ако навистина испадне како што ни пренесе Оффсрпинг,баш ме интересира каква збунета фаца ке имаат главните во Сител,кои за да придобијат гледачи ги испокупија најатрактивниве серии кои одеа на А1,а сега кога би се вратиле А1,па и ако убацат од серииве леле леле И вестите ако ги вратат пак по старо од 19 часот,е стварно ке направат бум Не дека ми е гајле мн за А1,едноставно сакам да се вратат во етерот,имаа за сечии вкус,и добро ги работеа господите од владата,како единствени кои пробаа,а за жал недоуспеаа,бидејки и нив мораа да ги потчинат,сепак иако сме 21 век,си имаме Хитлер и на овој 21 век за да не ни е досадно
Единствено се надевам дека нема пак да ја трупат телевизијата со турски серии.Ако продолжи така епа у к*рац нека пропадне
Сител веќе ги откупа сериите Кога лисјата паѓаат и Долина на волците! Па ако продолжи А1 на А2 зошто тогаш сериите се продадени? Иначе Сител ми е некако немат никаква програма па ете видоаа дека сериите Кога лисјата паѓаат и Долина на волците имат голема гледност и одма ја откупаа! А1 си е А1 Најдобра ееее...
Нешто малку имам фатено од вести на Алфа, и денот на изборите нив ги пратев, точно е дека се критички настроени кон власта, ама не го прават тоа како А1 што го правеше, туку напротив мислам дека се доста реални. А1 во последните неколку месеци од работата беше очај, не личеше ни на телевизија туку на циркус, дури ми се лошеше кога ги слушав. Исто и од провладините медиуми не ми е добро зошто со сила ни перат мозок дека све ни е убаво. Затоа ми е најдобро, не уклучувам тв на ништо друго освен музика. До кое дереџе стигнавме да мериме квалитет на една телевизија според колку турски сапуници има откупено?! Очај
Што ќе се случи со А2 ? Кај нас одамна ја исклучија , уште летото , а знам дека тогаш не беше под стечај . Сега не знам ... уште функционира телевизијата или ...
deadmary не можеш да збориш во множина,можеш да кажеш во свое име,ама неможеш да збориш од име на секој граганин на државава,ако ти си ја заборавила незначи дека сите ја заборавиле.. е сеа тоа е кога ја нема а1 мора да гледаме други канали нели..
Иако сум за ВМРО некако не ми се допаѓа политиката што ја води СИТЕЛ.Некако нон-стоп се форсираат и се тркаат со А1. Не дека А1 беше многу подобра,особено последните години кога почнаа да не дрогираат со турски серии ми се смачи од нив но барем порано имаа квалитетна програма,што не можам да кажам за СИТЕЛ. Но од политички аспект телевизија со толку големи долгови како А1 не треба да се емитува и немам ништо против нејзиното затварање.
А не оти ова е точно....Ти знаеш зошто ги затворија?? бидејќи беа единствена телевизија што се дрзнаа да зборуваат лошо за владата затоа.
Не можам ништо да најдам . Кај нас одамна ги тргнаа од кабелска , но знам дека уште функционира телевизијата со емисии и останата програма од порано .
Не,туку пренесуваа необјективни,исфилувани и режирани информации.Мислам од авион се гледаше дека само контра на владата одат.Јас разбирам,еднаш да ги нападнат ама постојано.Сите вести им се од тоа состоеа,не ќе да е објективност. А ја затворија поради затајување на данок и извршен криминал на Велија.
А сител што прават? Цело време контра на СДСМ! Значи 100 пати сум кажала, ако имале затаен данок во ред, ако е затворена, само немојте да мислите дека сител и канал 5 се нешто подобри. За затворање и апсењето на Велија, ако требало-ако, ама зошто баш тогаш, зошто баш во тој период? И ако затвораат некого сите нека ги затворат, а не за А1 се залепија. Ептен е очигледно дека тоа е уште една од игрите на Груевски, една од многуте нели... И ај да молчам, ова ми е втор пост против него денес, страв ми е- ќе ми дојде на врата- ќе ме однесе- ќе ме затвори Во негов стил е тоа...
Ај вклучи Сител да видиш што се зборува во вестите. Ем опозиција ем трн во око им се. Сума сумарум во Македонија уште долги години нема да излезе објективна телевизија, која ке ја пренесува вистината, а не тоа што е платено да се каже како од опозиција така и од позиција.