Уфф отекоа со ова да не беше Кога лисјата паѓаат немаше да пуштам А1 во последно време ништо не нудат ок да и Идол друго ништооооо . Добро кај им е паметот на луѓево ќе убијат за А1 Тој си пере пари прави милиони овие ауу ај да бидеш против актуелнава власт па се против нив ама да одобруваш криминал . Се е против владата не дека сум пристрасна ама кога ќе пуштам А1 на крајот на вестите очекувам да видам : Главен уредник : Бранко Црвенкоски кај и да е ќе биде и тоа .
Јас во вестите не гледам апсолутно ништо освен црна хроника и изјавите на ВМРО и СДСМ паралелно со нивната постојана едукација како да НЕ бидеш политичар и чат пат ќе се најде ДУИ во муабетот да ја посоли манџата.
Многу малку гледам телевизија, но и мене веќе А1 почнаа да ми одат на нерви. Сепак, ако тоа е единствениот начин да се промени оваа (ужасна) власт, тогаш нека биде така. Многу си ја сакав Македонија, но дотичниве од „власта“ успеаја да направат да ја мразам и да се чувствувам вака – за државата во која сум се родила. Браво!
Што е многу многу е.Веќе и претераа.И она мало добро мислење што го имав за нив го уништија.Владата ова владата она,навистина и владата не е цвеќе за мирисање, ама ни Велија не е.Крадеше на сметка на новинарите а овие уште и го бранат...па бранејте го бре ама послем нема плати
Поддршката на А1 стигна до тој степен за да си истетовираш А1 на врат -.- Сега очекувам и некој Сител знакчето да си го истетовира, за којзнае колкава сума.
Си беше убаво А1 масовно прифатена телевизија ,која што на ефтини трикови и програма успеа да улови голем дел од македонската публика.... Но сега ,ја немам ни таа ронка почит кон телевизијата што ја имав порано,а посебно кон новинарите. Како прво, таа драма што ја направија тие две новинарки вечерта кога као демек полицијата ја запоседна А1 ,беше не само непотребна,туку и да не кажам простачка -новинари никако не би смееле да си дозволат такво однесување. Второ, се жалат константно за т.н. напад на демократијата. Која демократија бе ? Па да немаше демократија во државава ,нема да смееја ни да се жалат на неа , а не па јавно така да зборуваат.Новинарите-во најмала рака личат на необразовани и оградени малограѓани,кои не знаат ништо друго паметно да кажат освен да плукаат по власта .Еј ало? Кај се видело до тој степен и така простачки и неаналитички да се напаѓа власт,а да не зборам за нивните лични навреди кон претседателот( па барем да им беа издржани).Треба да имаат почит кон него,тоа е како да плукаш кон себеси,тој е претставник на нашата земја. И што им е тоа ,да можат Груевски ќе го обвинат и зашто им касни мензисот... Го претераа тотално,вестите не им се воопшто објективни , како да гледам сценарио на СДСМ, ај сфаќам право на слобода на говор, ама ова е срам за Македонија , за цело новинарско здружение ,па срам е и за нас што го гледаме . Па тоа јавните навреди,не сакам ни да се присетувам до кој степен слободата на говор и изразување им се ослободила... ЈАС НЕ СУМ А1, јас сум Кристина ,имам свое мислење и тоа е мое право,а моето мислење е дека никогаш веќе нема да гледам ограничена телевизија што личи на коњ спремен за трка
леле!!! Aма озбилно напнаа веќе...Aј нека си е***** мајката! што ти се вика 5 минути слава (и за а1 и за анковнов овдека)
Од А1 најискрено, веке ми се Дај и серијава Кога лисјата пагаат нека ја продадат на Сител, поарно ке ја слушам Ивона Талевска (Хајрие) и Латас (Али Риза), отколку на А1 да ја гледам. Ми се смачи и од тв и од новинарите кои ја направија целата збрка. Велија крадел, крадел, крадел и се заборавил сега јас ке се потпишувам и ке ги поддржувам море у пм сите нека одат!!!
па добро де,што напињате толку,ако не ви се гледа а1 не гледајте,има нешто шо се вика далечински управувач,сменете фино лепо молам и гледајте си сител и латас како презентира "поздрави и честитки до нашата влада"пардон,вести како презентира сакав да кажам и јас сум а1. а1 е најгледаната,и најобјективна наша телевизија.е сега моментално може напнуваат со тоа што им се дешава,и мене на моменти ми смета,мегутоа неможат како телевизија да го игнорираат тоа што им се случува,нормално е дека ке говорат за тоа,и дека ке се ангажираат да не им се затвори телевизијата. ако некој крадел,нека одговара(ако се докаже дека е крив)мегутоа незначи дека треба и медиумот да се затвори да им се блокира сметката.постојат и други начини на кои можеше да се реши тоа,без блокада на сметката.ако се затвори а1,дефинитино ке се наруши рамнотежата која постоеше во медиумскиот етер. после се ке ни биде розево-портокалово после нека писне некој од медиумиве против влада ако смее
Сите кои не сакаат да ја гледаат А1, слободно нека со променат каналот и нека си уживаат со Сител. Ја пре би ги гледала новинарите на А1 како на -10 се обидуваат да се изборат за да опстанат, отколку да го слушам Латас како ме е*е у здрав памет и како лупа глупости или пак онаа Тања Бумбарката, заедно со Ивона Талевска и компанија. Но и покрај сите овие полтрони во Сител, мене лично не ми смета телевизијата. Зошто? Затоа што имам можност да го променам каналот. Имам право на избор. Тоа е поентата која никој не сака да ја сфати.
А вестите на Сител се као мноооогу објективни?!? И новинарите од Сител се цвеќиња за мирисање?!? Латас, Миленко, Јанко?!? Објективни новинари, новинари за пример. Не само јавни навреди, овие и јавни закани упатуваа на ТВ па никој ништо не им направи. Затоа поштедете не од реферати за тоа дека А1 се необјективни и дека се е сценарио на СДСМ. Понеобјективна телевизија од Сител во моментот нема. Чудно како и за оваа телевизија не ја изгуби почитта. Или пак оваа телевизија милува да ги каже работите кои ти сакаш да ги слушнеш и кои ги подржуваш?!? Тоа ќе да е. Друго нема.
Латас ги користи вестите како платфрома за слободен говор,а штом е слободен говор,овај нали,може да каже се што му лежи на душа,а тоа што му лежи на душа е субјективна ствар...заклучок,вестите на сител не се објективни,логично и просто као утрешниот,петочки грав. Ак не ви чинит не гледајте а1.
абе ни A1 ни Cител ко телевизии не се лоши, него лоши се тие што ги водат абе ајде, па новинариве на A1 ко маченици некои па да се мислам јез да грујо озбилно е дебил, ама нека не се спуштаат на негово ниво....! Tелевизија е едно, политика е друго, кога овие 2 нешта ќе се помешаат-ништо од бизнисот! ајде уште либија, тунис ни фали овдека ако не...револуција едни за A1 едни за гхујо! јас и 2 ги ставам во ист кош! ќе си гледам телма шаљим се де, наравно а за латас што да кажам???? ................ (и точкиве се премногу за него)
Mene ne mi e jasno zosto site pisite ne jas ne sum od ovaa ili onaa partija temata ne e za koja partija ste tuku dali ste A1 ili ne ste ne ni moram da vi se pravdam za toa.I me interesira zosto samo Velija i negovata ekipa se vo pritvor pa samo toj li krade i ne plaka danok mislam helloooooo ne sme ni glupi ni slepi ni gluvi FALA BOGU SE USTE BAR.Mene ne me interesira koj e na vlast mene bitno mi e da imam za da ziveam.napreduvam i da imam da mu ovozmozam na moite deca koga ke imam i da ne ziveam so strav,pa jas ne si ja akam glata za da ucam, ne se maltretiram i ne trosam pari zaludno.JAS SUM A1 TV a ne Velija.A i sum za toa cim se zatvoreni tie so ne plakaat danok da gi zatvorat site ama bas site.A najpoke sum za toa da platat kazna dozivoten zatvor tie so se odgovorni za zagubata na bebeto na zenata sto bese vo pritvor i ne znam so koj zbor da gi narecam Gospod da mu plati na site i da si docekaat da vidat kolku e bolno zboruvame za bebe koe ne mu dozvolija da dojde na svet se poradi nivnata alcnost.I ako ne gi znaat zakonite neka gi procitaat uste nekolku iljadi pati mozebi ke gi naucat STRAMOTA NECOVECNOST. [mod-kirilica:mn747ojq][/mod-kirilica:mn747ojq]
Значи темата е И ЈАС СУМ А1, затоа и пишував за А1, а не за Сител . Не реков никаде дека Сител е објективна телевизија, напротив и тие ја тераат сличната политика како и А1 ,нормално само овде сценариото е од страна на ВМРО. Никогаш не бев партиски определена и насочена кога гледав телевизија, а една телевизија не ни треба да го прави тоа , затоа што гледаат луѓе од секакви возрасти ,затоа што медиумот е најдобриот начин за на некого да му го испереш мозокот. И нема тука место за објаснување дали Сител и А1 се објективни . НЕ СЕ . Ни едната ни другата немаат ни ронка објективност .Тоа е факт.НЕПОБИТЕН. Објективно е нон стоп да плукаш по власта дури и тогаш кога баш и не мора ? Објективно е да ја фалиш власта и тогаш кога баш и не мора ? Одговорот најди си го во прашањата и друг пат не напаѓај ,само затоа што си ја поддржуваш А1, форумот и темите се баш за си го искажеме сопствениот став.
Ак не ви чинит не гледајте а1. :up: Така си е. Барем сериски ке гледам ако не друго, барем не ке трпам ептен политички-позициски извлијаени спикери и водители. Лоша страна е што А-еденците, ги користат притворените како жртви, односно нивните семејства... како останатите затворени и приведени да немаат деца и семејства што ги жалат, или како да немаат хронични заболувања. На лоша карта играат тука.
http://kurir.mk/makedonija/vesti/21031- ... akam-danok Ова е верен граѓанин...сонце!Дури работи во Водовод и канализација и може да си овозможи из чисте мире 1300 евра за билборди. Се надевам дека ќе го поддржите... А плус и доле клипчето ја надополнува приказната скроС,со се рекламата за автомобил! Ајме мени,кај тоа јас живеам...алал да му на батево,кога во услови на инфлација (да,има инфлација,не туку се топорчете),кога стандардот е паднат,двои од уста и ете...прави вакви симболични гестови. Прекрасен е! Глупак...можел да нахрани два четиричлени семејства и да им ги плати сметките,ал да не забегувам у теории на заговор,така да ќе верувам дека парите се негови чисто за да одржам верба во сеуште неумрениот ентузијазам на нашиов народ,ете утре кога ќе ме прашаат,чупо ти чија си,да речам,На Ацета голем и Македонски! И билбордите се плакати...
незнам,колкава плата зимаат магационерите во водовод,чим од чиста мира дечково фрла 1300 евра за билборди,само за да го искаже својот став. абе ајде,на ова и дете од 5 години нема да поверува.. а и кога го запрашаа колку тој лично платил данок не знаеше да одговори ако дечково редовно си плака данок,и е толку револтиран дека некој не плакал данок,па решил поради тоа да излезе пред телевизија да даде пари и да го пишува неговото име на билборди,следствено би требал да знае колку данок тој самиот платил,ако нишо друго барем да се подготвел,требало да претпостави дека ке му постават такво прашање,да изгледаше барем малку поверодостоен а не вака