И јас сум А1

Дискусија во 'Политика и настани' започната од esperanca, 29 јануари 2011.

1. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Не застанувам во одбрана на Велија ни јас и јас сум за правда, но зашто некој се дрзна да ја затвора А1, всушност оваа кампања е против нејзиното затварање.

но не ми јасно како уште опстојуваат. Вчера кога ги објавуваа првичните резултати приметив новинарите беа разочарани.

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Телевизијата нема да биде затворена, не верувам дека некој ќе се дрзне тоа да и го стори. Новинарите беа разочарани затоа што и тие имаа свои луѓе кои се бореа со СДСМ за власт. Беа коалиционен партнер на СДСМ и нормално, ако СДСМ победеше газда Вељко ќе беше на слобода, како со Заев истото ќе се случеше и со него и случајот во воздух. Ништо повеќе загубија факт.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Абе никој не се дрзна да ја затвара А1, они сами си рекоа дека ќе се затворат ако не победи СДСМ. И тоа чудо да го видиме :lol:

На SuperGirl2010, Ma4u64ence и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    А1 ќе си работи и понатаму ... Имаат они финансиери од кој главниот е Фијат Цаноски, така да оние кои очекуваат пропаст на А1 за жал ќе се разочараат.

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ^^^ Сосема нормално.

6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ќе работи доколку си ги среди финансиските долгови, во спротивно како и секоја фирма ќе си стави клуч на врата.
    Тоа што се ТВ незначи дека се имуни.

Се надевам дека Судот ќе пресуди онака како треба и дека набрзо случајот Перо Наков ќе има разрешница.
    На нас како народ ни треба оваа телевизија. Но повторно ќе кажам само и само ако си ги исполнуваат обврските кон државата и кон своите деловни соработници ... и да, кон вработените .

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Кога и главните од Сител, Канал 5, МТВ ќе бидат изведени пред лицето на правдата ќе биде се како треба и сите ќе бидат задоволни.

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Сите да плаќаат даноци, придонеси, независно дали се ТВ, бурекџилница, бутик...

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Па би требало да си ги средат. Ако гледаше Код имаа добри пресметки направени за рекламите од кампањава колку имаат заработено. Па баш тоа и беше дел од темата, дека со тие пари можат комотно да си го покријат долгот.
    Мислам дека ќе се средат. Нема да си дозволи власта да ги затвори, чисто ради тоа што тоа ќе биде апла против медиумите и слободата... во тој стил искористено, па ќе си добиеме шлаканица од надвор. Без оглед што секоја фирма инаку би добила кључ на врата.
    Верувам и искрено се надевам, чисто ради многуте луѓе кои сепак таму работат. По она што го имав чуено и на некои од неговите телевизии сателити за случајот... ќе биде пазарење и тоа.
    Впрочем и сето ова со апсењето беше пазарање, беше познато уште пред цели две години и повеќе. Затоа и беа тие трансфери на едно место на сите новинари, каде што е фабриката и гранапчињата, дуќанчината.

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Точно. Кога сите ама баш сите ќе си ги плаќаат своите даноци тогаш ќе се живее многу подобро. И поради куп други работи кои фалат... Почнувајќи од подигнување на свеста кај народот, интелегенција, образование, ниво на култура и однесување секаде ... итн.
    Тогаш Македонија ќе биде фино место за живеење.

На Stam му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Јас не сум А1,јас (мама и тато) плаќаат данок. :D
    ама филмчињата на А1 се :up: супер...само заради нив ја гледам...
    Поздрав

12. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    Епа сега кој не плаќе поклон не му се дава , тој да си плаќал на време и сега ке беше најдобар медиум во мк ама ко се лакоми нис цела европа да имат фабрики, имоти и сл. така ти иде и да ти извираат ке ги снема !!!

13. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Е, јас не сум А1.
    Ги глеам само ради филмовите :lol:

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    А1 самите си прават многу добри филмови. Не пропуштај, особено ако си љубител на комедии :lol: :lol:

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Еј Маја, баш комедиите се кај Латас кој прогласува излез од економска криза, кога цел свет објавува банкрот хахаха, инаку за а1 треба да опстои како медиум, бидејќи не е се така розово, пардон портокалово како што изгледа, а Велија ќе си плати за криминалот што си го направил.

16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Се согласувам, и Латас е приказна сам по себе, ама не до толку уфилман како прилозите на А1. Латас бар за нешто што ќе се случи ќе додаде нешто и ќе го исфилува, а А1 се веќи сами се сценаристи и измислуваат приказни ;)

17. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    мислам дека никој не е упатен доволно, за да кажува дали е нешто измислено или не.

18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас не сум А1, јас плаќам данок... велите? :^)

А1 е само една рипка во морето на криминал кој се мота во државава, нив ги открија зашто им стапнаа на жуљот -што се вика.
    Другите ќе почекаат кога ќе пекнат против власта. Не само правни, туку и физички лица. Ретко кој одолеал на привлечноста на поголемиот имот или на оној дел на имотот кој не се променил.

19. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас не сум А1.Не сум ни Сител.Ни Телма,ни Нова тв,ни КАнал5,ни Алфа.........и не знам кој се е А1,ама со сигурност знам дека А1 се трагикомични,на еден гротесктен и по малку патолошки начин.Понекогаш ми е жал за кутри новинари и за диктатурата што им ја прави Велија.Па мајко му стара,цела зима премрзнати на минус 15 :( ,се за сиротиот Велија да ја види светлост на денот и да излези од зандана.

На beached, faye и maja8 им се допаѓа ова.
  20. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Мислам дека на крај и ќе излезе, ако не му дозволат фер и демократско судење кај ќе докажува дека е "НЕВИН" и го осудат фино лепо ќе излезе со кауција.
    Па не е сериски убиец де :lol: