Можеби со кеш, ама и рекламите мора да се исплаќаат на сметка. Фискална издаваат?? Како не. Инаку нивните новинарки беа пред некој недела на релаксација за викенд во хотел со 5*. Оти немале плати земено веројатно Да беше било кој обвинет за организиран криминал, а да немаше телевизија да плаче по него, никој немаше да се замара. Сепак се виде зошто е а1 таква. Оти новинарите им се такви. Замислете,од неопределени и независни новиниар до пратеници на сдсм. Крајно провидно. полсе некој ќе ми рече а1 биле објактивни. А бре јас да не платам данок од дома ќе ме иселат, а они милиони краделе и сеа треба да ги жалам???? Со тој данок што не го платиле, со тие милиони, може да се поправат повеќе училишта и болници. Ама ние ќе го жалиме Велија и син му Хеди, кој е уредник, а не може да се пријави и се уште е во бегство. Колку само ме иритираат. Јас не ги гледав одамна, уште пред да се објават малверзациите, бидејќи таа менче точи седеше во болница и чекаше некој да умре и да го сними. Како демек сдсм коа биле на власт луѓето не умирале. И секогаш кога ќе видев на тв како даваат за болни и умрени луѓе, само што мислев на лошо, лошо ми се случуваше. Која негативна енергија ја шират, чудо.
Ајде почна предизборната кампања и по форуми. Добро бе кога пишуваш дека новинарите од А1 се кандидирале за пратеници од СДСМ, нели подразмислиш малку кои се сопственици на Сител и Канал 5? Па тие беа коалициони партнери на Груевски 6 години. Ама очигледно тоа свесно го премолчуваш.
Леле кој виц. Се читаш што пишуваш??? Ќе се поправеле болници и училишта или можеби во м*дата на Букефал ќе отидеа тие пари?
А милионите за споменици да ги дадеа за училиштата и болниците?? Или од Велија чекаа донација! а бе ајде не тресете глупости.
Виц е за неинформираните. Вчера не виде во Велес што се случува? Дека 2 болници кои од 45та не се чепнати целосно се реновираат? Не виде ли дека едната од болниците доби нови и скапи апарати кои досега ги имаше само СКопје? Не знаеш колку луѓе изумреле досега оти немало КТ во Велес додека оделе на пат до СКопје??? Очигледно тебе само муда ти се гледаат Кој што сака тоа гледа. И за училиштата. Не си чула досега дека се поправени најголем дел од санитарните јазли во уччилишатат во Македонија? Не знаеш за смената на сите прозорци во училиштата? Заштедата на енергија? Бесплатните учебници??? Ваљда ништо не знаеш. Може знаеш колкави се мудата АКо сакаш линкови со докази??? Ќе те информирам, ич не бери гајле. Знам дека има луѓе што многу работи не знаат. Нормално бидејќи досега немаше контрола во однос на професорите во училиштата што Ве учат, па можно е и да не знаете повече од патот до школо и назад.
Замисли, некоја влада имала пари и за реновирање и за споменици. Колу што знам јас претходната немаше ни еден споменик ни една болница. Знам само дека имаа пари за бисери за министерките. Ако сакаш линк со доказ ќе типратам. Јас само кажав дека овие милиони од а1 ќе биде добро искористени. Ама загреови Велија, нали, он е сега опозиција...
Абе што ми е мене гајле за предходната влада? Зошто ги мешаш? Каде се тие во разговорот? Или само со тоа се браните, СДСМ не направи ништо, ама затоа пак Вмро споменици изгради. Што ме интересира мене за СДСМ? Кој факинг фактор се тие во државава кажи ми? Опозиционери 5 години. И која е логикава што сега ми ги спомнуваш? СДСМ немаат апсолутно никаква моќ 5 години во државава. За тие 5 години што Грујо е на власт и пази целосна власт има, можеше да направи многу повеќе од споменици. А ти и таквите како тебе, кога ќе згусти во државава каснете си од спомениците, само пазете дали ќе ви ги вари дигестивниот систем зашто се позеленети и мувлосани. Е тогаш драга моја, кога ќе згусти, ти ќе седиш овде, а твојот Грујо што споменици направи и канти подели, за палми да не зборам, ќе си седи во станот во Прага, во најелитната населба што гласи на име на мајка му и ќе ги троши нелегалните пари што со братучед му ги пренесоа во Чешките банки. Ајт.
Браво за Владата. И покрај тоа што поединци кои повеќе ги има не плаќаат данок за да се задоволи општото добро, Владата гради и реновира болници. Хуреј! Е така. Ајт сега сите комплет, топтан, групче и на лечење, нема основа да се жалите дека немате услови. А што врска има Велија со муабетов наш? Пу бре, само се меша негде. Аха, чекаме болници да се градат со парите од Велија? Блазе нас, нека се кандидира да го гласаме.
Е, добро де, Велија се бореше за местото на Ѕинго сите години. Си го сакаше Министерство за земјоделие и си сакаше в кревет со Грујо. Грујо си сакаше в кревет и со двајцата. Медиуми. Фина работа да ги држиш и едните и другите. Ама, Грујо ете си пресече за Ѕинго да си остане. Велија го ранеше со реклами во ќеш исплатени, ко за никој друг, на време и пред време ако требаше . Пукна брука, Ѕинго не се дава, Велија рипна против Грујо. До тогаш мирни си се сакаа сите. Зборот ми е, сопственици на телевизии, со политички партии, амбиции за министерски фотељи . И едните и другите. Или заборавивте на партијата на Велија, или заборавивте на Фијат Цановски кој е, што е во какви релации е со Велија, Грујо, СДСМ... Бизнис без политика, очигледно не врви, политика без бизнис па ич. Новинарските куќи без своите бизнисмени.. сопственици, пардон, нема да пишуваат текстови, нема да прават емисии, вести, едноставно нема да имаат плата. Кога парите нивни, доаѓаат од бизнисите на газдите, а во бизнисите на газдите прстиња политички зачинуваат и мешаат да не загори фајде за обичните нема. Кој сака нека си е од која сака партија, но јас што заприметив на форумов, колку што се Груевци, толку се и Бранковци. Алал да ни е, кога сите сме си обоени и уа за мене, што си се погазив себе си и зедов да пишувам меѓу обоени, а од нив побегнав. Ајт. Ко шо рече на едно место Трендафилон, испоколете се, аир секако нема.
Aaaaj, па не се нервирај ти толку, плаќај си данок за да не те намаваат од дома. Сеуште немам чуено дека новинарите на А1 се пратеници и не ми е јасно што се замраат кога од парламентот би си земале убава платичка. Еве, и јас ќе ти кажам дека и во другите ТВ партиите имаат свои пратеници И не се иритирај туку оди таму и плаќај данок и не се замарај со новинарите на А1
А чии портпароли сте ти и Offspring ? За секоја политичка тема вие сте најактивни и најреални,најобјективни, како да не. НЕ СУМ А1 тоа е темата, и очивадно е каква политика играат и Велија и неговите новинари. И да огромно браво за Груевски многу прави само што на некои како вас им е тешко да го признаат тоа па се занимаваат со селјачки пцовки и навреди.
Не Славица, најверојатно мене ме прашува Ал Вик најди едно мое мислење во кое јас бранам некоја политичка партија. Најди барем едно, па тогаш пишувај чиј портпарол сум. За разлика од тебе на пример што во секое второ мислење му се восхитуваш и му ракоплескаш на премиерот, тоа аналогно води до заклучок дека си нечиј портпарол и подржувач! Друго, за ова болдираното, не ми пишувај ,,браво многу прави,,.Прави како па да не! Напиши што направил? Каде е економскиот бум што го најавуваше? Каде се странските инвестиции? Нели ќе имаше по еден вработен од секое семејство? Нели ќе не внесеше во ЕУ? Нели ќе го подобреше здравството? Нели ќе го подобреше образованието? Што направи со земјоделството и со земјоделците? И за крај, напишав некаде, ќе ви напишам и пак. Слободно отворете си тема за ликот и делото на премиерот и восхитувајте му се до утре сабајле. Ако вие имате некакви лични бенифити од оваа власт, слободно ракоплескајте и восхитувајте му се.
Можеби со кеш, ама и рекламите мора да се исплаќаат на сметка. Фискална издаваат?? Како не. Инаку нивните новинарки беа пред некој недела на релаксација за викенд во хотел со 5*. Оти немале плати земено веројатно Да беше било кој обвинет за организиран криминал, а да немаше телевизија да плаче по него, никој немаше да се замара. Сепак се виде зошто е а1 таква. Оти новинарите им се такви. Замислете,од неопределени и независни новиниар до пратеници на сдсм. Крајно провидно. полсе некој ќе ми рече а1 биле објактивни. А бре јас да не платам данок од дома ќе ме иселат, а они милиони краделе и сеа треба да ги жалам???? Со тој данок што не го платиле, со тие милиони, може да се поправат повеќе училишта и болници. Ама ние ќе го жалиме Велија и син му Хеди, кој е уредник, а не може да се пријави и се уште е во бегство. Колку само ме иритираат. Јас не ги гледав одамна, уште пред да се објават малверзациите, бидејќи таа менче точи седеше во болница и чекаше некој да умре и да го сними. Како демек сдсм коа биле на власт луѓето не умирале. И секогаш кога ќе видев на тв како даваат за болни и умрени луѓе, само што мислев на лошо, лошо ми се случуваше. Која негативна енергија ја шират, чудо.[/quote] Aaaaj, па не се нервирај ти толку, плаќај си данок за да не те намаваат од дома. Сеуште немам чуено дека новинарите на А1 се пратеници и не ми е јасно што се замраат кога од парламентот би си земале убава платичка. Еве, и јас ќе ти кажам дека и во другите ТВ партиите имаат свои пратеници И не се иритирај туку оди таму и плаќај данок и не се замарај со новинарите на А1[/quote] http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=137422 Еве да видиш, чим немаш чуено, како новинари од а1 се кандидати за пратеници. Погоди на чија листа??? А јас не се нервирам, си плаќам данок. Нека се нервира тој што не плаќа.
Да, направи многу во сите области, кој не сака да го види тоа што е сторено нема да го види. Од ништо направи нешто, не се. Прв пат му ракоплескам, а не во секое мое второ мислење а тебе и оффспринг нема ни потреба ни да ве читам повеќе знам што ќе кажете, мислењата ви се повторуваат во секоја тема,што и да се случи Груевски е крив, а кој ќе го негира тоа е негов портпарол.
А од кога Ѕинго стана новинар? Да не имам пропуштено нешто Ѕинго си е политичар кој во исто време е и сопственик. Овие другиве се декларираат како независни новинари, на независна телевизија
Да сум политички определена, каде пишува дека тоа е грев некој или нешто незаконско. И јас сум смртник, дел од обичниот народ, обичен човек кој има право да си заземе свој став, и да го брани тој став. А да поголем дел овде го негираат тоа, а навистина не ми е јасно зошто.