. Зошто се уплашиле тогаш? Вика дека на уапсените муабетот не им држи вода и како МВР верува во тоа. Вика како може ( и ја се чудам тоа братче) да си џандар и да не поврзеш запален автомобил а имаш пријава за изгубено дете

-он имал инфо дека требало и двете девојчиња да ги киднапираат и затоа биле 4ца, ама Господ ја чувал помалата со тоа што губи прв час.

• вика дека доказите не совпаѓаат со изјавите
    • Татко ѝ не е ни сослушан ни ништо месец дена, ни пред судија ни пред обвинителство, и дека немаат доказ дека има договор меѓу Палчо и Сашо. Немале ништо, му го вештачеле телефонот и не нашле никаква поврзаност на Александар со другиве и дека уопште не ги знаеле. И дека Зорица и Александар заедно биле 7 дена од дента кога ја снемало.
    • Викаат дека он нашол снимки и сѐ и дека баш он помогнал да се реши сѐ. И дека изгледа на МВР не им чини да се реши случајов.
    • Првата камера ги фаќа кај Ван Гог кафичот во 6:26 сабајле, во 6:28 биле кај нејзе пред зграда и ја чекале внатре.
    • Цели 6 мин ја чувале у влез, изгледа пошо мислеле дека и сестра ѝ ќе искочи, пошо од тие инфо он што ги има, требало двете да ги убијат
    • Следна камера во 7:29 ги фаќа, после третата камера шо ги фаќа е од Синдикат
    • Сите снимки ги нашол татко ѝ и ги однел у МВР.
    • Од кај Вања до видеото шо сите го видовме од Фуркан, патуваат 25мин.
    • На 28ми ноември сам отишол Александар да бара видеа и камери. Ауу језиво. Ѝ инсталирале ап за следење на тел и според нејзе од дома до школо 8 мин одела и таму кај Песталоци негде се губи сигналот. Он на 28ми сам праи споредби пошо знае дека 10мин има од дома до школо, сфатил дека не идела пешки него со кола, и цело време на видеата гледа ист цитроен шо вози поспоро од др коли и дека уствари така возеле за да симулираат човечко одење и да личи дека тргнала накај школо, и дека ја снемало таму негде.
    • Палчо знаел кај има камери, пошто не ја фаќа камера како искача од зграда. И дека многу добро било планирано ова. И дека и исказите им биле договорени.
    • После има аудио снимка од Александар со џандарите ( ова сами чујте го на 36мин ) и буквално им го посочува цитроенот. И дека и претходно го видел.
    • Е тогаш тек МВР почнале да ја бараат колата
    • Вика да сакале уште на 27ми ќе изреагирале кога виделе запалена кола. Зашто не обрнале внимание на колата? Зошто не почнале назад да бараат кај движела колата?
    • Викаат дека со апсењето на Александар сакале да ја дефокусираат јавноста, бидејќи со убацување на невин човек било полесно. Го држат во притвор, месец дена без да даде изјава, а не го сослушувале бидејќи немале докази против него и ќе требало да го пуштат. На МВР им одговарало Александар да е уапсен пошо како ќе кажеле дека он сѐ решил и дека ги сакале сите заслуги за себе, да не искочеле неспособни. И вика дека и во Србија биле за нигде.
    • Вика на кој основ е приведен Александар освен изјавата на другиве. И вика дека имаме добри кривичари како пр Камбовски, или Лазетиќ некој си. Вика досеа све неуки се изјаснувале за случајов, а никој не ги прашал луѓево.
    • Првиот ден го тепале у Шутка.
    • Ги прашува Спасовски и Бубевски, како од сѐ што изјавиле овие, одбрале да кажат дека Боре чул дека киднапирањетп е договорено меѓу Палчо и Сашо, а имаат доказ дека не се ни знаеле. И дека кариерата ќе им отишла у неповрат, и дека ќе искочеле неспособност. И зашто не кажуваат дека осомничените им рекле дека киднапирале погрешна особа, Палчо им покажал слика од возрасна жена ама со градба на Вања, пример Зорица одговара на градбата, и други жени од зградата, и вика зашто ако е грешна особа, зошто би ја убиле, или зошто Палчо нив не им напраил нешто, пошо носеле хируршки маски и капи и не можела да им го види лицето
    • Требало уште во петок да ги киднапираат ама колата им била кај Кванташки и се уплашиле пошто било раздвижено, и дека му потврдува тоа дека требало и двете да ги киднапираат и убијат, и дека паѓа муабетот дека е киднапирана ради откуп, вика дека е ова платено убиство
    • Во Бразда кога биле, Палчо зборел на тел 1мин и после ја прашал Вања како се вика, и му одговорила, и ја прашал како се презива, и кога рекла Ѓорчевска, го извадил пиштолот и преку перница ја пука, и после пак ѕвони на телефон. Изгледа има уште некој вмешан.
    • После тоа нешо збори за планот на возење ама нишо не го сфатив, освен дека иделе 5км + пошо знаеле дека ѝ го пратат телефонот и симулирале уствари траса дека иде накај школо, шо значи знаеле кого киднапирале. Носеле перница, лопата, ашов? И бензин
    • Вика дека сите тројца биле договорени со исказите, и дека знаеле дека ќе бидат уапсени и дека се договориле кој што ќе кажува

На Gosh, La-loca, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.865
    Допаѓања:
    129.707
    Screenshot_2024-01-06-19-17-24-146_com.android.chrome.jpg IMG_20240106_191810.jpg

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    На Gosh, Wideperpetual и Viveki им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    -едниот од нив ги чекал ЕБР на кауч и им рекол зошто касните, ве чекам веќе 3 саати

-значи дека не се глупи и да мислеле на сѐ, знаеле кои камери работат, и го симулирале патот демек оди пешки.

-вика ќе добиеле пари од тој шо го нарачал убиството, односно тој со кој Палчо зборел на телефон

-на 29ти знаеле дека е вмешан у тоа, на 30ти пак цело МВР. Ова збори на 57мин

Вика на 29ти знаеле дека преку Реното сфатиле дека е поврзан Палчо и дека место да спречат да избега бараат врска меѓу Палчо и Сашо. Вика има чесни и храбри поединци на кои рацете им се врзани и им заблагодарува.

-и вика зошто чекале први декември да го апсат Палчо, а зошто не претходно? Чекал од Спасовски да дае одговор.

-Палчо знаел дека полицијата у Велес нема ништо да напраи, дека прво ќе барале МВР како искочила од зградата, но таткото им растурил сѐ кога нашол видео снимки

-кога на 29ти и 30то ги носи снимките, некој му јавува од МВР на Васко за сѐ ова, а он на Палчо, и Палчо кога слуша, бара да го носи у Белград. И викаат дека го местат таткото пошто дознал сѐ, и за да испадне дека МВР сѐ средиле, и дур се навалила цела Мк кон него, он искористил да побегне

-у Белград се нашле со некој адвокат од Битола

-Зошто Бубевски оценил дека нема простор за притвор за Васко и зошто е пуштен на слобода 07.12 во 13ч? И зошто никој не известил за ова? А за Стефан Димковски имало основа? Зошто за Васко нема притвор за потпомагање во бегство?

Да го уаспеле Васко можда и ќе го фателе Палчо пред да избега во Турција. А дека во Турција тешко ќе преживеел Палчо.

-а за Џамија профилот вика дека коментарот кај што вика ,,девојката е убиена со пиштол во глава” вика кало знаел?

-и дека сликата кај што е Александар со палец, дека намерно е стаена за да искочи лудак. Иначе некоја жена му вика ,,ДАДЕ” и он ѝ праи као палче. Викаат дека ова е 4.12 и дека он уште овде не знаел дека е убиена, туку му кажуваат кога е кај обвинителот, а дека намерно е ова напраено со видеово за да го линчуваме сите

-вика да ги тужел сите кога ќе искочи од притвор

Толку. Вика дека после ова чека рекација од МВР, ако не пак ќе објавел он

На Gosh, La-loca, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.865
    Допаѓања:
    129.707
    Ама, во право се.
    Пишав претходно што човек е.
    И онака не е негова работа.
    А и ништо ново не кажа. Знаеме дека има нелогичности.
    Малце тешко е дека го држат таткото, а е невин. Цела јавност од старт впери очи. Има и полицајци што дрндаат. Ќе се разбереше.
    Има комуникација која не можат да ја објават. Колку и да сакаме, не смееме да знаеме све.

На Ahoy, nena2010 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.438
    Допаѓања:
    13.966
    А од кај чоеков толку многу знае за случајов? Истражувал ок ама толку многу информации.

Сеа тек допрва ова се заплетка, убаво викаме дека не е баш така како што се прикажуваше и дека позадина има.

На Gosh, Skorpija25, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Epa eve drndale
    Pisuvav gore, rece fala do cesni isklucoci so sakaat da se resi situacijata
    Ima objavuvano prethodno prisluskuvani razgovori od politicari vo Srbija
    Plus i on i tatko mu se krivicari, rece znael i on dosta strucnjaci od ovde
    Abe za dobri pari, moes da doznaes so sakas.
    Sistemot u MVR e toj.
    Kaza novi raboti ete, koj gi odnel snimkite u policija, koga e ubiena i kako, deka Palco pred i posle pukanjeto zborel so nekoj na telefon
    Ne pisuvav za dzabe tolku.. race mi padnaa

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.865
    Допаѓања:
    129.707
    Кривичар со досие. :D
    Нечиј гласник е.
    Иначе, човек од надвор не би одел до толку. :D

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Abe so dosie ili ne
    Ima muda da kaze
    Taka i za ovoj Petar Bogojevski izedoa trici i iskoci u pravo coekot
    Plus bas deka e od nadvor niso ne mu mozat nasive
    Bas pamtam ja koa prasuvav lice od MVR za ova, mi rece deka imalo pozadina slucajov..

На Gosh, BosaVega и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.595
    Допаѓања:
    121.606
    Не би ме чудел да е поврзан со оној скотот во Турција.. не сакам ни да слушам ни да се замарам со некој икс човек кој сега нашол како лешинар да собира порни над мртво дете и трагедија..

На Ahoy и nextredstyle им се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    13.482
    Човеков млати празна слама, на повеќе пати приметив како тресе зелени..

На Ahoy, eliesaab, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.865
    Допаѓања:
    129.707
    Дали му можат зависи од тоа кој го држи.
    А, дека има нешто, има кога е инволвиран Палчо.
    Мене ми е побитно Турциве да го испорачаат и после како ќе постапат нашиве.

На Mrs. right и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.865
    Допаѓања:
    129.707
    Обидов да го испере таткото ми е чуден.

На Mrs. right и nena2010 им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.595
    Допаѓања:
    121.606
    Па има и он некој кој му чува грб на тој човек не е заборавен.. сепак има уште едно дете... не е лесна ситуација. Што и да било не е битно сепак дете убија, човек убија.. тоа не се враќа. За нас уште една тема за муабет а за нив хорор.

На Ahoy, KateKane, Mrs. right и 3 други им се допаѓа ова.