Каква фризура на излегување?

Discussion in 'Коса' started by Barbie-mwa, May 28, 2010.

1. baby.90

baby.90 Истакнат член

Имам многу права коса, кога ја виткам после 2 саати пак ми се исправува. Имам пробано со се да ја извиткам ама никако не стои, мн ми е тешка косата зошто ми е многу долга.
    Најчесто ја носам во репче, за преку ден репче сплетено во плетенка или пуштена со венче.

2. mime87

mime87 Популарен член

немаш појма колку имаш среќа што имаш тешка и долга коса све друго е проблем јас имам долга но ретка коса можам да правам фризури виткана понекогаш ја носам но сепак мека ми е и понекогаш ужасно ја мразам :wasntme:

3. baby.90

baby.90 Истакнат член

Верувај смачено ми е од косава, само права можам да ја носам. :worried:
    Подобро како твојата што сакаш можеш да и правиш, а на мојава коса ништо! :@
    Многу ми е квалитетна косата, се шишам на 2 месеци за да нема расцветани врвови, ама доста беше, ми се смачи. Неделава одам да се шишам, сега ми е косата точно до половина, ќе ја скратам без мака до раменици. Многу ми е тешка за одржување, ја сушам после миење 40 мин и пак не е цела исушена :?: Што е најтрагично речиси секогаш ја носам врзана во репче :wasntme:
    Ќе се шишам од прилика вака, само малку подолга и не со толку висок степен, за да можам да ја соберам цела :D

Attached Files:

4. Sephora

Sephora Популарен член

Кај мене нема многу избор. Или пуштена, па да шармирам луѓе со локните :D или оди во пунџа. Доколку имам време правам плетенка како на Лорен Конрад, меѓутоа пак оди во пунџа заедно со се неа. :)
    Ако не, венче, еластично или било какво друго. Порано ставав лак за коса, за биде поелегантен изгледот. :)

5. srn4e

srn4e Истакнат член

Најчесто пуштена и ќе ги потфатам со штипче лелеавиве локни :angel: ,некогаш ја пеглам или ке си направам откачена фризурка со повеќе штипчиња така што ќе ја соберам целава коса и ќе оставам по некоја локничка да ѕирка :)

6. katerina777

katerina777 Истакнат член

за преку ден најчесто во пунџичка, а навечер испеглана или високо собрана во реп.

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Најчесто ја носам пуштена и пеглана, некогаш носам и венче. Да ја виткам нема шанси, после многу кратко време пак ми се исправува. Ја носам и во пунџа или во реп, ама поретко тоа. :)

8. s.u.n.s.h.i.n.e

s.u.n.s.h.i.n.e Истакнат член

Пеглана..

9. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

најчесто пеглана,поретко виткана :)
    пеглана ми е многу побрзо и посигурно и доволно си сум испраксирана :D
    додека пак за виткана морам да искинам живци бидејки ми треба повеке време,и на крај дали ке излезе така како шо сум ја замислувала... :D
    се зависи до расположение
    и така и така си се бендисувам :)

10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Скоро секогаш ја носам пуштена и права ,како што ми е природно.
    Понекогаш ја фаќам со некоја откашена шнола отстрана ,понекогаш врзувам марами ,поретко ја виткам ,зависи од расположението.
    Задолжително ја мијам пред излегување ,мора да биде чиста ,каде со мрсна коса :lol:

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Стандард пуштена, венчиња носам... Може пунџа, многу сакам така да ја врзувам и уште не сум сигурна како повеќе ми стои. На тил исто ја врзувам, многу ми е јако како стои, и реп и собрана.

Денски пошо ми е ТОПЛО со оваа коса на главава моја, ластиче, на невидено фати ваму фати таму растур пунџа високо, најрелаксирано и опуштено ми е.

И ако ептен сакам да ме приметат и завидуваат, локна по локна обликувам, многу волумен, на која страна се завртам онака да паѓа. Редовно добивам комплименти така. :D
    Вака, само што не правам патец.

12. lovely91

lovely91 Популарен член

Најчесто си ја оставам стандардно како што ми е виткана ја фаќам со по некое шнолче и толку.но најубаво се чувствувам кога ке си ја испеглам,како многу голема промена ми доаѓа тогаш :lol: кој има виткана коса знае какво е чувството кога ке се испеглаш :D

Queen-Nefertiti likes this.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Ќе се искапам ќе се исуши природно или ја сушам со фен. Права ми е природно и долга и си ја носам така .... по тоа сум препознатлива :$ :$ :$

14. vlubena

vlubena Истакнат член

За излегување косата ја носам или пеглана или фатена го пунџа или пак во реп но најчесто ја носам во пунџа бидеќи не сакам могу да ја горам со пегли (а обично без пеглање да ја пуштам ми е над рамена и некако ми се прекршува) а вака во пунџа ми стои убаво и скоро секогаш така ја носам

15. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

еве 3 најчести коси за излегување како јас што носам

16. vaga95

vaga95 Популарен член

ако е некое позначајно излегување ја пеглам косата бидејќи најмногу ми прилега така...најубава ми е пеглана :D :D и во последно времe си ги практикувам и 5-те летни тренди плетенки од сајтот, а иначе за секојдневни прошетки ништо посебно :D

17. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Како на сликите,зависи или пеглана или како што ми е природна.

Attached Files:

18. Noemi

Noemi Популарен член

Поради временските услови на летниве ноќи многу често размислувам за ваква фризура....

Ама поради немањето соодветна форма на черепот :D и доволно храброст, сепак си ја носам ваква...

19. CIA

CIA Популарен член

Па на излегување летно време или ќе си ја фанам во пунџа,во плетенка,плетенка на страна,реп или па ќе ја навиткам на мој начин и пуштена си ја носам...а зимно време пуштена со шишките нагоре кренати :)

20. Look

Look Истакнат член

Виткана

Права

(само на страна шишките)

И со шнолка