Еј девојки! Ајде да си ја отворам душата кога немам пред кого, бидејки мислам дека никој не може да ме разбере па потоа кажете го своето мислење. Имав врска од една година. Зачинета со сите состојки на една озбилна врска (вклучувајки ги и нашите роднини и родители). Раскинавме изненадно без да очекуваме и двајцата во една мала караница од банални причини. Поминаа 6 месеци во кој имавме моменти кога се мразевме кога се одминувавме но сето тоа го надминавме. Тој одеше со други но јас сеуште не сум помислила да бакнам некој друг. Па ете веке 3 , 4 месеци сме во пријателски односи заедно одиме на кафе друштвото, ме викаат на родендени неговите другари, роднини, ете сега и за мај ме повикаа со нив да бидам... Но овој пријателски однос е само за пред другите а јас и тој се гледаме тајно. Ми вели дека сеуште ме сака, дека не можел да ме заборави, дека иако одел со други тоа му било чисто од рекреација потоа ги заборава, ги одминува (ова го гледам и самата јас)... Ми вели дека сум посебна и дека самиот е свесен дека нема да може да најде мирна како мене и паметна. Тој бега од мене но повторно и повторно и повторно се врака кај мене. Имаме правено муабет и на тема за повторно да се фатиме, но некако ни на муабет не ни одеше тој вели дека сака да е слободен имал 18 години барем до 20 да поживеел премногу му било 1 година што издржал само со мене, а моето е дека не сакам да се поврнам со него за да не ги минам истите фази послем раскинувањето. Веке се научив вака и се едно ми е дали оди со друга, дали ме сака или не. Ми вели дека ке му смета ако отидам со друг, дека не е научен да ме гледа со други бидејки тој ми е прв и сеуште последен за се, ми вели иако не сме заедно ти си само моја не можам да дозволам д ате гледам со други фатени за рака, неможам да дозволам да поченш да се упропастуваш да си го нарушиш угледот во градот не ти личи таква убава мирна поради мене да се упропасти........бла бла и многу слични вакви реченици што веке ни крајот им го нема . Па девојки незнам што да правам повеке со него го сакам и убаво ми е со него, но сакам да го заборавам и да почнам нов живот но тој секогаш знае да ми го сврти умот Ајде кажете го своето мислење, па макар и да е болно!! фала однапредј
јас те разбирам целосно...знам како е тоа чуство да од лјубов си подготвена на се...тешко ти е да идеш со други оти твојето срце се уште е по него...гледај да го заборавиш оти тој веке е со друга ..тој ги има повеке иако ти го имашсе него и повеке е тешко кај тебе од колку кај него...знам како е да имаш еден кој ке го сакас и кој ке ти е прв за некои нови нешта во животот....но животот е таков.. за зал гледај да не се затворас во себе ,,излегувај забавувајсе(доколку ја имас таа мозност оти јас ја немам)...така помалце ке мислис на него и мозе ке има некоја нова симпатија и мозе несто друго покасно....не дозволувај тој да има други а ти да цекас на него..тоа не иде така не....кога веке не е со тебе не иде тоа така...мораш напред да идес и само така би успејала(мое мислејне)по и се најдобро
Излегувам ја имам таа можнос се забавувам... имам повеке удварачи имам и еден што ме чека веке 4 месеца и е спремен да ме чека уште долго само за да сум била со него ... и се мислев да се обидам со него но од внатре не ми дава срцето :/
не мора веднаш да имаш нешто со него..излегувај онака другарски..а потоа самото срце ке ти казе дали ке останеш другарски.... излегувај често...ке помине само ако се смееш и забавуваш..а не ако седис и мислис на него...верувај дека ова помага,...од искуство зборам поз
Врска од 7 месеци, го гледам еднаш во недела, често се караме, но сепак нели кавгите не не` разделуваат зошто имало љубов ( ). Незнам до кај ќе тера ова, напната врска е, но мислам дека има љубов...
Vo vrska, napnata, zacineta so egzistencionalni problemi. Ufff kolku e kompliciran zivotot, nikogas ne moze nisto da e ednostavno.
Вака да ти кажам. Тој сака да оди со други а тебе не може да те гледа со друг. Сака да биди слободен до кај 20 години,а ти вечно да бидеш негова.Епа неможи така бре чупе,кажи му нека си оди каде сака,а ти ќе си го продолжиш својот пат.Не е единствен па ти да го чекаш дури 2 год.Ќе најдеш и подобри а очигледно е дека сака само да те држи под контрола,тоа не е вистинска љубов да се разбериме Јас ти кажав што да правиш како што јас мислам,а ти си знаеш најдобро сама Спојлер БТВ:Ние в петок праиме година,ај со срејча нека ни е http://www.youtube.com/watch?v=wa2nLEhUcZ0
охххх мојата љубовна состојба е никаква за жалење....слободна после три годишна врска еве веќе два месеци...и сеуште вљубена во бившиот
Денес 1 година Година помината без сериозни кавги,на почеток не мислевме ништо официјално ама со тек на време свативме дека сме створени еден за друг и се само по себе си стана официјално
Не разбирам како може нон-стоп да сте заедно?? Заедно спиете секоја божја вечер? Тоа ми личи како веќе да сте во брак. Иначе и јас имам убава врска веќе 2 год и многу ни е убаво,многу се сакаме.. има и малку караници но се глупости
Моментално заникаде.Две години заедно убава дружба голема заљубеност и од двете стрни,разбирање,слога во се си одговаравме.,имавме и кавги ама си попуштавме еден на друг,а и за банални работи небеше ништо сериозно.Наеднаш тој реши,го имаше последниот збор и цврсто беше решен.Денес е четврти ден како не сме се слушнале телефонски,последно јас звонев го помолив барав објаснување која е причината бидејки немаше кавга одеднаш донесе сам одлука.Последните реченици му беа оди си од мојот живот и не ми се јавувај повеке.Престанав да звонам.Сега ке ми се ситат душманите. Љубовната моја состојба е тажна,лошо се чуствувам.