Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Истрага за убиството на Вања и Панче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 12 декември 2023.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.500
    Најјако ми е дека се изјаснија дека не се виновни. Со присутни днк докази. Со докази од камери. Со како што прочитавме, еден куп доказен материјал. 197 докази, 10.000 принтскринови од конверзации.

И наместо да признаат, да разјаснат до крај што направиле пошто секако ќе јадат гомна од сите што се движат во затвор, овие уште се топорат дека се невини. При носење на полицијата до телата.

А од се најфасцинантно ми е дека ова се рамноземјаши, теоретичари на заговор, смрдежи што цел живот бараат хајки, банкстери и триста други пичкесиматерине. Е такви пропалици го убија девојчето. Чмарот на општеството, за ништо корисни.

На Ahoy, CameliaMiller, *Amethyst* и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Дали е сега барем јасно обвинителството има докази?

Дека не е точно дека немаат ништо?!

И дека идиотиве се виновни и никој не ги мести?

Искрено не сфаќам зошто има потреба да се објсвуваат најситни детали како е убиено детево?
    Зошто јавноста треба да знае дека клечела додека го убиле ?

На mal.ecka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.312
    Допаѓања:
    170.629
    Језиво , жално , брутално , немам зборови ....:(
    И мене воопшто не ми е јасно зошто мора да известуваат во јавност колку и како ја мачеле пред да и пукаат во глава ;(;(

Тешко ни е нам ;(
    Не можам да замислам како ли и е на мајката , сестрата , бабата .....

На Konfetka, lovely91, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Сирото дете.
    Колку било само исплашено.
    Престрашно.;(

На lovely91, SummerGirl, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Има докази за нив за Палчо не прочитав негде дека постојат некакви докази освен изјавите на осомничените дека тој ги извршил двете убиства незнам зошто ама сигурен сум дека Палчо ќе излезе невин во цела ова калакурница едноставно прејак играч е службата да го остави на цедило и цел овај случај ќе им биде пришиен на гревовиве а нарачател ќе биде означен некој сосем друг или таткото или некој трет пребеган негде во странство и случајов никогаш нема да се расчисти до крај

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.500
    Лол. Така го испорачаа од Турција, земја со едни од најстрогите закони за екстрадиција, на жими мајка. Во тие малтене 200 докази гарант има некој доказ што точно го покажува пропалицана дека е вмешан.

Служби, курци и палци прекинуваат да важат кога ликвидирано е 14 годишно девојче.

А инаку и мене ми е прегадно и прежално да читам за реконструкцијата на настанот, ама мора се да биде јасно и концизно презентирано за да не може некој од тоа сектата да приговара дека има невин.

Замислете еј, оргинал секта, култ, подмочани психопати што уште не веруваат дека е виновен или го бранат, чак што више на изборите тоа секташката партија гласови имаше.

Сите што го бранат или му гласаат партија да испоцркаат од излечлива болест, страв од себеси ме фаќа што излегува од моја уста, ама едноставно посилно е од мене.

Секташи инцестовидни, сите да испоцркаат, пу.

На Ahoy, CameliaMiller, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Види самиот случај е доста замрсен не се знае ни мотив ни нарачател буквално ништо има двајца убиени без на некаков начин да се поврзани меѓусебно се што знаеме за Палчо е дека тој бил организатор и ги извршил убиствата според изјавите на осомничените но конкретни докази против него засега нема.

Јас лично сум сигурен дека пукал исто како што сум сигурен дека постои некој друг подлабок мотив за убиствата и дека Палчо не делувал сам а служба курци палци како што кажуваш не важи за обични смртници и ситни криминалци што ќе извршат некакво дело а Палчо не е еден од таквите туку е чоек на службата измислен од службата и цел живот одработува агенди за нив.

Ако убиствата се инструирани од повисоки центри на моќ можиме ние на глава да се наместиме вистинските сторители никогаш нема да бидат фатени туку ќе наебат само гревовиве што Палчо на некаков начин вешто успеа да ги смота и да ги инволвира во две убиства.

На *Amethyst*, Amelia и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.931
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Совет за етика во медиумите во Македонија. Невладина организација која следи како се однесуваат медиумите.
    Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација што, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ.

Советот е орган за саморегулација на медиумите и својата активност, главно, ја базира врз утврдување на јавни морални санкции за оние медиуми кои не ги почитуваат професионалните/етичките стандарди, Кодексот на новинарите и Принципите на Меѓународната федерација на новинарите.

Мисија: Советот се залага за одржување и унапредување на етиката и на професионалните стандарди во медиумите, како за своите членки, така и општо во медиумската заедница во Македонија. Воедно следи и ќе реагира на секое нарушување на етичката и професионалната реалност и постојано ќе се залага за слобода на говорот, за борба против цензура и автоценцура, како и за отстранување на сите пречки за медиумите и новинарите за да работат во согласност со правилата на професијата и моралните норми во новинарството.

Визија: СЕММ се стреми медиумите во Македонија да ги прифаќаат принципите на професионалното и етичкото новинарство, постојано грижејќи се за слободата на мислата, за слободата на говорот и интересите на јавноста. Истовремено, ја поттикнува јавноста да ја поддржува саморегулацијата и да придонесе медиумите да бидат непристрасни, независни и урамнотежени во својата работа.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.931
    Урамнотежени, ок.
    И Геро член на СЕММ, и Геро се буни против СЕММ .:drunk:

Еве го известувањето од СЕММ. https://www.radiomof.mk/semm-osuda-...iot-proces-za-ubistvoto-na-maloletnata-vanja/
    Секој збор е на место.

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.807
    Убава споредба направивте, овие убијци се исти како терористите од Смилковско, ништо поарни. Инаку, колега ми живее во зградата што ја запалил тој Гоце, а сите мислеа дека е некој Албанец од Чаир.

На Dilajla123 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    114.809
    А овој има ќерки и внуки... тој што имало од него ДНК на лентата.

На CameliaMiller, fana, Konfetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.958
    Допаѓања:
    90.248
    Каква совест треба да имаш за да правиш такво дело а дома да имаш деца па и женско чедо... монструми.

Можеби е кажено повеќе пати ама се знае кој пукал во Вања?

Сметам дека јавно треба да биде кажен секој детал колку и да е бизарно и страшно за да знаат сите што да има прават на говедата кога ќе стигнат во затвор.

На Mumoftwo30, Skorpija25, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    114.809
    А овој Палчо што седи како на подкаст да е не во судница и тоа за убиство на двајца од кои едно дете?

На Mumoftwo30, Skorpija25, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.110
    Леле, ич не го посетувам овој дел од форумов.
    Не знам зошто ја отворив темава пред спиење, секако ми е лошо, а сега, после ова...
    Јас плачам. Не можам.

Седнале, ќе се бранат. Докази. Слики. Молења. Влечкања. Па тоа нема ништо човечко у нив, значи! Па како не им прекипе, да стане, бре, да каже: „така е, виновен сум, тоа и тоа се случи, дете убивме, се освестив, иако е предоцна...“. Како, бре, можат да спијат, да живеат, да дишат? Они, или он, кој и да е/кои и да се виновниците и соработниците. Па и не мора да бил некој таму, доста е да знаел што планираат-и тој човек како е човек, како функционира? Какви мозоци имаат тие, каква психа е таа? Јас па тука се чудам некои зошто фрлаат ѓубре од џам од зграда или зошто не застануваат на пешачки... Неверојатно е тоа какви психопати живеат како нормални околу нас. Ц,ц,ц...

На *Amethyst*, SummerGirl, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.350
    Допаѓања:
    113.098
    Дааа да

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    114.809
    Monstrumi.. dva zivoti da odzemes.. pa ja be mace na ulica da mi pretrca kocam so kola..

На Ahoy, Konfetka, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    114.809
    Може не им е прв пат па рутина стекнале...

На Konfetka, SummerGirl, Sweetymk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Како бе уште има луѓе што мислат дека можат да го држат Палчо без докази? :^)

На Konfetka, Mumoftwo30, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.817
    Допаѓања:
    8.677
    Овие тројцава не поднеле докази за одбрана они си признаа дело и чекаат пресуда. Палчо се прави дека не е виновен и дека е наместен па изигрува невин и поставува прашања. Овој е најтежок психопат...

На Skorpija25, Konfetka, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.