Испеглана или виткана. Често ми се случува и да врзам репче, посебно во саботите кога косата ми е удавена во лакот кој сум го нанела во петокот, значи не ми е мрсна туку кога ја пеглам се лепи. Кога правам репче обавезно или го пеглам или го тапирам, да биде бушаво.
Пеглана или виткана. Ништо посебно. Па обично излегување е, не свадба или што ти знам. Исто така не сакам лакови или пени да ми ја лепат косата, некако ме нервира.
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 66&bih=575 вакви фризурки ми се најпригони са искачање <3
Најчесто пеглана, а понекогаш и во коњско опавче(ова моето повеќе личи на магарешко, зошто должината ми е моменално недефинирана... доволно е да кажам дека самата ја потсеков?) Имам и шишки ама негде под носот, толку долги и косата ја делам на патец и потоа едниот дел од шишките зад увото и другиот дел зад другото уво.. Или пак напред пуштени ама пак по патец.. Се надевам дека разбравте
виткана како шо ми е природно или ќе ја испегламм а некогаш можи и во пунџа соо некои инересни обетки
да не отварам нова тема, ајде помогнете ми каква фризура да направам во недела сум на свадба на прва братучеда па немам идеа, инаку долга ми е некаде до рамињата благо витка , најчесто ја носам пеглана, не сакам некоја фризура со пунџи или слично ...немам идеа
па можиш само предните страни да ги извиткаш со фигаро или пак со преса нанадвор...кратка ти е косата за некоја поспецифична фризура,а и многу ке ти се скрати ако ја извиткаш цела...
Не се потресувам многу околу подготовките за излегување Најверојатно ми мина таа фаза од животот кога пред време планирав што ќе носам,како ќе се шминкам и каква фризура ќе направам! За вечерно излегување скоро секогаш ја носам пеглана! Мене ми е како обврска после секое миење на косата да ја пеглам,така да за каде и да се спремам (за на работа, на кафе, вечерно излегување и сл) секогаш косата ми е пеглана! Кога немав шишки понекогаш ја носев напред со плетенка,а сега баш и не ми се допаѓа како ми стои плетенка (заради шишките најверојатно ) Ептен ретко знам да се појавам и во поинакво (природно) издание, со виткана коса, пардон со бушава коса ,ама тоа е само тогаш кога ме мрзи да ја пеглам!
имам природно виткана коса, па или пуштена, или во репче (со штипче фатена) или пак малку извиткана со фигаро(колку за дефинирање на кадриците) инаку се одвикнав од пеглана коса оти многу брзо се витка, а порано најчесто беше мачење и експериментирање за исправање на косата
Најчесто пеглана коса си носам пошто виткана ми е,ретко правам фризури,може само благо да ги извиткам прамените откако ќе ја испеглам
Јас ќе барам совет од вас...имам виткана коса која моментално ми е ишишана до под уши-најдобро би ја објаснила дека ми е во некоја триаголнеста форма или што би рекол мм како елка Муабетот ми е дали ваква плетенка од напред а позади пуштена би била соодветна за на свадба, или времето на плетенките помина Се плашам да не бидам како селска мома која тргнала да полни вода на чешмата сред село п.с Јас сум замислила плетенкава да почнува уште малку полево не вака на патец
Според мене ако плетенката ти одговара со облеката што ќе ја носиш слободно плети ја не е поминато времето на плетенките барем според мене и секогаш интересно стојат
Искрено појма немам дали одговара бидејќи незнам на каква облека одговара плетенка тапа сум за фризури
Исто и јас не ја пеглам еве веќе година и пол и 100000 пати поуба ми е и не ми се гори, не ми се оштетува и плус дома ја стрижам откако почна мајка ми, да ми ја стрижи косава по малку долу само на врвовите мене косава почна да ми расти
ја носам најчесто пеглана или фенирана но природно имам виткана коса и ретко ја носам така не ми се допаѓа инаку како во претходниот пост мн.ми се допаѓа плетенката и другата коса пеглана мислам дека на секаков тип гардероба одговата таа фризура топ ми е
Права, виткана, со некое убаво шноличе, венче, машничка, во некоја интересна пунџичка, или висок реп. Се зависи од тоа каде се оди и нормално од расположение