Форумџика на годината

Како би постапиле во мојава ситуација ?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од secret.girl, 4 август 2013.

1. secret.girl

secret.girl Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Значи вака уште 4 дена ке наполнам 1 месец со мојот дечко, А тој веќе се однесува одвртно постојано пцува .. Ги пцува по своите најблиски дури и по мајкаму и се дере ко ненормален . Пред некој ден ме праша да имаме секс Но му реков дека сум мала и почна пак да се дере. |( |( Едноставно е ГАД . Кога го гледам ми недостига бившиот зошто тој никогаш не правеше вака , Дури на моменти си го сакам бившиот но Со бившиот не е можно пак да бидеме тоа што бевме . Не сум сигурна дали го сакам мојот сегашен дечко .. Всушност ова и не се вика врска .. :@ Да го расчистам ова додека е на време или како да постапам ве молам помогнете :( :( :( :sweat: :sweat:

2. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Да сум на твое место ќе ги прекинам сите контакти со него. Малку време сте заедно, па најдобро е да ставиш крај уште сега. Зошто да се измачуваш поради некој гад? Стави крај и уживај си. Ваков не ти треба!

На secret.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Eпа ако овоа стварно го пишаш и па не ти текнува, остани си со твојот гад.

На secret.girl и DeepBlue им се допаѓа ова.
  4. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Немој да бидеш со сегашниов само затоа што мислиш дека немаш никакви шанси со бившиот.
    Раскини со време,не си најдена на улица за да те навредува и пцуе.Не те заслужува.
    Незнам што воопшто чекаш,секоја минута е битна во твојот живот,и не треба да се троши на такви како твојот. ;)

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Во твојата ситуација,се знае како би постапиле-раскинување!
    Кратко време си со него,така да раскини додека е на време.Таков некултурен дечко не ти е потребен.
    И уште 1-от месец(неполн месец) врска ти зборува за секс,се знае што му е целта.
    Батали го додека е на време,тоа така почнува најпрвин пцости,дерење,кое некогаш може и да премине во физичко насилство.
    Не знам како до сега го имаш трпено.Ако се заозбиле работата,како ќе го запознаеш со твоите најблиски-никој не би сакал да има контакт со таква личност без пристојно однесување,во одредени ситуации неговата некултура може да те засрами.
    Со бившиот и сама кажа дека не би можело да биде како порано,затоа обиди се да ги заборавиш и двајцата,и да се впуштеш во љубовна авантура-со пристоен дечко! :)

На Twinkles и secret.girl им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Наместо да уживате во убавите, млади години вие прерано влегувате во врска и ви почнуваат не потребните проблеми.
    Дај уживај во животот, уште сега споредуваш бивши сегашни, кај ти е крајот за понатаму.

Тргни се од него и сама велиш некултурен е, лошо се понаша, сама си даваш одговор на твоето прашање. Мала си уште за овие нервози и стресови.

На tessie и secret.girl им се допаѓа ова.
  7. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    И јас би те посоветувала исто како и другите феминки, раскини му со време, одма! :)

8. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    дај му, па ке си го вртиш окоу прстето :!:
    а за пцуњето мање битно, голем стап нека пцуе :D некои се такви губи, нападни по природа 8)
    куче што лае не каса :wasntme:

9. frutisima

frutisima Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Раскини му додека е време ! :|

10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Тој не те заслужува тебе. И јас мислам дека треба да му раскинеш

11. ane.jovanova1996

ane.jovanova1996 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Devojki pisuvam na facebook so edno dete ispadnavme ednas no ne se smuvavme sega mi pisa da ispadneme pak sto mislite dali spored vas me sviga? dali saka da se muvame?

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ако сте излегле еднаш не мора да значи дека треба да се смувате уште на првиот состанок, а штом те викнал да излезете повторно најверојатно му се допаѓаш. А доколку сака да се мувате- секако ќе дознаеш. Поздрав ;)

13. n.a.t.y

n.a.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Ladies, со дечко ми сме заедно 6 месеци,јас сум од јужниот дел на државава а тој од северниот, на почетокот се се одвиваше како ладење но потоа ми призна дека вистински ме сака иако не беше потребно бидејки го сватив тоа со постапките. Цело лето го поминавме 1 недела кај мене, 1 недела пауза, 1 недела тој кај мене, преубаво ми е со него едноставно не сакам да се одделиме, ми недостига многу кога сум сама, делиме исто мислење за повекето работи- тоа е одлично но тука се и моите родители .. Мајка ми пред 2 години доби мозочен удар за жал десната страна и остана парализирана но во целина е добра, татко ми е супер татко :) но му пречат нашите "патувања". Кога зборувавме на таа тема тој почна да се лути и да зборува дека сум требала да ги вршам домашните обврски (јас ги вршам, но како што приметувам тој очекува да ја земам улогата на мајка ми во семејството), се трудам најмногу што можам да помогнам но јас имам 21 година и неможам да бидам мајка ми .. последното што го слушнав од татко ми беше : ако сакаш да продолжиш да "патуваш" собери си ги работите и оди си од дома, а др избор ми е да се откажам од сродната душа и да ја играм улогата на мајка во семејство во кое сум само ќерка .. Што би направиле во мојов случај ??? ;(

14. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Мене во цела оваа работа само не ми е јасно зошто си сеуште со него?

15. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    imam decko skoro 2 g skoro sekoj den se karame za sitnici bevme 1 ned raskinani i pak se smirivme jas za toa vreme si pisev so edno dete i sega toj saka da se videme i mene mi se dopaga so deckoto veke ednostavno mi zdosadi a mn me saka zal mi e da go ostavam posle tolku vreme ne deka i jas ne go sakam ama..nekako ne toa sto bese na pocetokot mn e grub prema mene i mn e naiven sluse drugite so ke mu kazat bev so nego i fb mi bil okl na tel i vlezel vo poraki videl deka si pisam so drug i go blokira ii ovoj mi pisa poraki na tel sum go zeznala a toj znae deka sum uste raskiinena sakam da nemam poveke decko i od doma mn me pritiska majka mi nema da sum najdela takov kako nego bla bla sakam da go ostavam bez da go povredam nemozam poveke da se karam poradi nervozi do bolnici stignav.... :devil: ve molam bez kritiki dosta mi e od kritiki samo mi e potrebna malku pomos a ako nemate nisto da mi pomognete ve molam uste ednac ne odgovarete nisto :) blagodaram na razbiranjeto :) :)

16. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Kako mislish.. toa majka ti ti vrshi pritisok da bidesh so nekoj shto te doteral do po bolnici????

17. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    paa mn go zasakale on mene ne me doteral do bolnici jas sama sum se nervirala a jas da ne budala sum sama bez pricini da se nerviram neznam poveke so da pravam ...

18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас сум се нашла во иста ситуација значи иста. Одев со дечкото бивши 3 години, со мене беше крш значи типот беше премногу љубоморен, исфрустриран, само гледаше да се дотера да биде најубав тој и тн. Не викам дека не ме сакаше ДА ме сакаше ама како?! Посесивно некако делуваше спрема мене некогаш. Ми забрануваше да одам со другарки на кафе, да не носам сукњи и фустанчиња, да не пушам.... и ред други работи. Многу се каравме секој ден скоро. И секогаш чувстував вина јас дека јас сум виновна за се, напната бев, нервозна, 55 кила бев кожа и коски, имав паднат желудник не јадев од нервоза.... После тие 3 години сфатив дека не е тоа што беше на почеток. И покрај тоа што ме сака реков мора да соберам храброст и сила да раскинам со него милум или силум. Бев болна со температура не се видовме скоро цел месец, бидејќи јас бев тогаш дома кај моите, а тој беше во Скопје (таму и двајцата студиравме). Во тој цел месец јас на интернет си пишував со еден друг дечко. После кога оздравев си излегов на кафе со дечкото и видов нешто сосема поинакво во мене. Сфатив дека јас не го сакам повеќе дечкото што идев и после 3 години. И кога се вратив во Скопје му реков дека мора сериознo да разговараме. Кога му кажав што мислам, чувствувам и дека треба да раскинеме тој почна да плаче, да се ака од ѕид ама во буквална смисла, мене жал ми беше, но мораше така да биде реков или јас ќе си се уништам или тој. Па реков зошто јас на 18 години да се затворам да не бидам среќна, машко е ќе си најде друга ќе му помине. И јас го "сакав" на некој начин. Потоа раскинавме и една година не зборуваше со мене, а јас во таа година буквално се преродив. После тоа тој си фати друга девојка си оди и ден денес со неа значи еве скоро 5 години. Откако раскинав со него си шетав со другарки, си излегувавав, патував преубаво ми беше. И моите од дома ми викаа нема да најдеш како него. После него имав друг дечко еден, но раскинав со него после една година врска бидејќи типот во последните месеци од врската си нашол друга. После неколку месеци го најдов најдобриот човек на планетата маж ми. Со него идев 1 година и се веривме па сега сме во брак. Значи сакам да ти кажам да не дозволуваш сама да си ја скратиш среќата да бидеш среќна. Гледај доколку нешто не оди значи НЕ ОДИ. Ти утре, други ден треба да живееш со тој човек, а не твоите (мајка ти) значи ТИ. Мораш да размислиш и самата да си донесеш одлука. Не слушај НИКОЈ, освен твоето срце. Ти посакувам секое добро, да си ја најдеш среќата. За секој има некој, за секое грнче има поклопче (така викаат). Или јас како што викам за да дојдеш до принцот треба да бакнеш неколку жаби. Со среќа и донеси добра одлука.

На Whitecloud95, awayfromyou, gothchick и 3 други им се допаѓа ова.
  19. smile-smile

smile-smile Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    :o :o додека е време бегај од него..не ти е потребен неков таков гад...само да ти се дере да вика по тебе и по сите останати ..денес вика утре и ќе те удри ..а бившиот ако требало да бидте заедно немало да биди бивши..не гледај минатото гледај иднината...ќе дојди некој иден што стварно ќе те заслужува.. ;)

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ко прво најмалку тој е должен да те нервира и малтретира. А ти запрашај се дали заслужуваш да бидеш со него и да му одиш по газот.Погледни се себе си во иднина со него и замисли се на кратко овој мојот одговор ќе ти даде одговор на многу прашања. Не е само да те сака, штом себе си тој не се почитува ни другите нема да ги почитува а тука припаѓаш и ти. Јас би му кажала чао папа, зошто мене не ме родиле за некој да ме пцуе и навредува.

1 година не е ништо, друго е кога си 5 или 9 години со некого.