1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како би се чувствувале и што би направиле да не ви дозволуваат на одмор со дечко?

Дискусија во 'Врски' започната од Ane_na_Bisera16, 8 февруари 2026.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.205
    Допаѓања:
    83.424
    30 годишна жена, не дете, да ја ограничуваш мислејќи на нејзино добро, тоа не е грижа и заштита, тоа е сакатење.

На Rozevata, pinklipstick, FlirtBerry и 4 други им се допаѓа ова.
  2. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.695
    Допаѓања:
    6.085
    Иако се чувствувам дека девојкава трола, пак ќе пишам. Зошто побогу на 30 години ги слушаш твоите родители за на одмор со дечко? 3 0 г о д и н и имаш. Ако заработуваш, оди пресели си се под кирија или излези од дома и живеј живот, еден ни е на сите за жал.

На theowndemon, Трагедијаупмм, злоба и 6 други им се допаѓа ова.
  3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    4.300
    Јас мислам дека проблемот е тоа што она е под ист кров со нејзините и нема шанса да се пресели сама пошто кога си сам/а сите трошоци се на твој грб, а сигурно она си сака до денар да си троши, пошто знаеме дома сите дека сметка за струја не знаеме како изгледа.

Како и да е ако е навистина ова како што кажува, на 30г треба да си каже, а не да молчи. Родител може да ти кажува што и како дур ти дава пари, а така сам да заработуваш и да ги слушаш твоите…

На SummerGirl, злоба, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.137
    Допаѓања:
    41.938
    Не знам колку плата зема девојкава, но ако е доволно голема нека бара стан под кирија.
    Со цените на пазарот нити за сметки нема да и стигнат а не пак за нејзе да останат.
    Единствено да проба со цимерка, и тоа добра проверена личност бидејќи не е за со секој да бидеш цимер.
    Не е лесно да го напуштиш домот со минимална плата, не летајте у облаци.
    За родителите, нема да коментирам, дури и да трола, постојат и такви родители кои се мешаат во секоја одлука и постапка на децата без разлика на која возраст е.

На Трагедијаупмм, TrueToMyself, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  5. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.821
    Може да си има цимери, буџет се прави, ќе заштеди неколку плати. Се е можно кога се сака, таков мир е скапоцен и да паднат сите трошоци на неа пак мора да носи некаква одговорност. Овака ако стигне до 30ка мама ќе и закажува на лекар.

На FlirtBerry, SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    4.300
    Така е, ама и да живее со нејзините треба да си каже, а не да молчи, не е она дете од 15 години да молчи.
    Она изгледа и одговара оваа ситуација па што не превзема ништо.
    Срамота е на 30г да зависи и да ги слуша нејзините да и кажуваат што да прави. Мене искрено не ми изгледа дека е таман ова ама ајде…
    30г да слушаш што ќе ти кажат твоите… или ти не си во ред или не знам.

На SummerGirl, злоба и Dekoo им се допаѓа ова.
  7. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.821
    И децата веќе не си ги слушаат родителите. Доста идат под кирија и си заработуваат за себе зошто веќе не постои трпение кај новите генерации. Свесни се дека можат да си го живеат сами и мирно.
    И да сака да се отсели не треба да прашува за дозвола, ќе си ги собере работите и ќе си замине.

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    31.404
    Родител не е нормално ни на 20 годишно дете да поставува вакви ограничувања а камоли на 30. Оправдано е само во некој исклучителен случај каде од х причини неможе да рассудува правилно и да се грижи за себе па потребен му е надзор. Факт е дека ради ваков проблем се распаѓаат врски. И не ми е јасно како може твоите родители да не сакаат да имаш некој крај себе со кој утре може и фамилија ќе си оформиш. Не е убаво од нивна страна. Токсични се. И не знам како ги трпиш, тие сигурно вакви биле од секогаш. Решение е да се одселиш од таму. Под кирија ако си во можност. Или можеби со дечкото да почнеш да живееш. Размисли за опциите.

На FlirtBerry и Panda00 им се допаѓа ова.
  9. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.220
    Какво прифаќање на судбина? Најлесно е да си жртва во животот, за било што.

Пошто сметаш дека ова е грешно со следниот ќе постапиш правилно, или како многу членки што спомнаа, има начини, под кирија, со цимерки. Можеби треба да се оделиш.

Помогни си сама со тоа што малце ќе промениш мислење за животот. И не си жртва, туку едноставно си во лошо опкружување.

На FlirtBerry, nextredstyle, Panda00 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.283
    Допаѓања:
    40.340
    Ај ќе дадам benefit of doubt дека не е тролска темава.

@Ane_na_Bisera16 Ане, јас сум 30 значи иста возраст. Мажена сум од 23, родив на 25.
    Колку дозволуваш ти, толку влијание ќе ти имаат.
    Јас не можам да се замислам па ни на 22 а не па сега да ми забранат нешто. Може да дадат свое мислење, можам да превртам очи и да си терам моето и тоа е.

Е сега клучното прашање ми е А ти зошто ги слушаш кога очигледно не ти влијаат баш најдобро?
    Која е позадината од сето ова? Затоа што никој нормален човек на 30 не треба ни да ги праша родителите за ебен одмор, а уште поненормални се родителите шо би си дозволиле сами да ти забранат нешто.
    Имаш во план фамилија да ствараш? Како вака? На еден одмор не можеш да идеш побогу (facepalm)

И најискрено, малку грубо ама и јас би те оставила ако си закачена за мами и тати шо ќе кажат.
    Ако не си таква, тогаш не е проблемот до тебе, до нив е :sun:
    Симпл ас дет.

И со шо да се помириш, извини?
    Ко да не знаеш дека животот сама си го креираш и сама можеш да си го смениш. Не си 13 сепак, 30 си.

Едит, одговор на насловот:
    Како ќе се осеќам - Ко да сум растена од пештерски луѓе.
    Шо би направила - Би ги вратила у пештерата од кај шо искочиле и би отишла на одмор :D

На FlirtBerry, christinnn, neno0o и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.054
    Допаѓања:
    14.760
    Нејзините веројатно се болно строги, ама ја советувате да си оди под кирија. Со која плата под кирија? Ако се некои фанатични нема да ја примат после назад, ќе се откажат од неа. За кој дечко ќе оди под кирија? За тој што ја откачил за еден одмор? За тој ли претходно што пишуваше имал 40 години, не одржувал хигиена, не сакал да ја запознае со неговите и сакал да се гледаат по прчварници за секс, плус и таа го коментираше со погрдни зборови. Прашање е дали родителите се ок, дали дечкото е ок, дали девојката носи зрели одлуки. На 30 години ако е сигурна дека дечкото е вистинскиот, може да склучи брак и ќе си одат на одмор кога си сакаат, каде си сакаат.

На SummerGirl, eliesaab, Ane_na_Bisera16 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    316
    Pa toj od 40 mi kazal deka ne saka da me zeme samo so kasno se setiv I nepotrebno se zamarav, koga mi go kazal toa, I jas svativ deka nemam sto da baram, drugoto dali imalo pritisoci vo vrskata Ili ne, e sosema nebitno. Ponataka od toa koga svativ deka ne saka da me zeme nemam sto da komentiram apsurdno e.

Последна измена: 14 февруари 2026
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.948
    Допаѓања:
    136.107
    Никој не ѝ рече утре да се пресели. Ама, да направи план и да си заштеди пари.
    На тие години не е должна да ги трпи.
    Не за тој дечко, за некој салам. Ако вака продолжи и да најде салам дечко, и тој ќе ја остави.

На SummerGirl, FlirtBerry, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    316
    ;( znaci ja sum edinstvena so vakvi roditeli

15. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.948
    Допаѓања:
    136.107
    Не си, полн е светов со вакви родители. Ама, ти биди една од тие кои ќе пресечат.
    Ти реков, прво оддалечувај се на неколку саати. Потоа еден ден замини си.
    Имаш право да бидеш среќна. Не им дозволувај да ти го скратат.

На SummerGirl, FlirtBerry, Ane_na_Bisera16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.338
    А која е причината што не те пуштаат? Што ти велат?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    316
    Deka kje me iskoristi I kje me sutne I nikogas ne kje mozam da najdam drug.

18. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.338
    Друг секако дека ќе можеш да најдиш, 21 век сме, ако така размислуваме сите треба сами да сме. За искористување ако мислат на секс, пак не се во право оти си се впуштила и ти во односи свесно, колку он толку и ти уживаш.
    Јас мислам да им поставиш јасни граници до каде можат да одат, да не дозволуваш нивното мислење да влијае на твоите одлуки. Возрасна личност си, која сама заработува, а следствено на тоа можиш и сама да си носиш одлуки зошто тоа е ТВОЈ живот. И да е нешто грешка, ќе е твоја грешка и ќе научиш од неа. Преселувањето го гледам како опција, ама и на крај на свет да си ако дозволиш нивното мислење да влијае на тебе џабе е.

На FlirtBerry, hermosa, Ane_na_Bisera16 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.948
    Допаѓања:
    136.107
    Што ако те шутне?
    Ќе си најдеш друг. Има многу слободни мажи на планетава.

На SummerGirl, FlirtBerry, Ane_na_Bisera16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.905
    Допаѓања:
    10.292
    Затоа кажав , дека ќе најдеш лоши момци кои ќе те третираат лошо ако ги слушаш нив.Мирните тоа ги снаоѓа .И јас бев ваков случај ко твоите родители се слични и моите.