Momentalno ni vamu ni tamu . Pola prirodno kafeava ne mn temna , pola farbana posvetla za edna nijansa , blago talasesta ( ni vitkana ni prava , ona nakrsena ) dolzina do ramena , gustinata mi e sredna i na sekoj vtor den obavezno mrsna
Ја растам моментално па ми е долгичка така. Планирам до половина да ја растам. Права повеќето ама си стрчи по некое стално. Иначе многу јака коса ја имав избланширано и после си ја вратив природната боја и не ми е воопшто оштетена пу пу машала. Бујна средно ми е. И како свилена. Смрт ми е кога правам фризури ти фаќаш таа се лизга. Мачкам масла лакој по две-три кила.
Кафеава, брановидна, негде до под гради ми е, со тенко влакно. Моментално имам „омбре“ од црната к’на. Рамно ми е ишишана, без степени и чуда.
Zdravo. Mene me intersira devojki, dali (dokolku) ste imale dolga kosa, i ste ja skratile dosta kratko, potoa ste se 'pokajale'? Ili ste se custvuvale 'poubavo'?
Мојот тип на коса е кај скалпот нормална кон мрсна,ама и склона кон оштетување кај останатиот дел,ама си ги негувам двата дела соодветно.Порано ја миев секој втор ден,а кога бев на одмор ја миев секој ден.Сега ја мијам на 3-4 дена,а понекогаш и на 5,а има денови кога ја мијам на 2 дена,ама ретки се тие.За густината не можам да се пожалам,густа ми е.Не можам да се пожалам ни за должината,до половината ми е долга,ама сакам подолга.Не ми се допаѓа тоа што бавно ми расте и понекогаш ме нервираат степените,ама ми се допаѓа формата.
Долга, виткана, мноогу густа коса со светли прамени Се решив после долги години да ја сменам фризерката, новата кога ме виде се испаничи не знаеше што да ми прави