Е вака ја правам во последно време и презадоволна сум Никогаш не ми се погодила некоја фризура како оваа сега (иначе природно ми е многу права косата долга до над половина и на степени) ... Од сликава се разликува само бојата на мојата коса, јас имам кафеава коса со златен сјај (афрбана, секако...да не си помислите дека сум Злата Позлатена )
Имам долга коса до газето, тазе офарбана црвено и ја носам пуштена или фатена во пунџа. Инаку не ја виткам нит ја исправувам. Имам сосема права коса, ама после спиење ми е се само не права. И на крај ми изгледа некако вака: http://www.hairspotlight.com/wp-content ... y-hair.jpg
Права долга, испеглана Некогаш со некој додаток во коса, шнола, но и не мора..за нешто посебно могуче и да се навитка, фино ми изгледа косицата така, некако како збунета, невина(баш и не хаха ), али право си е право.
Должината и формата ми се исти (скрос малку ми е подолга) само што јас имам потемна коса, темно костенлива...Арно ама мене природно ми е виткана а ја пеглам еднаш неделно за да не ја изгорам, па затоа најчесто ја носам во малечка пунџичка што едвај ја фаќам сакам долга косаа
http://3.bp.blogspot.com/-TFJXeO7bcXo/T ... -color.jpg Бас таква скроз иста ми е формата на косата ама подолга така до половината и со еден степен,малку потемно кафеава од таа на сликата инаку права ми е ама имам само една локничка од страната поради која страда цела коса па ја пеглам,ама ептен убаво ми стои виткана,косата ми е слаба точка си ја сакам
мојата коса е смеѓо-плава,негде до под раменици,природно е виткана ... имам шишки(нонстоп ги пеглам), а најчесто ја носам собрана во пунџа
До утре да барам слика нема да најдам затоа ќе ја опишам: скроз права, без шишки , некаде зафаќа 1/3 од грбот. Бојата е малку потемна од дечја плава (фарбата што била на времето сега ја нема) и секогаш ја носам пуштена, слодобно да паѓа освен кога одам на некои свечености и правам „специјална“ фризура.
Во последно време ја носам вака. Извиткана со преса и со патец на средина. Ми се допаѓа како ми прилега. А и богами и должината ми е како на сликава. (Штрумфета полн погодок на фризот)
И мене ми е ваква должината и формата ама ми е повиткана од оваа на сликава па не ми стои убаво, а инаку да ми беше вака таласеста ќе си ја носев вака
Имам црна коца, локни, но ретко кога ја носам кадрава, секогаш ми е фенирана или пеглана. Патец најчесто на сред , малку подолга отколку на сликава и црна.
Дали фенирана или вртена секогаш ми е долгааа (до пола грб). Е сега толку ми порасна да како фаќа топло време почнува да ме нервира па и врзана во коњско опавче. Не ми се шиша пред одмор туку планирав после одмор да го сторам тој злостор арно ама ... се двоумам.