Пуштена ја носам бидејќи ми е кратка и не можам да ја соберам, а и виткана па кога е собрана не се допаѓам како изгледам
Косата си ја ишишав вака пред неколку месеци и сега многу се каам,преубава ми беше долга и рамна Знам дека делува убаво на слики ама многу време ми одзема за одржување и никако не стојат сите прамени навнатре Сакам да ја шишам рамна ама се плашам од кратка коса дали ќе ми стои до рамена На судни маки сум со косата моја
Точно дека на изглед е убава косава и мене ми се допаѓа ама никогаш нема да се осмелам вака да ја ишишам оти знам колку ќе се каам после, а сега имам преубава долга и рамна коса и сеуште не сакам да ја уништувам со шатирање и слично, само што ја пеглам почесто. Инаку ваква коса стварно бара многу често одржување, а јас мојава ја шишам на 7-8 месеци. Рамна коса и немаш гајле.
Асиметричен лонг боб, баш е лесна за одржување. Супер е и малку над раменици, шпицовите напред даваат баш фин ефект и со минимално замарање. Барај повеќе идеи на Пинтерест за asymmetrical lob, ќе си најдеш нешто што ќе те бендиса сигурно.
Косата ми е до гради, шишана на степени, кафена и искршена. Ја оставив да ми порасне последната година и кусур, пред тоа носев асиметричен долг боб. Но сакам да сменам фризура, и барам идеи. Немам идеја која ми фатила око, само несакам пак да е кратка. Мислев да ја виткам, ама не знам дали таква фризура ќе ми одговара. Боја, имав сиви прамени 2018та, ама тогаш заради бојадисувањето косата почна да ми паѓа и не сакам пак да се повтори истото. Ама тогаш бев и под стрес. Сега веќе имам доста бели влакна, па се мислам дали да не почнам со фарба и да се префрлам на темно сина слеш црна со син одблесок. Тоа е горе доле што ми минува низ глава. Ќе се радувам да видам предлози и идеи.
Kosata si ja vikam so 5,6 krpcinja ili pletam pletenki nekoj pat 5,6 nekoj pat edna ili dve, tri. Utreto ja pustam navitkana mi e.