Jа плетам , пеглам , виткам , ја носам пунџа ... Како ќе ми текни ,така Фала богу сега ми израсте подолга косава , и можам да ја носам како што сакам!
Сега најчесто кога сум дома ја носам пунџа или коњско опавче..А за излегување в град најчесто пуштена или плетенка.
бидејќи имам тркалезно лице и топчеста глава ми стојат повисоките фризури.за низ дома опавче или пунџа.а за низ град зависи од времето ако е поладно пуштена(изпеглана,локни или пресирана цела цик-цак)а ако е потопло собрана или плетенка внатрешна....
Најчесто пунџа (во последно време ја правам со чорапче/греач). Мм мислеше дека сум земала негов чорап (будала ) А уствари јас земав греач за на нога, од оние за зимно време. Едниот го имав загубено, така да добра намена му најдов на другиот за да не го фрлам
МОјава коса има мали бронови и ја носам најчесто на страна и во најобична плетенка или плетенка на страна. А иначе некогаш и ја виркам со крпчиња или ја пеглам, зависи како сум расположена.
Во стегач соберена. Ама бидејќи многу ми се прекршува косата, ја пеглам и ја носам пуштена, а понекогаш и нежно фатена во стегаче.
Имам баш ваква коса ама може за нијанса потемна и мноогу ми е проблематична затоа морам да ја носам или пуштена или во висок реп.
Долга до гради, рамна со шишки настрана Ја носам пуштена, многу ретко фатена, едноставно ме нервираат стеги и шноли. Природно ми е права и нема потреба да ја пеглам, понекогаш ја виткам.
Пуштена. Долга ми е и права, па не ја пеглам. Само за на тренинг ја врзувам во висок реп, да не ми смета
Дали знаете како се прави или туториал да ми дадете? download/file.php?mode=view&id=77914&sid=ps5Obtm8p055zwPrIOB9Bs2MOw2q6AZ7