Ехх...сите машки да размислуваа како тебе убаво ке беше.Не мора сите али ете и пола нека се.Не зборам само за машките,туку и за девојките.Потполно се согласувам со ова што го кажа.
I jas se slozuvam za toa deka treba da se bide veren vo vrskata. Vo obraten slucaj moze da proizlezat mnogu posledici pa potoa da si cukame glavata. Za da se zashtitime na vreme pametnite luge izmislile i poveke nacini. Kako za zashtita , taka i za otkrivanje na neverstvo. Ako ne uspeeme na drug nacin da gi fatime nevernicite dovolni se eden par dolna obleka, ili del od carshavi ili neshto slicno so telesna tecnost i gotovi se. DNK testovi so otkrivanje za naverstvo sekogash se tocni . Eve sega gledam i vo makedonija donesle pretstavnici na Americki laboratorii za DNK, pa neka mu ja mislat nevernicite a pogotovo i tie shto lazat za toa civi se decata koi proizleguvaat od neverstvata. [mod-kirilica:ecsffo9l][/mod-kirilica:ecsffo9l]
Кога сите ќе чекаа до брак и одеа од љубов,а од желба да си ги задоволоат нагоните,ќе имаше верност.Кој тргне по тој пат,назад враќање нема!Сите сме неверни ,бидејчи верност значи да си чист за твојот партнер и тој за тебе,а не цело време со сомнежи да живееш.Како може да ти припаѓа некој кој бил претходно со многу парнери?Тоа носи само љубомора,сомнежи,и крајот му нема. Тоа не е живот,тоа е живо измачување
Глупаво е да обвинуваш само машки или само женски,затоа што ниту едно машко не е само,значи за изневерување се потребни двајца (маж и жена) (освен ако не се геј),и не е логички да се обвинат само мажите или обратно,е сега јас не можам да сватам како порано можеле да живеат без изневерување,или сега е во мода секаде па ајде после години брак ќе се сетат дека не се сакаат????па глупаво е скрос.....и мислам дека ја нема верноста онака како што ја имало порано
A кој гарантира дека дури и двајца невини да стапат во брак, нема едниот да мрдне некогаш, т.е. да изневери? Сметам дека веројатноста е дури и поголема за вакви испади. Обично изживеани момчиња кои си ја проживеале младоста до максимум, откако ќе се скрасат се мирни и не добиваат желба за излети и глупирање (секогаш ќе постојат исклучоци. има некои на кои неверството ко да им е впишано во днк).
На луѓево му е изместена претставата за тоа што претставува љубов, почитување, врска, сакање... Сите живееме во овој суров свет каде неверствата (за жал) се наше секојдневие. Тоа и ги прави повеќето луѓе да мислат дека е нормално, тоа ги тера да пробаат еднаш и никогаш да не сопрат, или да го направат тоа еднаш и никогаш повеќе, но веќе да го имаат изгубено она што најмногу им значело. На денешницава ретко се наоѓаат поштени луѓе на кои не му е единствена цел да извадат некоја корист од вас, или да ве зафркнат. Веќе ретко се наоѓаат фер партнери кои би биле со вас само за тоа што сте вие, и не би погледнале на страна, па не да ве изневерат... Реков дека се РЕТКИ, не дека НЕ ПОСТОЈАТ! Тие кои се останати, нека не губат надеж, бидејќи ќе го најдат она кое го заслужуваат. А останатите.. нека не се жалат поради тоа што „неможеле да си најдат фер партнер“, зошто тоа не ни го заслужуваат. Сакаат да прават се и сешто, желни се за изневерување, а потоа како по правило се жалат што немале поштен партнер... Па многу нормално! Секој си жнее тоа што си посеал! Без нервирање.. што е ваше секогаш ќе си дојде!
Никој не гарантира,но според мене ќе бидат помирни не дека не може да им текнат секакви лудории,но гревот ги изопачува уште толку,работата е што баш во бракот прават проблеми.Јас лично не познавам смирени изживеани млади,повеќето машки ,напротив после тоа немаат осет за грев и уште толку си тераат ќејфови . Сведоци сме дека така не се оправаат работите,т.ест станува уште полошо со неверствата . Не велам дека мора да е така,но има и големо влијание
Незнам каде отиде искрено. Се разочарав. Секоја чест на двојките што си се сакаат и не се изневеруваат.
Kolku pati si go postavuvav ova prasanje... Jas sum vo dolga vrska i bev zaljubena ne ni pomisluvav na neverstvo no na 1ipol godina od vrskata doznav deka toj mene me izneveruval skoro 2 meseci.. Taa bese dojdena vo negovoto maalo od druga drzava i so nea se gledal non-stop, se slusale po 100 pati na den i isprajkal ljubovni sms si pisuvale na fb celo vreme... a mene .. mene zad grb me ismevale sigurno si mislele kolku glupa i naivna sum. Togas mi se srusi cel svet.. zaludno e da imas vo nekoj celosna doverba ako ti ne izneveris toj ke te izneveri. I sto e najtragicno nikogas nemase hrabrost da mi priznae deka e vistina... No jas znam deka e. I od togas se smeniv i jas.. Mu prostiv.. no go izneveriv 2 pati za da mu se odmazdam. Barav nekoj sto ke me napravi deka sum ednistvena za nego sto ke me napravi da se custvuvam poskuvana. Neznaete kolku bev povredena nemav ni malku samodoverba. Znam deka zgresiv no sega si ja vrativ samodoverbata.. sega toj trca po mene i mi pravi se po keif.. no dzabe .. toa e kako nekoja crna damka vo nasata vrska.Iako i jas ne sum svetica go izneveriv toa sto mi go napravi nikogas nemozam da go zaboravam... Znaci sakam da kazam deka ne sekogas neverstvoto e od dosada. Nekogas toa go pravime od sto sme povredeni.. [mod-kirilica:1wa6ll8s][/mod-kirilica:1wa6ll8s]
Да, кога ќе изневериш (од одмазда) се чувствуваш подобро но само на некое време. Чувствуваш како да сте изедначени, но тоа не го брише фактот дека те изневерил и дека ти го свртел грбот. После тоа шо знам не верувам во вистинска здрава врска. Се поминува во префрлување на вина де од едниот де од другиот. (бар според мене) Се надевам дека ќе се среди, доколку не не е единствен.
Ја има! Нема потреба сите луѓе да се ставаат во иста категорија. И мажите и жените изневеруваат подеднакво се зависи од карактерот на личноста. Ако некој навистина сака да си ја зачува врската тогаш нема да го изневери партнерот. Нема потреба да изневерувам некогу. Ако сакам да бидам со друга личност ќе ја прекинам врската. Истото го очекувам и од другата страна. Ако не сака да е со мене ќе прекинеме без проблем. Е сега ако некој изневерувал во минатото нека не се чуди ако сега неможе да си најде искрен партнер оти не ни заслужува. Ако сте биле изневерени немора да мислите дека тоа ќе ви се случи и во идната врска и да доаѓате на она сите се исти. Точно е дека постојат парови од кој љубовта ми се одмилува и ми доаѓа никогаш да не влезам во врска но постојат и парови кои се среќни, се сакаат и почитуваат...
Верноста отиде во неповрат.Разочарана сум, да незнаеш дали да веруваш, плашејки се дека ке ти забијат нож вгрб. Какви времиња дојдоа, да се плашиш да фатиш дечко без да изиграваш детектив
мојот дечко е секогаш на работ да ме изневери до пред некое време го фатив како на 2-3 девојчиња и посувал на чат срека што не му вратиле на чат инаку ке ме изневерил јас тоа го знам но пак сум со него Ч нз зошто но нешто не ми дава да му раскинам кога и да сакам тој ке почне да ме лигави и му простувам.а јас никогаш му немама дадено мотив да се сомнева во мене за било што ама баш никогаш и тој во мене има целосна доверба дури и во момент на нервоза го имама излжано дека сум го изневерила со друг и му велев што мислеш ти што правам јас кога ке ме оставис дома ?а? ама тој ми изнасмеја во лице иако сум во врска веке 4 год нг машки ми се уште пуштаат и на фб ме нон стоп адд а он тоа го знае и не покажува ни трошка љубомора како да не му е ни гајле како демек секогаш ке бидам со него
јас мислам дека верност сеуште постои, само треба да се пронајде вистинската личност.. јас имам среќа(верност), ја најдов се надевам дека ќе ја задржам! поздрав
Исто и јас Денеска не знаеш на каков ке налеташ, и машки и женски се испорасипани. Само не ми е јасно зашто се зимаат кога сакаат да се е*ат со секој втор
A што ќе се случи ако едноставно не се сексуално компатибилни? Се е супер али сексуалниот живот некако не штима? И тоа го дознаваат кога ќе влезат во брак? Како ќе справат со тоа ? Верноста ја има кај луѓе кои се спремни за врска, кои знаат што сакаат, кои се емоционално зрели.