темно кафена, должина до под раменици(малце подолга), многу густа и ни права ни витката, како нескротлива шума
Нормална накај мрсна со должина малце под рамена, боја на костен, густа, со природна форма на брановито езеро .
Косата ми е по боја темно кафеава,должината ми е до половина. Нешто измеѓу права и виткана ми т.е неодредена,па најчесто практикувам да ја пеглам.
Кафена, немирна, свежа, здрава. Брановидна. Ретко ја пеглам, може 1 до 2 пати во годината. Некаде до раменици.
Слаба, кршлива, ретка, тенко влакно. Природната ми е кафеава, а фарбана сум црна. Нешто меѓу виткана и права. Тек сега после некои ампули, маски и шампони ми се накрена косата и почна да ми се згуснува.
Мн.густа,бушава-секогаш како не исчешлана да сум. Светло смеѓа ми е косата.Инаку некаде има локни,некаде е права.До половина ми е.
Имав права коса, сјајна и свиленкаста и тенко влакно. Меѓутоа кога се офарбав, со самото фарбање нели влакното зацврснува и станува покруто и чудна работа сега дури ми е виткана ако не се испеглам.
Благо виткана и не многу густа коса единствено си ја сакам само портокаловата боја за која се мачам да ја добивам