Ја носам наизменично пеглана - виткана, прилично е доста долга и тоа малку го отежнува оформувањето, но подобро да се помачам 20 минути отколку да шетам како грмушка. Еве слика како изгледа кога е извиткана. Спојлер
Пред некој ден ги истрижив кркмите рамни и сега формата ми е иста како оваа на Хиларче ,само подолга. Бојата моментално ми е портокалова ,поради колор - шампоноот во фаза на опаѓање ( се чувствувам ко подвижна морковка ,ама ај ,ќе ми мине )
Постојано ми е фатена само кога ми е кратка од време на време е слободна Реп и се што мозже во брзина на светлината да се направи го имам на себе
сега ми е до половина виткана но ми е оштетена и безживотна косата неможам да се гледам поќе а петок одам на фризер и вака ќе се скоцкам мојата омилена фризура...
Коста скоро секогаш ми е виткана...ако не ми е виткана фатена ми е во пунџа,реп,плетенка...Си ја виткам на мој начин без фигаро и такви тракатанци....а права ми е еднаш у два месеци само кога одам да се шишам и нели после тоа ти ја фенираат...и само тогаш ја оставам права...инаку убаво ми стои права коса ама многу ме мрзи да си ја пеглам и плус не сакам да си ја оштетувам косата
Косата природно ми е права и темно кафена. Со тоа што имам извадено бели прамени со бланш и таква комбинација терам веќе 3 години. Имав рамни шишки, па на страна, па рамна коса, па степенаста... пробав различни стилови. Сега моментално ми е долга отприлика една педа под раменици, без шишки со мал степен и бели прамени. Во последно време ја носам пуштена, исфенирана или испеглана, а цело лето ја носев во плетенка, репче или пунџичка.
Ама 3-4цм пократка и само нијанса потемна. И секогаш ја носам пуштена или во репче/пунџичка. Не експериментирам со штипчиња,венчиња,плетенки и сл. Секогаш едноставно..
зависи до расположение, косата ми е до кај раменици црна, ја носам некогаш врЧкава, некогаш пеглана, пунџа поЧесто, опавЧе.. некогаш ставам надоградба до половината.
Најчесто пеглана,дека имам виткана и си знаете што немате сакате може некој ден ќе останам без коса ако продолжам со пеглањето
Најчесто ја носам пуштена. Многу ретко во коњско опавче, некако поудобно и попријатно се чувствувам со пуштена коса. Секогаш ми е средена, не дозволувам да е разлетана на сите страни или мрсна. Тогаш веднаш стапува на сила стегачот или штипката за коса Инаку, должината ми е 7-8 сантиметри под раменици, напред има малку степен (имаше повеќе, но сакам да ја израмнам), имам и шишки од страна некаде до под носот. Ми беше некоја темно кафеава накај црна бојата до пред некој ден, поточно до саботата. Од тогаш па наваму сум црвена Моментално сум во фаза на менување фризура, па треба време да стане таква каква што сакам, па заради тоа во моментов и не ми е баш којзнае каква фризурата.
Косата ми е средна должина и леава. Не ми се допаѓа каква е природна и секогаш ја пеглам(затоа и без коса ќе останам еден ден ), а ако не ја испеглам ми е во опавче
Долга, права, рамна,шатирана. Ја носам пуштена најчесто, или сплетена во некоја плетенка на страна. Еве ме тазе шишната А вака долга (до половина) ми беше до пред неколку саати
Еве вечерва како си ја направив косата п.с. Малку ми е растурена затоа што после излегување ја сликнав
Моментално си ја чувствувам косата ко да го има преживеано зрачењето во Чернобил. После сите експерименти со колор шампоните ,ништо живо не можеше да ја измие ужасната портокалова нијанса и сега сум црнокоса (на мојов избледен тен изгледам ко Мортиша Адамс ,дури имам намера легално да си го сменам името ) И по сите заклетви што ги дадов дека веќе никогаш ,ама никогаш нема да појдам на фризер ,во четвртокот ме прелага ѓаволот и сега имам едни 590 степени ,кркма ошутена и мањак од цели 7 сантиметри ,за кои ми требаа многу нерви и време да ги пораснам (а му реков сами еден до два цм максимум).