епа ете се затвора а1 тв, за 7 дена имаат рок да исплатат 5 милинои ако не ги исплатат ќе им конфискуваат се, а во краен случај и стечај = клуч на брава. извор: Сител вести во 17:00 часот. епа на здравје бричење!
a1 имаат заработено минимум 12 милиони за време на кампањата од политичките програми, т.е од нив зависи дали ќе ги затворат или не, имаат пари да си го платат данокот за кој се должни
а од кај може да знаеме ние колку заработил а1 од кампањите?дали се 12 милиони или 2 милиони или само 100 000,ние може само да си претпоставуваме и шпекулираме или треба да им веруваме на математиката шо им ја направи сител,ептем ги бива по математиката нив. . нели немаше да ја затворат а1 после изборите,што е ова? два дена после избори,одма ултиматум-или 6 милиона за 7 дена или клуч на врата стечај..како баш сега два дена после избори пресметаа и завршија се..и нели математиката беше три милиона,4 милиона па два милиона...сега испадна 6 милиона.. .како така си тресат од ракав небере се работи за мала грешка у сметките а не за милионски суми.. а 6 милиона не е сума шо можеш да ја најдеш преку нок нели..
Паааа... имаше добра пресметка за процентот за заработка од политичките кампањи на повеќе телевизии. Мислам дека на 24 часа вести беше (незнам точно, шпекулирам), на една емисија посветена посебно на заработката од политичките кампањи, каде за секоја телевизија се даде точна цена на секунда политичка реклама. А1 беа меѓу најскапите. За жал сеуште ќе лаат и фантазираат и понатаму. Дебело заработија, е сега, дали пак ќе треба некој да се поткупи (како таа Мери новинарката која пребега од А1, јадеше гом*а против А1, а потоа ја купи Велија со едно станче и се врати), ќе видиме допрва. Сепак од нив си зависи, а нормално дека за да ја зачуваат работата белки ќе се плати долгот.
И тоа многу поскапи од останатите. Ако на останатите цела реклама е 20-30 евра, на А1 секунда чини 520 евра.
Кога сопственикот е во затвор, ограничени му се можностите за делување. Нема да ја затворат веднаш после изборите, ама затоа ќе пробаат да ја затворат за 7 дена после изборите Маја, цената на рекламите зависи од рејтингот.....епа извини ама порадо ќе ги гледам А1, отколку да го слушам Латас, под рака со Ивона и со Тања-бумбар како се ама апла политички обоени. И они нашле да зборат за непристрасност и реално информирање на граѓаните. Гледам колку реално не информираа за кутриот Мартин, да можеа да го заташкаат и воопшто да не се прозбори Зарем пратиската припадност треба да не натера да замижиме пред убивање на младо дете???!!! Една вест која сум ја слушнала на СИтел не е контра ВМРО, а сите кои сум ги слушнала за опозицијата се негативни. Е сега кој е посубјективно настроен??? Требаше ли да биде Сител затворена, а со неа заедно и Ѕинго во времето на СДСМ?
Јас најрадо би гледала 24 часа вести - барем се критички настроени КОН СИТЕ, не заземајќи ниедна страна, барем мене досега така ми изгледа. Ни А1, ни Сител. Две грнчиња со различни поклопчиња. Доколку зборуваме за објективност, ни едните ни другите не можат да се пофалат со тоа. А јас сакам да слушнам ШТО навистина се случило, не оваа или другата страна на приказната, иако некогаш е потребно да се согледаат двете страни за да се дознае вистината, сепак не планирам по 100 вести во денот да гледам, па си пуштам 24 часа и дознавам што и како било.
тотално се согласувам! немам против тоа криминал во било која форма да се казнува. ама имам против двојни аршини! демек Ѕинго многу поштен и точно се сеќавам на тоа кога горенаведениот згази човек на пешачки на Партизанска (бидејќи нели мора да вози 200/h иначе како ќе му се улизуваат?), и за тоа не лежеше ни 1 ден во затвор!!! срамота! и што е најтрагично, на фб се појави група под наслов: Поддршка за Ален Зекиров
Тоа се должи на најголемата гледаност, НОРМАЛНО... Баш кажаа дека во однос на непристрасноста кон политичките рекламирања Алсат-М била најизбалансирана, за разлика од другиве кои биле или прекритички или превладино ориентирани во предизборната пропаганда
Абе девојче добро си кажа алал да ти е Тука премиерот и те суди и ти пресудува Си се запрашала ли дали е така во НОРМАЛНО развиените и демократски уредени држави кои работат искључиво во корист на граѓаните а не не на одмаздувачки искреирана политика за неистомослениците
па девојче чичко Велија бараше премиер кој ќе му го прости целиот дооооооооооооооооооооолг кон државата и пофторно ќе ја покажува гордо неговата вилица пред медиумите на слобода Аууу не му се исполни желбата ќе му се суди и ќе мора да си го платат данок-(долгот) потошно кажано ако сакаат овај медиум нормално да функционира... Да сум се запрашала А ти си се запрашала дали воопшто во некоја друга демократска држава медиумите работата на ваков начин скратено речено (перат пари?) јас мислам дека не ...
Добро што си се запрашала, само кој ли ќе ги прочешла другите медиуми кои којзнае какви гадни криминални дела вршат во корист на СРОГО политичките партски определени квази уредници и новинари кои служат да го исперат мозокот на недозреано ментално способни лица со инфантилно однесување. Без навреда-не е за тебе наменето последново Како што е започнато во дискусијата е спомнат еден медиум кој работел проти власта и заради тоа открија дека должи 6 милиони евра неплатен данок... Замисли колкави суми, какво се незаконско работење ќе се открие кај тие што и се мили на власта Тука не е во прашање еден медиум, како инаку ќе ги добиеа и овие избори
И кои сами на себе си ја доделиле таа титула. Секој за себе вели дека е најдобар, штета што многу се слепи и го гледаат само тоа што им се прикажува
Како ти на пример кои им ги гледаш "комедиите" а со тоа придонесуваш за нивниот висок рејтинг кој е надалеку познат А за да кажеш за себе дека навистина вредиш треба и да има соодветна причина што не случај за секого Без навреда ништо лично и не се однесува на тебе
нема само велија направено кримнал, туку само а1 е против власта и затоа ја чешлаат нормално нема да одат во сител да проверуваат или во канал 5.