Каква фризура носите?

Дискусија во 'Коса' започната од soledad, 2 декември 2009.

1. Free-Soul

Free-Soul Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Денес си се шишав :rofl: ..неможев веќе зовревв.. :| Ми беше многу долгаа до струкот скоро..
    Сега сум шишана малку под рамениците со густи шишки.Права со светло кафеави прамени.
    Е вака нешо ама со прамени :)

2. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Јас мојата коса ја мразам многу.Кафена накај црна рамна до рамената.И ме нервира тоа што не можам да ја пораснам и стално ја носам пеглана.А веќе не можам ни да ја пеглам.Веднаш ми се прчи а претходно ни едно влакно не ми мрдаше :( :@

3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Зосто мора да ја пеглаш цело време? Искапи се стави малку пена ќе завршиш работа :)

4. Dragonfly

Dragonfly Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    298
    Me mrzi kosata da ja feniram, peglam ... obicno si ja ostavam samo prirodno da mi se isusi.Inaku mi e vo gorniot del prava, a vrvovite vitkani, ako gi oblikuvam vo lokni ako ne .. bez forma. Imam mn meka kosa i mozes za 1 min da i dades dr. forma taka da promenliva mi e ko vremevo. :D

5. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Кој има најглупава коса на светот ? :!: Роз наравно.Темно кафеава ,густа,виткана само на врвовите...Со еден збор НИКАКВАДолга ми е до раменици со шишки па така да секое сабајле фенот му е мајката :emo: И добро ќе отидам таму кај шо сум тргнала за 2 саата пак ќе биде ко да сум станала од спиење :@
    Да не му даде господ на никој ваква коса ко мојава зашо ќе умре од нервози -.-

6. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Потполно, потполно иста коса имам и јас. Го читам описов, исто како јас да сум го пишувала. Кај мене не сака ниту да се испегла нормално, бидејќи после пола саат-саат ќе се извитка и тоа само на врвовите ми се прават локни и многу гадно изгледа. А ако е влажно времето, подобро и да не се пеглам, само за џабе ќе си губам време и нерви, затоа што само што ќе отворам прозор одма се витка.

7. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    плава кратка бушавааааааааа :rofl: :rofl:

8. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    имам долга природно виткана коса но проблемот е тоа што кога ќе ја оставам виткана ми е безвеза некаква,кога ќе ја испеглам не ми стои долго пак ми се витка и незнам кој крај да го фатам со косава :@ се мислам сега да ја скратам ,некое кратко интересно фризурче,па предложете ми некое ако не ве мрзи :)

9. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    И да претпоставам ја фаќаш во репче/штипка ама и тогаш се нервираш зашо е наелектризирана и секое влакно своја приказна си е. |(

10. maleckata.22

maleckata.22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    Мојата е како на аватарот што ми е само малку пократка...И бојата ми е таква :) Некогаш ја виткам и така :D

11. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Преубава е фризурава ако имаш вакви локни стварно ти завидувам :wasntme:

12. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    100
    Па тоа е проблемот што порано можев и да ја виткам дури и онака ако ја фанам или со пена,но сега од што постојано ја пеглам не ми се витка

13. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    имам такви локни ама ја не си ги сакам,сакам да ја пеглам косата :)

14. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    najiskreno i jas ti zaviduvam mn e dobra flizurata i nema potreba da se macis so peglanje samo da ja gores kosata poubava ti e takva so lokni ;)

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Пробај со субрина брилијантин или пак со dove едно жолто за коса против надворешни влијанија е мене многу ми помигна ја смирува не е разлетана

16. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    оваа мене ми се допаѓа,а можам и виткана да си ја оставам,може интересна ќе биде

17. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Млада си сега имаш време да ја пеглаш и супер ќе ти изгледа,ама кога ќе пододстариш ем ќе ти бидат локните уништени ем неможеш цел живот да ја пеглаш сламче ќе ти се напраи.Мој совет. :D

18. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    хаха сламче....всушност планирам да ја фенирам,као демек помалку се оштетува така...си ја порачав таа четката за фенирање од Топ Шоп па ке видам како ќе се покаже :?: инаку веќе закажав на фризер за утре па ќе разгледам и таму некои фризури...неможам да си ја поднесам косата повеќе и здосадена ми е долго ја носам вака,башка тоа порано имав интересно кратко фризурче и сите ми викаат дека пократка поубаво ми стои,па ќе видиме тумороу ис д дејј :)

19. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    mojata kosa e do ramenici malku vitkana na vrvovite,imam siski ,satirana mi e vo dve nijansi kafeava i plava.pocesto ja nosam sobrana otkolku pustena se razbira prethodno ja peglam

20. Kikinda

Kikinda Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

frizurava e ludilo....jas ja imam..uste nekoj den ke si ja nosam, pa ke ja kratam :D:D:D....po trend frizura nema da imas...ako sakas i pundzicka da si ja nosis..kako sea so e trend...a i pustena...bez mng da se zamaras koa ke iskocis od banja so da i pravis na kosata.....taka da ne razmisluvaj sisaj se vaka