Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква фризура носите?

Дискусија во 'Коса' започната од soledad, 2 декември 2009.

1. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ретко ја пеглам, не сакам многу да ја оштетувам, доста трпи мојата коса што е плава :D
    По дома си ја оставам каква што ми е, за на работа ја врзувам во опавче, а кога се излегува некаде, обавезно фенирана (исто ко пеглана да ми е).

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Хипи ти предлагам да ја пуштиш подолга и после ќе можеш да и направиш степен, ама мислам поспоро расте ама има решение ;)
    Инаку мене косата ми е сега многу подолга , од претходната моја слика, ми имаат кажано дека ми била убава како на барбика и тоа женско :) , скоро секој втор ден добивам коментар за неа, ту ту да не ми ја фатат очи, ама почнува да ми станува монотона.
    Во последно време кај што ми порасна, ми се изретчи малку, добро е, па ќе видиме дали ќе се одлучам за шишање од 3 цм. Тешко ми се шиша , а сега сакам да имам пак степен како што ми беше,афро на мојава мислам нема да ми стои, ко ќе најдам слика каква ми е сега ќе постирам.

3. Dinche

Dinche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Имам права коса и само ја фенирам исто како да ми е пеглана.. не ја веќе пеглам пошто многу ми е оштетена.. а и порано шатирана бев 2 пати (кажи-речи цела коса.. како плавуша бев :D ) и сега имам остатоци од тоа |( а сакам да ја виткам.. али не ми стое долго.. 1 час најмногу и ми се распадне.. :( незнам што да и направам за да ја извиткам убаво и да стои долго ? :*

4. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Косата ми е одприлика ваква.
    Разлики:
    косата ми е брановита, долга до скоро половината и темно руса. Шишките ми се прави како на сликата само поретки. Порано ми беа такви. :)

5. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    порано постојано ја пеглав косата, абе немаше ден да не ја испеглав, некогаш и по два пати. Веќе 2 години не ја пеглам само 2-3 пати сум ја испеглала, бидејќи природно ми е брановидно виткана, така и ја носам, некогаш ја виткам онака на поголеми локни со фигаро и така....а и шишки на страна си шишав пред месец дена :)

6. trendy

trendy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    172
    најчесто пеглана ама некогаш виткана фенирана или таква каква што ми е само со чешел исчеткана.. :)

7. Glamour

Glamour Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    42
    Долга пеглана, ретко ја виткам само за некои посебни прилики :lol:

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Долга права. Обично ја пеглам но сега неколку месеци паузирам, порано и ја виткав но ,не ми се отстојува веќе толку ,за бргу време локните се прави :(

9. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.896
    Најчесто мојата коса ја носам виткана зошто природно ми е брановидна и кога ќе и ставам пена супер е :) иначе избегнувам да ја пеглам колку што можам за да не ја оштетам и иам шишки на страна.

10. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Ваква <3
    Сега ја средив назад и додадов уште некој степен, бидејќи ми изгледаше многу еднолична, а напред истата должина си ја оставив :)

11. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    И јас го имам истиот проблем и добив совет од мојата фризерка дека кога сакам да ја виткам косата со фигаро или пегла и да ја направам со локни и тие да стојат кога ке ја измијам пред да ја исушам да и ставам пена за коса и да ја исушам и за финиш малку лак за коса .но не премногу за да не се скамени и да изгледа поприродно ....Пробај !!! ;)

12. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Косата ми најдолга досега, и можам да кажам најздрава. Конечно се убедив дека ми е доволно права, дека немам потреба од пеглање и со тоа непотребно оштетување, само ја мијам со шампон и регенератор, одвреме навреме ставам маска, ја фенирам, ставам силиконски капки на врвовите, најчесто ја носам пуштена, а шишките ги собирам со некоја интересна шнолка наназад и прскам малку лак да не ми се разлетани, или пак ставам некое интересно венче.

13. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Болна точка......од коса до полавина, ја ишишав 1......беше фраерски некое време, ама сега дури пораснееееее :worried: Сега ми е до рамена некаде, си ја сакам назад !!!

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Ваква фризура имам сега, само бојата ми е темно кафеава:
    Сега засега сакам да ми порасне, ама се мислам да ја скратам како што ја носев претходно, а тоа беше вака некако:
    Мислам мислам, па нешто трето изгледа ќе испадне :?:

15. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Ваква е мојата фризура,само што мн потемна од оваа :) и се надевам дека ако се решам за шишање тоа ќе биде 2cm :D

16. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    долга нешто една педа под раменици -со боја на мед ,не носам шишки не ми одговараат на формата на лицето постојано си играм со фризурите,зошто секоја промена е добра ,досадно е постојано да сме исти ....Се сум пробала ,сум поминал и рокерски фази и прамени розеви,синкасти кафеави незнам таму уште што ...се сум пробала ...После 18 тата година ми се здосади од тие глупости и преферирам префинет изглед и средена коса ,тие едноставно покажуваат поинаква перспектива за човекот на прв поглед а и повеќе се сакам вака ...

17. Sally

Sally Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Слична боја, иста форма и должина, само без шишките :)

Прикачени фајлови:

18. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    честопати си сечам шишки. Таман ќе ми пораснат шишките, ајде пак ги сечам и после пак жалам дека требало да ги оставам пораснати.. инаку сега се во тек на растење. ;)
    инаку косата ја носам пеглана скоро секогаш, знам дека многу се оштетува ама од мојата преса ми стои по неколку дена и немам голем проблем, а и за брзо време ја пеглам одкога ќе ја измијам. :)
    исто сакам да се надоврзам да ве прашам дали имате претстава за некаква понежна фризура за Нова година.. барам со денови ама залудно. Не сакам да е нешто кич, оние локни што пола град ги има, туку нешто поедноставно, понежно :?: .. секој коментар би бил добредојден :!:

19. Latinna

Latinna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    108
    Па плава ми е и долга до рамена.
    Природно ми е (беше |( ) виткана,но после толку фарбања ми многу оштетена и е во брановидна форма и не си ја сакам.Затоа сега често ја фенирам и така ми е права.
    Што се однесува до бојата,порано бев темно плава,сега сум бебешко плава.Природна ми е костенлива а јас пусто сакам плава да бидам и цел живот се фарбам.
    Резултат - преоштетена коса,изгубени локни... :(

20. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    И јас ја направив истата глупост и го имам истиот проблем :(