На крај ќе испадне да им помогнеме на сите нив од што у велико се ругаат. Сите имаат докази, сите нешо знаат на крај у судница ќе играат на таа карта…
За смртна казна и се што ви лежи на душа на таа тема , има посебна тема https://forum.femina.mk/threads/Смртна-казна.2054/page-13
Смртна казна во Македонија не може да се воспостави, како и ред други работи кои ги прекршуваат "човековите права" кои ни ги наметнуваат од ЕУ и западот, и доколку се стремиме кон ЕУ мора да се почитуваат тие. Пред една недела беше ден или конференција во Брисел за смртна казна во светот, наш претставник, известувач и што ќе се залага за укинување на смртната казна во светот е Александар Николовски од мицко партијата. Така да залудно е. Ако ништо друго, нека ги осудат на доживотен затвор без можност за жалба и приговори за намалување на казната и амнестија.
Ако не ги осудат на доживотен, тогаш мислам дека би требало масовно да излеземе на протест, пошто за вакво дело ако не се изрече максимална казна тогаш џабе ја имаме и џабе имаме судство.
Јас само констатирав дека не си стојат на збор нашиве. Значи ја читам темата од страна и фрчат коментари ајдееее одиме на протести, ајде ќе го бесиме, ке го колиме убиецот и се најлошо и секакви клетви и продолжив да си читам вести и оп гледам не се собрале. Значи мојот коментар е , едно се пишува на тастатура, едно у реален живот. Затоа и сите се согласивме дека случајов стана битен оти НА СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ јавно се пренесе, никој во живо никаде не застана, туку се е онлајн. И си поврзав , види мајката зборуват сакале таму у Мк да се собираат на протести, браво бе, изгледа братски ќе се соберат , и оп после, не бе , ги нема у живо никаде. И си коментирав дека не сум изненадена оти заклучокот е тој, не си го одржале зборот што пишале претходно. Јас очекувам да дочекам еден ден кога македонците ќе се сплотат братски заедно барем за еден проблем во Македонија. А вие другите што очекувате си е ваша работа.
За што протест? Отишле пред домот бе да протестираат. Па зошто биле тројца. Уште они им фалат пред зграда, браво за генијалецот.
Јас очекувам од тие што сакаат да идат на протест да имаат јасна цел. Што сакате да постигнете? Амбер Алерт? Законот на Тијана? Или не знаете? Пошто смртна казна не ви поминува Никогаш нема да ја воведат .
Прашај ги тие што пишале дека сакаат да идат на протести и што повикувале на протести. Искрено , се надевам ќе добиеш одговор. И мене баш ме интересира зошто се повикуваше на протести онлајн.
Мое мислење е дека на Палчо ова не му е прво убиство. Дека е нешто баш интелегентен не е, он е насилник што има извршувано гнасни работи на лица од политичката сцена низ годините. Сигурно на некој многу му згреши па реши да го поткажи. Сите такви имаат доушници во Мвр, но овој пат заради неговата ниска интелегенција (сведена на ни една мозочна клетка, ајде амеба али и амебите да не ги вреѓаме) мислеше дека како и претходно ќе се извлечи. Државата е крива што навремено не го санкционира, а имаше и зошто, али како што пишав погоре заради негова вмешаност во високите политички кругови му имаат прогледувано низ прсти. И не, не верувам дека го местат, затоа што ако веќе имаат толку против него ќе го ликвидираја и ќе беше пр. сообраќајна несреќа
За она „Најди ме“ да функционира правилно. Да нема „упс, падна системот“. За судскиот процес да иде по пропис. Ако не добијат доживотна, треба да се преврте Скопјево. Цел ќе се најде, само да се има осет. Како што кажавме, протестот да не биде пред нивниот дом.
Еве да ги прашаме овие членови дали биле на протест оти имаат спомнато во темава за протести. @Misskirova , ќе чекаме одговор.
https://makfax.com.mk/makedonija/брука-и-срам-лажен-профил-на-фб-повикув/ Зошто досега не го нашле човеков и не е во притвор? Се случувало за некои навреди како на чешма по социјални мрежи да викнат некого во станица и да му пишат пријава, а овој се заканува на министерот и ништо. Плус има злоупотребено фотка од Џаро. Не смее да користи туѓа фотка ни од анонимус. Казниво е тоа.
Јас за денешниот протест никаде немав пишано дека ќе одам, не бев ни со план. Невкусно е кај фонтана пред живеалиштето на мајката, а од друга страна против сум смртна казна. Искрено немав намера да отидам, ниту појдов. А мислењето што си ми го цитирала, се однесува на случај каде што би бил незадоволителен исходот од судењето.
Протестов беше апла политички, па затоа и нема никој. Пошо преку глава им е на луѓево од политички бескруполозни ку*ви кои користат секоја прилика да собираат поени. Плус, протестов освен политичка конотација т.е оставка, немаше никаква друга цел! И ај, плс, не ставај етикети. Многу знаеш ти зошто некој не излегол. Не сите сакаат смртна казна?! И? Тоа ги прави безосетни?