Не и правам апсолутно ништо, ако ми се шишките само подолги може да ги исфенирам. Обично ја носам пуштена или фатена во плетенка лабава.
Mene prirodno mi e prava kosata, obozavam da pravam frizuri, koga se brzam ja ostavam pustena ili ja sobiram vo rep, a koga ne se brzam, si pravam ubavi frizuri, pletenki, pundza ne nosam mnogu. Da ve prasam dali e tocno toa deka od nervoza se vitka kosata? Kosava mi e prirodno brineta, kafena temno, vo momentov mi e shatirana plavo. Sakam da se napravam kostenliva, posvetla.Dali bi mi stoela na bel ten? i vakva sakam posle da ja napravam
Најмногу ја носам собрана зашто не ми е ни права, ни виткана и ми се смачи да трчам секаде со пеглата в раце. Само си земам ластиче и ја врзувам како ќе ми дојде. Во последно време по капење си ја фенирам со четка кон внатре или право со чешел. Убава е само дури излезам од дома, еден чекор надвор and that's all folks. Нека помине зимава и менувам и боја и должина. Ми се смачи веќе.
@AliciaSilver И јас исто, за да можам рамна да си ја ишишам косава. Мака мачев долги години дури ми пораснаа шишкиве.
Обично пуштена. На локни ми е или со пена ја средувам или исправам со пегла. Ова пред да се роди бебе. Сега соберена само дали еднаш пуштена ја носев, за настан
За по дома или за обична прошетка собрана како ќе ми дојде ( баш ме брига фризура). За на други места претежно ја пеглам или ја оставам виткана, таква ми е природно.
Каква фризура би стоела на овално a каква на срцевидно лице? Мојот облик е овален па некојнда ми каже каква да ја правам косата? Spored oblikot na facata mi e ovalen pa se mislev kosta da ja shisham do pola vrat i malce zakoseno napred (slicno kako bob, no pomalku zakosena). Sepak imam gusta kosa i strav mi e da ne licham na pechurka. Dali bi mi stoelo?