Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.922
    Допаѓања:
    2.148
    Ovie informacii treba seriozno da se razgledaat,kade vika deka namerno tatkoto sakaat da go namestat kade imalo i drugi situacii kade nekoj nevin e namerno obvinet,da izlezat javno Kambovski posle praznicivevi detalno da go objasni slucajot,!mozebi ima docna reakcija i na Policijata pa go mestat tatkovi..Zalno no vistinata mora da izleze i tatkoto da izleze poditno!

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.567
    Ајде сега фино лепо да се распушти цела влада и да му се извинете на човекот кој пекол преживеа заради вас.
    Али види,кога ке споиш неспособни новинари со проклета влада плус неписмен народ со телефон у рака ,ТАДААММ Ја добиваш Севернава Вукојебина.

На Gosh, INNERBEAUTY, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Немам време сега да слушам, само можам да кажам што и да било, сите овие се бедници што во ова вмешаа и убија невино ДЕТЕ.

На CameliaMiller, LiquidLuna, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    ja slusam
    da islusam se ke vi raskazam
    cekav da zavrsi lajvot

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Резиме од видеото:

-Според тројцава други, Панчо е убиен истиот ден кога и е киднапиран

-на едно видео се гледа на 22.11 е во кола со еден од киднаперите кајшто пробува на Лукоил во Велес да стаи бензин. Човекот што е со него цело време се врти да не го фати камера. И вика дека му се крши клучот нешто и дека е нервозен многу. И вика дека ќе иде на Макпетрол. A никогаш не отишол таму.

После 4 часа пак се враќа на бензинската околу 14:28 сам.

Ако бил киднапиран, како се шета тогаш вака? Или зошто не пријавил кога се вратил. И вика дека не држи вода муабетот дека е киднапиран

После тоа вика дека на 25.11 телефонот му го нашле на тој Макпетрол кај што вели дека ќе иде.

И како може неговиот телефон да го трејснат, а на Вања не можеле?

-наводно е убиен на 10км од Лукоил. Вика дека муабетот дека е убиен за 500€ бил смешен. И вика дека дупката кај што го фрлиле била археолошко наоѓалиште и дека било порака за некој друг, и дека ако МВР не каже зошто, он ќе кажел

-За Александар вика дека на 28, 29, 30 собрал снимки и го доставил до МВР како доказ, и дека он го поврзал исчезнувањето на Панче со Вања и дека тогаш МВР се заангажирале повеќе.

-После збори за мајка ѝ. И дека мајка ѝ и татко ѝ на Зорица го купиле станот од Палчо, и дека после смррта на нејзините род. Зорица се преселува таму со ќерките, и го препишува на име на Александар. И во Капиштец кај што живееле, станот е на име на Александар а го купила мајка ѝ на Зорица. А единствен евидентиран продаден стан е пред 2 год кај Железничка, и поголемиот дел од парите биле даени за шетање, и кола.

-Александар има на свое име 3 стана над 100кв секој.

-вика зошто да ѝ бара на Зорица пари или да е за изнуда кога има свои станови и многу пари? Или да земел кредит, или од лихвари.

-мотивот кој го дал МВР вика дека нема логика. Вика од што ќе барал пари, кога од тој пред 2 год скоро сите пари се потрошиле, а другите биле на негово име. Вика не знам шо е понелогично, муабетот за Панчо или за Вања и мотивот

-Вика дека Александар не се коцкал, не пиел алкохол, и дека повеќе од 30 год не зимал дрога, и развод барал Александар, а Зорица неќела да се разведе. Да бил таков, нејзините немало да му ги препишат становите, поготово не после развод, и секогаш биле во супер однос.

-бил многу поврзан со децата и затоа Вања го напишала писмото за благодарност.

На Gosh, La-loca, Curious cat и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    ke dopisam uste, slusam.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    -Мајка ѝ во 8:36 ја барала ИМП да види дали е во некока болница, а они ја препратиле да ѕвони во МВР. А првата званична пријава ја поднел татко ѝ.

Осомничените рекле дека сакале 10 дена да ја држат па после да бараат пари за откуп кога ќе се смири ситуацијата. Вика и на најглупите полицајци да работат зошто не ги прашале кај мислеле да ја чуваат, и зошто одма земале лопати и бензин. На 27ми во 5 сабајле на бул. Кузман Ј.Питу од Макпетрол земале бензин.

Никад не побарале пари од семејството. И дека не постои случај на светот кај што убиле киднапирано лице пред да земат пари, па дека дури и тогаш би ги барале ако е за пари.

И исто вика дека демек се уплашиле ради објавата на мајка ѝ и затоа ја убиле, а вика дека е убиена во период 8:55-8:59 сабајле

А во 9:37 го запалиле возилото. Зошто се уплашиле тогаш? Вика дека на уапсените муабетот не им држи вода и како МВР верува во тоа. Вика како може ( и ја се чудам тоа братче) да си џандар и да не поврзеш запален автомобил а имаш пријава за изгубено дете

-он имал инфо дека требало и двете девојчиња да ги киднапираат и затоа биле 4ца, ама Господ ја чувал помалата со тоа што губи прв час.

• вика дека доказите не совпаѓаат со изјавите
    • Татко ѝ не е ни сослушан ни ништо месец дена, ни пред судија ни пред обвинителство, и дека немаат доказ дека има договор меѓу Палчо и Сашо. Немале ништо, му го вештачеле телефонот и не нашле никаква поврзаност на Александар со другиве и дека уопште не ги знаеле. И дека Зорица и Александар заедно биле 7 дена од дента кога ја снемало.
    • Викаат дека он нашол снимки и сѐ и дека баш он помогнал да се реши сѐ. И дека изгледа на МВР не им чини да се реши случајов.
    • Првата камера ги фаќа кај Ван Гог кафичот во 6:26 сабајле, во 6:28 биле кај нејзе пред зграда и ја чекале внатре.
    • Цели 6 мин ја чувале у влез, изгледа пошо мислеле дека и сестра ѝ ќе искочи, пошо од тие инфо он што ги има, требало двете да ги убијат
    • Следна камера во 7:29 ги фаќа, после третата камера шо ги фаќа е од Синдикат
    • Сите снимки ги нашол татко ѝ и ги однел у МВР.
    • Од кај Вања до видеото шо сите го видовме од Фуркан, патуваат 25мин.
    • На 28ми ноември сам отишол Александар да бара видеа и камери. Ауу језиво. Ѝ инсталирале ап за следење на тел и според нејзе од дома до школо 8 мин одела и таму кај Песталоци негде се губи сигналот. Он на 28ми сам праи споредби пошо знае дека 10мин има од дома до школо, сфатил дека не идела пешки него со кола, и цело време на видеата гледа ист цитроен шо вози поспоро од др коли и дека уствари така возеле за да симулираат човечко одење и да личи дека тргнала накај школо, и дека ја снемало таму негде.
    • Палчо знаел кај има камери, пошто не ја фаќа камера како искача од зграда. И дека многу добро било планирано ова. И дека и исказите им биле договорени.
    • После има аудио снимка од Александар со џандарите ( ова сами чујте го на 36мин ) и буквално им го посочува цитроенот. И дека и претходно го видел.
    • Е тогаш тек МВР почнале да ја бараат колата
    • Вика да сакале уште на 27ми ќе изреагирале кога виделе запалена кола. Зашто не обрнале внимание на колата? Зошто не почнале назад да бараат кај движела колата?
    • Викаат дека со апсењето на Александар сакале да ја дефокусираат јавноста, бидејќи со убацување на невин човек било полесно. Го држат во притвор, месец дена без да даде изјава, а не го сослушувале бидејќи немале докази против него и ќе требало да го пуштат. На МВР им одговарало Александар да е уапсен пошо како ќе кажеле дека он сѐ решил и дека ги сакале сите заслуги за себе, да не искочеле неспособни. И вика дека и во Србија биле за нигде.
    • Вика на кој основ е приведен Александар освен изјавата на другиве. И вика дека имаме добри кривичари како пр Камбовски, или Лазетиќ некој си. Вика досеа све неуки се изјаснувале за случајов, а никој не ги прашал луѓево.
    • Првиот ден го тепале у Шутка.
    • Ги прашува Спасовски и Бубевски, како од сѐ што изјавиле овие, одбрале да кажат дека Боре чул дека киднапирањетп е договорено меѓу Палчо и Сашо, а имаат доказ дека не се ни знаеле. И дека кариерата ќе им отишла у неповрат, и дека ќе искочеле неспособност. И зашто не кажуваат дека осомничените им рекле дека киднапирале погрешна особа, Палчо им покажал слика од возрасна жена ама со градба на Вања, пример Зорица одговара на градбата, и други жени од зградата, и вика зашто ако е грешна особа, зошто би ја убиле, или зошто Палчо нив не им напраил нешто, пошо носеле хируршки маски и капи и не можела да им го види лицето
    • Требало уште во петок да ги киднапираат ама колата им била кај Кванташки и се уплашиле пошто било раздвижено, и дека му потврдува тоа дека требало и двете да ги киднапираат и убијат, и дека паѓа муабетот дека е киднапирана ради откуп, вика дека е ова платено убиство
    • Во Бразда кога биле, Палчо зборел на тел 1мин и после ја прашал Вања како се вика, и му одговорила, и ја прашал како се презива, и кога рекла Ѓорчевска, го извадил пиштолот и преку перница ја пука, и после пак ѕвони на телефон. Изгледа има уште некој вмешан.
    • После тоа нешо збори за планот на возење ама нишо не го сфатив, освен дека иделе 5км + пошо знаеле дека ѝ го пратат телефонот и симулирале уствари траса дека иде накај школо, шо значи знаеле кого киднапирале. Носеле перница, лопата, ашов? И бензин
    • Вика дека сите тројца биле договорени со исказите, и дека знаеле дека ќе бидат уапсени и дека се договориле кој што ќе кажува

На Gosh, La-loca, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Screenshot_2024-01-06-19-17-24-146_com.android.chrome.jpg IMG_20240106_191810.jpg

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    На Gosh, Wideperpetual и Viveki им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    -едниот од нив ги чекал ЕБР на кауч и им рекол зошто касните, ве чекам веќе 3 саати

-значи дека не се глупи и да мислеле на сѐ, знаеле кои камери работат, и го симулирале патот демек оди пешки.

-вика ќе добиеле пари од тој шо го нарачал убиството, односно тој со кој Палчо зборел на телефон

-на 29ти знаеле дека е вмешан у тоа, на 30ти пак цело МВР. Ова збори на 57мин

Вика на 29ти знаеле дека преку Реното сфатиле дека е поврзан Палчо и дека место да спречат да избега бараат врска меѓу Палчо и Сашо. Вика има чесни и храбри поединци на кои рацете им се врзани и им заблагодарува.

-и вика зошто чекале први декември да го апсат Палчо, а зошто не претходно? Чекал од Спасовски да дае одговор.

-Палчо знаел дека полицијата у Велес нема ништо да напраи, дека прво ќе барале МВР како искочила од зградата, но таткото им растурил сѐ кога нашол видео снимки

-кога на 29ти и 30то ги носи снимките, некој му јавува од МВР на Васко за сѐ ова, а он на Палчо, и Палчо кога слуша, бара да го носи у Белград. И викаат дека го местат таткото пошто дознал сѐ, и за да испадне дека МВР сѐ средиле, и дур се навалила цела Мк кон него, он искористил да побегне

-у Белград се нашле со некој адвокат од Битола

-Зошто Бубевски оценил дека нема простор за притвор за Васко и зошто е пуштен на слобода 07.12 во 13ч? И зошто никој не известил за ова? А за Стефан Димковски имало основа? Зошто за Васко нема притвор за потпомагање во бегство?

Да го уаспеле Васко можда и ќе го фателе Палчо пред да избега во Турција. А дека во Турција тешко ќе преживеел Палчо.

-а за Џамија профилот вика дека коментарот кај што вика ,,девојката е убиена со пиштол во глава” вика кало знаел?

-и дека сликата кај што е Александар со палец, дека намерно е стаена за да искочи лудак. Иначе некоја жена му вика ,,ДАДЕ” и он ѝ праи као палче. Викаат дека ова е 4.12 и дека он уште овде не знаел дека е убиена, туку му кажуваат кога е кај обвинителот, а дека намерно е ова напраено со видеово за да го линчуваме сите

-вика да ги тужел сите кога ќе искочи од притвор

Толку. Вика дека после ова чека рекација од МВР, ако не пак ќе објавел он

На Gosh, La-loca, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Ама, во право се.
    Пишав претходно што човек е.
    И онака не е негова работа.
    А и ништо ново не кажа. Знаеме дека има нелогичности.
    Малце тешко е дека го држат таткото, а е невин. Цела јавност од старт впери очи. Има и полицајци што дрндаат. Ќе се разбереше.
    Има комуникација која не можат да ја објават. Колку и да сакаме, не смееме да знаеме све.

На Ahoy, nena2010 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    13.247
    А од кај чоеков толку многу знае за случајов? Истражувал ок ама толку многу информации.

Сеа тек допрва ова се заплетка, убаво викаме дека не е баш така како што се прикажуваше и дека позадина има.

На Gosh, Skorpija25, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Epa eve drndale
    Pisuvav gore, rece fala do cesni isklucoci so sakaat da se resi situacijata
    Ima objavuvano prethodno prisluskuvani razgovori od politicari vo Srbija
    Plus i on i tatko mu se krivicari, rece znael i on dosta strucnjaci od ovde
    Abe za dobri pari, moes da doznaes so sakas.
    Sistemot u MVR e toj.
    Kaza novi raboti ete, koj gi odnel snimkite u policija, koga e ubiena i kako, deka Palco pred i posle pukanjeto zborel so nekoj na telefon
    Ne pisuvav za dzabe tolku.. race mi padnaa

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Кривичар со досие. :D
    Нечиј гласник е.
    Иначе, човек од надвор не би одел до толку. :D

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Abe so dosie ili ne
    Ima muda da kaze
    Taka i za ovoj Petar Bogojevski izedoa trici i iskoci u pravo coekot
    Plus bas deka e od nadvor niso ne mu mozat nasive
    Bas pamtam ja koa prasuvav lice od MVR za ova, mi rece deka imalo pozadina slucajov..

На Gosh, BosaVega и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    114.811
    Не би ме чудел да е поврзан со оној скотот во Турција.. не сакам ни да слушам ни да се замарам со некој икс човек кој сега нашол како лешинар да собира порни над мртво дете и трагедија..

На Ahoy и nextredstyle им се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.805
    Човеков млати празна слама, на повеќе пати приметив како тресе зелени..

На Ahoy, eliesaab, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Дали му можат зависи од тоа кој го држи.
    А, дека има нешто, има кога е инволвиран Палчо.
    Мене ми е побитно Турциве да го испорачаат и после како ќе постапат нашиве.

На Mrs. right и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Обидов да го испере таткото ми е чуден.

На Mrs. right и nena2010 им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    114.811
    Па има и он некој кој му чува грб на тој човек не е заборавен.. сепак има уште едно дете... не е лесна ситуација. Што и да било не е битно сепак дете убија, човек убија.. тоа не се враќа. За нас уште една тема за муабет а за нив хорор.

На Ahoy, KateKane, Mrs. right и 3 други им се допаѓа ова.