Каква фризура носите?

Дискусија во 'Коса' започната од soledad, 2 декември 2009.

1. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    ја веќе ја скратив косата ,слично како на сликата што ја постирав,и не ми е лоша,си ја пеглам...ја имам виткана коса ама лесно ми се прави,сега се надевам дека летово нема да врне оти ке бидам смешки...ама па и виткана не ми е лоша само да ми порасне уште малку ке почекам...сепак фала за предлозите :*

2. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Најчесто ја пеглам косата, но понекогаш знам и да ја навиткам. Исто знам и ако е премногу топло како до пред 1 недела само да ја измијам и да ја врзам, па сама од себе ми се витка. Исто зависи и од пригодата. :P

3. garudamon

garudamon Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    62
    Плетенки

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Утре одам на фризер и ќе се шишам. Веќе не можам да носам мече на главата :D

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.652
    Косата ми е долга до под раменици и шишана степенасто.

6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Вака нешто,само со подолги шишки. :)

7. santa

santa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    7
    Рамна без шишки,ама во скоро време ке има :D

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285

Ваква ми е бојата на косата и должината. Значи косата ми е благо виткана. Порано ја пеглав а сега ја носам таква како на сликата. Понекогаш ги пуштам шишките малце на страна или ја фаќам во опавче на страна. Во главно косата ми е слична како на Cheryl Cole

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Ејј, откако се ишишав, неам пишано на темава...
    Епа сега ми е косата до над рамена и ми е уште повиткана од порано.

10. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    61
    Најчесто во репче со пеглани шишки. повеќе ја виткам отколку што ја пеглам. А инаку ми е па прилично долга со кратки шишки (до веѓи)и целосно во иста должина. А и во последно време со плетенчиња.

11. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    94
    Ваква и многу си ја сакам :inlove:

12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ваква фризурка имам сега,дури иста :)

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.435
  14. Lil-bitch

Lil-bitch Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    22
    значи до сега ја горев со пегли, феној, фигара и што уште не.... и се каам заради тоа, бидејќи порано мн брзо ми растеше косата, а сега... :( моментално само редам витлери и ги прочешлувам локните или ја туткам со пена/гел. обожавам кога ќе добијам брановидна форма и волумен или благи локни хехе :P

вака слично, само прам страничен патец и имам црвена коса :D

15. CherryBerry

CherryBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    132
    Мене ми е скрос ненормална.Природно ми е виткана,темно-кафеава со некојси златен отсјај :^) .Порано ми беше некаде под рамена и ми беше како афро :@ а сега ми е дури педа над задникот.Па научив дека кога е пократка уште повиткана ми е па затоа си ја пуштив и сега не би можела никогаш да се замислам со пократка коса.Од многу чешлање,малтретирање,врзување и не знам што уште друго за да не се витка толку(сакам да избегнам да ја пеглам зошто и онака ми е доста сува и ми се електризира па и повеќе се оштетува)сега ми е така доста брановита како на Ванеса Хаџинс,ама ако не и правам ништо или само со пена тогаш ми е ко на Шакира :rofl: Секогаш кога е влазно надвор веднаш ми се бушави па затоа тогаш само ќе ја завиткам во една локна и после кога ќе ја разделам имам локни како порцеланските кукли :rofl: ама барем ми е посредена и поспласната.Многу мразам што ми е виткана бидејќи ми се електризира па така да дури и ако ја средувам со саати после изгледа како запуштена.Мразам кога некој ќе ми каже:"се чешлаш?" :@ Како јас да не сакам да изгледам средено.Многу ми се свиѓа кога ми е права ама одма ми се бушави и добива одвратен волумен и личи на тријаголник или како Хагрид од Хари Потер само доста подолга :rofl: Единствено ако ставам восок или некоја крема за сува коса нема да се елекртизира,па после и кило лак па да добијам резултат :@

16. Chika-Boom

Chika-Boom Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Јас обожавам да експериментирам со мојата коса и досега сум ја носела секако значи за бојата на косата најпрвин ми беше плава(бела) потоа кафена,нијансирана и сеа сум црна :D Решив малку да ја одморам и затоа сеа ми е црна, понекогаш ја пеглам или ја виткам(битно мора да ми биде средена) не ја оставам така :) само со фарбањето што понамалив малку :)
    Формата и должината ми е како на сликата .

Прикачени фајлови:

17. womaninwhite

womaninwhite Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Асиметрично, нешто како Ријана на Umbrella и Викторија Бекам. : )
    Сум имала и виткана и права, и долга и кратка коса и многу сакам да експериментирам со неа. ;)

18. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Имааам ептеееен виткана коса,ко на некоја кукла :D .. Не сакам да ја пеглам,само си правам некои фризурички со шнолки,и обожавам да носам перики ,дома ги имам различни црвена,плава,костенлива (природни се)...Сакам големи промени,а да не трошам многу време и да не ја уништувам мојата афро фризуричка :D .Раат се периките,али на лето богами тешко е да опстаниш :D

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Пред некое време се шишав . Цел живот имав степен а сега право ја ишишав и шишки на страна носам . Т.е во последно време со шнола ги фаќам .Правецот на страна ми беше ама сега на го наместив и поинтересно ми е . Имам природно плава коса , употребував некои колор шампони , и бетер си ја направив . Ама си ја оправувам полека .

20. VSGLV

VSGLV Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Мојата коса е со средна висина степенеста,а малку виткана,Многу ретко ја пеглам и не сакам да ми експериментираат со мојата коса.Секогас ја носам пуштена и едноставно речено си ја обожавам....Не би ја сменила за ништо :rofl: 8)
    http://g-ecx.images-amazon.com/images/G ... yle_03.jpg