^ Е што го зезнаа вработените човекот? Им требаат пари на луѓето. Денес секој за себе се бори и за своите деца. Да не треба сега тие да одат во гроб со А1, а пари... па можеби ќе им паднат од на небо. Можеби и не е во ред што се затвори телевизијата, но таму веќе не навлегувам. Вработените не се венчани ниту за Велија, ниту за медиумот и можат да си го променат работното место како и сите нормални луѓе. Ете, Отекс во Охрид не работи веќе. И што сега? Илјадниците вработени не смеат да бараат работа по некои приватни погони само за да им однесат леб и маргарин дома на децата? И не, не сакам одговор на прашањава. Реторски се.
Не се реторички. Секој нормален човек ги знае одговорите на прашањата па дури и многу ретардирани луѓе ...така да..ич не се реторички!
Ајде бе глупости зедоа ја исклучија! Па добра телевизија беше! Најдобрите играни и сериски филмови ги дава! Емисии има добри! Сега сваќам за Рамковски ама да ја исклучат телевизијата Очајни домаќинки Баш интересни ми станаа Полат-Долина на волците аууу лепотанче! Ајде нека ја оклучат веќе!
Одлична одлука, ми се допаѓа тоа што А1 ја нема повеќе на мојот телевизиски екран, конечно ќе нема кој да не полни со негативна енергија за живеачката наша која и без тоа ни е пуста! Жалам само за "КОГА ЛИСЈАТА ПАЃААТ"...ама ме теши тоа што Лисјата не ме жалат мене!!!!!!!!! Поздрав за сите политички настроени феминки се надевам ке оладат малку!
Ништо ич! Ниту сум А!, ниту ќе бидам! Кога тие не се еден за друг, ние ќе бидеме ли?! Кои глупости изнаправија двете страни! Почнувајќи од самата телевизија завршувајќи до политиката! Глупости...беда!
Е не можам да се воздржам, а да не се насмеам на тоа за што се може некој да се фати и да се покрене дискусија. На темата за „И јас сум А1“ се имам изјаснато, ама кога видов дека сте се фатиле за колку деца имала Тања е се превртев од смеење. И да, тоа е тешка манипулација со бројки, ептен тешка. Се оди и во затвор за тоа.
А што сакаш ти да ти мачкаат очи дека живеме во идеална земја каде што тече мед и млеко, наместо да ја видиш вистината??
Е па сигурно не Сител и дегенот Латас кој што не знае што збори и кој што не чита вести него го малтретира народов презентирајќи го неговото мислење ( иначе за да мисли човек треба да има мозок а овој оддамна си го изгубил негде таму кај што му го лижел г***т на Груевски ).... за кое што му е платено за да го мисли.
Не ми треба А1 да ја видам вистината ама не е нормлано да нема медиум кој ја критикува власта. Било да е А1, Б8 или кој и да е . Не можам да го гледам ни Латас ни Ивона. напорни ми се со тој нивен цинизам во презентирањето а бе на нерви ми идат.
А што па тебе А1 да не ти ги отвори очите дека демек земјава не ни е добра и далеку од идеална е??? Демек А1 ти покажа дека медот и млекото што Сител ни го претставува, всушност се гола вода? Очите вас во се замачкани, живееме во земја оштетена од медиум за огромни суми, суми кој ке ги платиме ние преку покачен данок, покачени сметки...тоа што газдата на медиумот си крадел, ке го вратиме ние. Нека ги затворат сите медиуми, фирми, поединци кој ја оштетиле земјата парично, затоа што ако "еден г.з процветал, не значи дека дошла пролетта", треба сите да процветаат!!! Ајт поздрав за сите што се А1
А бре стварноооо....ти си била Ајнштајн браво свака ти част. Ете зашто Македонија е сиромашна ради Велија...ц ц ц ако плаќаше тој данок сега ќе бевме како Швајцарија!!!! Дури ти и таквите како тебе не сфатите дека не е до данокот на Велија затоа што Сител И Канал 5 фактички уште те крадат тебе и мене и им цутат нивните газови.... ништо не бидува. Со сила се правите будали и сами си се правите будали. И сама знаеш дека не е до данокот и за некаков криминал кој што замисли уште не е докажан ни ти ништо. Ова е класичен политички реваншизам и многу ти р јасно тебе ама мораш вака да мислиш шо да правис и ти има за тебе кој да мисли. Срамота е ова, прво вие да се засрамите што браните невидена човечка глупост после тие што ја праат таа глупост затоа што ако го активирате здравиот памет и ако не ги поддржувате овие фашисти ќе останат сами...вие им давате сила а вие во очите нивни сте вошки обични за вас мислат дека сте глупи и неуки и прости и мислат ќе ве шетаат по тавани и гледам им успева тоа....е па дури им успева сите доеден ќе не затворат и ќе ни ги испорушат куќите од таквите како вас. Не е власта крива, народот е крив. Иначе државата те краде златна не Велија, ако им беше толку до парите што биле украдени оти ја ставија А1 во стечај и оти ја затворија? Така никогаш нема да ги вратат парите а нели болкава е за париве што ни се демек украдени?! Како сега ами? Кај се парите? Како ќе ги вратат? Оф глуп народ не можам појќе да издржам значи...
А бре стварноооо....ти си била Ајнштајн браво свака ти част. Ете зашто Македонија е сиромашна ради Велија...ц ц ц ако плаќаше тој данок сега ќе бевме како Швајцарија!!!! Дури ти и таквите како тебе не сфатите дека не е до данокот на Велија затоа што Сител И Канал 5 фактички уште те крадат тебе и мене и им цутат нивните газови.... ништо не бидува. Со сила се правите будали и сами си се правите будали. И сама знаеш дека не е до данокот и за некаков криминал кој што замисли уште не е докажан ни ти ништо. Ова е класичен политички реваншизам и многу ти р јасно тебе ама мораш вака да мислиш шо да правис и ти има за тебе кој да мисли. Срамота е ова, прво вие да се засрамите што браните невидена човечка глупост после тие што ја праат таа глупост затоа што ако го активирате здравиот памет и ако не ги поддржувате овие фашисти ќе останат сами...вие им давате сила а вие во очите нивни сте вошки обични за вас мислат дека сте глупи и неуки и прости и мислат ќе ве шетаат по тавани и гледам им успева тоа....е па дури им успева сите доеден ќе не затворат и ќе ни ги испорушат куќите од таквите како вас. Не е власта крива, народот е крив. Иначе државата те краде златна не Велија, ако им беше толку до парите што биле украдени оти ја ставија А1 во стечај и оти ја затворија? Така никогаш нема да ги вратат парите а нели болкава е за париве што ни се демек украдени?! Како сега ами? Кај се парите? Како ќе ги вратат? Оф глуп народ не можам појќе да издржам значи...[/quote] Абе политички реваншизам или што и да е, среќна сум што А1 ја затнаа, редно беше да престанат со правење океан од капка вода. Браво за одлуката, се надевам дека нема да ја поништат. И дадоа шанса на а1 да го плати данокот, не го плати и отиде во out, што повеќе треба, ако моите не платат два месеца сметка за струја, идат и ни ја исклучуваат, а овој години назад се зае.авал па нека биде среќен што досега му успевало да работи.... тоа е од мене златна, се надевам дека инспекција ке прошета и по останатите медиуми како што се сител,алфа,канал5.... и по фирмите приватни низ цела Македонија, нека биде правда..., нека ги затворат сите медиуми ако сакаат Македонски, и онака освен бистрење политика ништо друго и не ни има, го затупеа народов со Бранко и Грујо....и сега наместо да си коментирам на темите од позабавен карактер јас тука морам да ја тупам со исправање криви дрини на некого дека не ме боли уво за ВМРО И СДСМ, туку друга е маката на народот Македонски. Поздрав
^^^^ Снегулке! Молим те прво дообразувај се, научи зашто се плаќаат даноците, научи дека во ваков случај како што го опишувате каде што А1 крадела- мора државата да биде обесштетена а затворањето на телевизијата на никој не му е во прилог, научи зошто е тоа така, научи што е стечајна постапка стечај и како се постапува во таков случај, оди читни го законот дека данок може да се плаќа на рати значи со закон е тоа пропишано после оди види кај е со закон пропишано да не му се дозволи плаќање на доверителот во случајов А1 кога си побараа фино лепо како што налага закон да плаќаат на рати и тне.... уствари многу имаш за учење. И научи дека секој човек е невин се додека не се докаже на суд дека е виновен. Ќе му пропдне и Пајажинава на власта како впрочем се што му пропаднало. Не знам за какви океани збориш изгледа ти се оди на одмор А1 само му го вадеше нечистиот веш на нашата влада.....ти мислиш светци се? И мене не ме интересира СДСМ и ВМРО ама ради тоа ВМРО нродот ни се подели и излегоа такви како тебе сезнајковци. И да, како што кажав- дообразувај се мала си ти за овие работи.
Не ми ги отвори мене А1 очите туку се поголемата скапија, се поголемата задолженост на народот во кредити, се поголемата сиромаштија и поделеност на две клаи ептен богати и сиромашни. Ако некој направил криминал нека го казнат. А ти што мислиш дека сите овие што сега се на власт се наивни дечиња , почтени и чесни??? Тебе и се очите замачкани а не мене. Нема политичар што не краде. Тоа само во бајките на Браќата Грим ќе најдеш.
Очите ми се бистри како солза, гледам ми се стиливте да ме убедувате како едните се супер а другите се никакви. Уште еднаш ќе си го кажам моето мислење: Среќна сум што ја нема а1 тв, ме пукаа со нивните тешки политики,одвратни ми беа. Би ве замолила да нема контра реплики на моето мислење, оти од сложени теписерии богами ке ми се замати! btw и те како би се дообразувала, ама нема пари за постдипломски студии драга.