^ Зошто сето ова што го напиша тука не му го кажеш на него? Сигурна сум дека ќе те разбере колку ти е тешко доколку го најдеш вистинскиот начин. Џабе е викањето, само смирено треба да се разговара во вакви ситуации. Седнете вечер, и полека објасни му ја целата ситуација. Биди искрена. Ако и понатаму ја турка работата кон расправии, само стани и замини си. Повеќе од тоа и да сакаш не можеш да направиш. Ти држам среќа.
Празна се оттргнав од човек кој беше крајно себичен,имав период на тагување а сега едвај чекам да ме здрма нешто, поточно некој нов
многу јака врска, многу се сакаме секој ден сме се по поврзани, од скоро сме заедно ама скоро 6 месеци веќе, и двајцата не сакавме врска (јас веќе почнувам да подсакувам), а тој сакал да биде слободен но да немаме други, не знам што е, не е врска, но многу ни е убаво, тие што треба да знаат дека сме заедно знаат но веќе излегуваме во јавност на кафе, на шетња и ај некој нека ми објасни до каде води сето ова...неофицијална врска...
Без врска. Ма супер е шо ќе и се замарам на љубов уште на овие годни. Значи среќно вљубена во себe, се сакам, знам дека нема да се изневерам
Luge ve molam pomagajte... Veke 2 meseci izleguvam so edno dete. Ama samo izleguvanje, ne sme vo vrska. Vo momentot pred da izlezeme prv pat, znaci "smekanjeto" i jas imav decko, i toj zenska. So decko mi ne ziveeme vo ist grad, a negovata zenska togas bese, a i seuste e vo druga drzava preku fakultet. Uste 3 meseci ke bide tamu. Go poznavav uste od poodamna, no samo na zdravo bevme celo vreme. Sega koga go zapoznav podlaboko sfativ deka toj e toj. Navistina pocustvuvav dlaboka povrzanost so nego. No ne mozev da imam neshto, se dodeka imam decko bidejki nema da bidam fer sprema deteto. Zatoa resiv da raskinam so decko mi, bidejki i taka i taka vrskata ni bese za nikade, na dalecina. I raskinav. No toj ne raskina so svojata zenska, no celo vreme se karaa, navreduvaa i toj seto toa mi go zboruvase. No do pred nekoe vreme raskinaa i tie dvajca. Sega toj e sloboden. Jas se usrekiv navistina bidejki prvoto neshto sto go pomisliv bese deka sega veke nema nikakvi precki megu nas. No vcera vecer, dodeka sedevme zaedno i zboruvavme, toj ja otvori temata za negovata zenska, sega veke bivsa. Kako toa toj ja sakal, dodeka bile zaedno se pravel za nea, bukvalno ziveel za nea, se na nea da i bide dobro, i na kraj mi veli seuste ja sakam. Veli deka taa gi imala site losi maani sto toj gi mrazel kaj eden covek, deka ni toj ne bil svesen kako moze da ja saka. E kako grom da me pogodi, solzite mi naviraa vo ocite no ne mozev da se rasplacam. Samo edvaj cekav da me nosi doma, da ostanam sama. I po patot nishto ne zboruvav, toj zabeleza i mi rece da ne si mi luta neshto, mu rekov ne. Znaci da vi priznaam sum nemala so nikoj odnosi dosega. No bidejki sum veke 18, i navistina zaljubena do usi so nego razmisluvav deka ako bideme zaedno, ako bideme par da go napravam toj cekor. Bidejki navistina mislam deka prviot pat e mn vazno so koj ke se sluci. No sega navistina sum zbuneta. Toj mi veli nemoj da mislis deka so tebe sum samo za da imame odnosi nekogas, cesto mi veli kolku si ubava covek da se zaljubi vo tebe kako ikona si, koga sme zaedno celo vreme me guska, mi veli deka ne mozel da mi se naraduva, JAs navistina ne mozam da razberam sto toj cuvstvuva za mene ili sto planira. A jas znam deka sum zaljubena, no toa nikogas ne mu go imam priznaeno , nitu pak dadeno do znaenje deka go sakam . Mi veli deka sum zatvorena, covek ne mozel da me procita. Ve molam kazete mi svoe mislenje za celava situacija. Odnapred blagodaram[/u][/u]
Штотуку прекината врска од скоро 3 години која и денес има некакви траги кои не можат да се дефинираат што се дали пријателство,дали привлечност,потреба или пак можеби навика...
Сериозно сигурно не е. Ни несериозно не е. Ова различно гледано од моја и негова гледна точка. Ама мора да ме слуша!
И моево веќе не го разбирам... Мување , со огромна забрана да го правам истото, или да имам било каков контакт со друг.