1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

И јас сум А1

Дискусија во 'Политика и настани' започната од esperanca, 29 јануари 2011.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    пред се само едно ќе кажам сите телевизии затајуваат данок тоа мало дете го знае. Ама ако не си со власта очигледно во нашава држава го јадеш. Ајде нека почнат канал 5, сител и други владини телевизии да зборат против Грујчо да видиме каде и со колку затаен данок ќе завршат. Единствено што не ми се допаѓа во нашава држава е што мора да ќутиш за да просперираш во било кое поле. Па и во турско не било вака. Дали со а1 или без неа, дали со сител или без него ние тонеме и одиме во пропаст.

На ViKtOrIjA21 и AIT им се допаѓа ова.
  2. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Не го заборавај и Борјан Јовановски кога веќе го спомна цинизмот :)

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не се само А1,мтв и сител телевизии кај нас. Има далеку подобри од нив кои имаат многу подобра програма.

На snegulka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Одлично кажано, ама погоре споменатите се партиски телевизии така да секој коментар е излишен нели ;) Инаку за тв со добра програма нема шанси да ги ставиме а1,сител или па мтв no way!!!! Освен сериски филмови и вести, друго нешто и не сум ни видела....

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.557
    Допаѓања:
    121.376
    Не сум фан на Борјан за да го коментирам затоа што не го ни гледам.

6. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Борјан и цинизмот :D Тоа не може ни да се нарече цинизам во споредба со гнасниот сарказам на погоре споменатите личности :puke:

На nena2010 и WhiteAngel им се допаѓа ова.
  7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Немаме саглам телевизија , нит сме ја имале !

А1 реална ? Можеби до моментот кога се скараа Велија и Грујо после прерасна во циркуз . Се користеше секоја можна ситуација да се исплкука . Сител тв ... Таму кај што се е розево :wasntme: . Секојдневно се градат патишта , се остваруваат средби, дпбиваме подршка ...Ние сме најјаките само ете сите не мразат . Нема за нас критика само пофалби и тапшања по рамо |( едино плукаат на Здраството ее тоа не ми е јас вај ? :^) Канал 5 од СДСМ направи сензацинален трансфер во ВМРО :!: од не знам зошто .МТВ не е потребен коментар :yawn: .Алфа (СДСМ) Главен уредник Б.Ц :D Коа гледаш за греота сме !

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    :) само ти мисли си дека е така :)

9. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    :D :rofl: :D E и да мислиш во денешно време е доблест, а не пак СЛОБОДНО да си искажеш мислењето :tmi:
    Без партиски наложени мислења за инает на политичкиот противник :x

10. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    така нека биде душо, како што ти ке кажеш, поздрав и секое добро :hai:

11. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    и јас сум А1 ...
    сител не сум гледала нема ни да гледам...а камоли мтв или нешто друго

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    A1 продолжува од 15. септември на А2

Откако се плати долгот на ТВ А2 кон УЈП, во телевизијата засилено се подготвуваат за оформување на информативна редакција, која би започнала со емитување на вести од 15. септември

Најпрво, завчера беа исплатени 50 илјади евра за затворање на долгот кон Управата за јавни приходи, а од вчера телевизијата повеќе не му должи ниту на Советот за радиодифузија и ја има потребната дозвола за работа, за што плати дополнителни 50 илјади евра.

ТВ А2 долговите ги плати со пари кои ги прими во вид на позајмица од Томор Цаноски, брат на пратеникот Фијат кој е сват на Велија Рамковски, сопственикот на А1 и А2.

Директорот на А2 Тони Николоски потврди дека по расчистувањето на обврските кон УЈП, сметката на телевизијата е одмрзната и во функција.

Фијат и Томор Цаноски демантираат дека тие се новите сопственици на телевизијата. Деновиве проструи информација дека за телевизијата постои заинтересиран инвеститор од странство.

Неофицијално, телевизијата набргу ќе има нов сопственик и веќе од 15. септември се очекува старт на новата програмска шема, каде главен акцент ќе се стави на информативната програма и вестите. Информативната редакција ќе биде составена од новинари и уредници од А1.

Извор, кирилица.мк

Хе хе :)

На eli25, JuLleE, Danilela и 3 други им се допаѓа ова.
  13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    дали тоа значи дека на А2 ќе продолжи старата програмска шема, како `Кога лисјата паѓаат`, `Идол` итн...?????

14. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Не сум јас ни а1 ни сител ни некоја трета хоштаплерска телевизиичка шо не труе со ефтина програма која не може ни кич да се нарече :@

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    А2 ќе биде моќна информативна телевизија?

Ќе добијат ли македонците слободоумен медиум? Откако се јави огромна празнина на медиумскиот простор, со што се остави целата информативна програма да ја водат партиските медиуми на владеачката партија финансирани со тешки буџетски пари, граѓаните немаа што да гледаат на своите тв екрани.

А2 телевизија ќе започне со емитување на програма од 15 септември, со комплетно нов стајлинг.

Воглавно ќе се емитува информативна програма, а најголем дел од екс-вработените во А1 ќе се вработат во А2. Телевизијата постојат шанси да ги емитува и закупените серии од А1 телевизија, како Долина на Волците и Лисјата, иако такви најави има на други медиуми

Sky.mk

На girl.23 и WhiteAngel им се допаѓа ова.
  16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Сега јас едно не сфатив: А1 ќе продолжи со емитување на истата фрекфенција или А2...ќе стане А1?
    Не знам како да го формулирам прашањево....

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Истата програмска шема ќе се префрли на А2, што значи, ќе биде исто како А1 ама ќе се вика А2, и то. :)

На WhiteAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Живи били па видели

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.137
    Допаѓања:
    124.489
    Ми фали бе А1.Не навлагам во политика,не ме интересира.Си ја сакав најмногу како медиум.Се спремав на рбаота со Раноден,вести гледав таму,серии,цртани,исто....Други тв не гледав.А1 беа први со се.Со синхронизацијата исто.Сега копии колку сакаш.Па и нивниот термин на вести сите го зафатија,оној од 19часот.Се надевам дека пак ќе ја има,баш се израдував кога го прочитав она за а2 :clap:

20. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    и јас мн се израдував едвај чекам да почнат пак со работа и да си јагледаме некогашната програма