Како ги решавате проблемите во вашата врска?!

Discussion in 'Врски' started by Lilit, Feb 19, 2012.

1. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Со разговор.
    Ама многу често знам и да го покачам гласот.
    Но, пробувам да се контролирам :)

2. lattie

lattie Популарен член

Проблемите во врската ги решаваме заедно со разговор и пронаоѓаме заедничко решение понекогаш избувнувам јас а понекогаш и тој ама сепак со разговор решаваме се мислам дека така е најдобро

3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Досега не избил некој проблем, но доколку се случи такво нешто јас сум спремна и се надевам дека ќе го решиме со разговор. Ко луѓе.

4. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Како да решиш проблем со инат човек-кога ќе ти исклучи телефон и чека ти да му се јавиш после??? Мн ми е потребно да ми кажете...

Anne15 likes this.
  5. Spell

Spell Популарен член

Ќе водиш и ти инат. Нема да му се јавиш многу едноставно. Кои сме па ние цело време да попуштаме и да молиме ааа па више :)

Anet4e likes this.
  6. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Уфф...ово пат ќе мора така :worried: мислам дека морам да издржам или ќе се истера инатот или толку ;( Правевме муабети за свадби,брачен живот ама...дали ќе стигнеме до таму којзнае ;( Не ми е лесно ич да знаете...

7. Dinnna

Dinnna Популарен член

Скоро се се решава со разговор и отворени карти .
    Ако личноста со која што сте во врска навистина ве сака и почитува и ви сака добро тогаш лесно ќе си ги решавате недоразбирањата со разговор .
    Со инает и спуштање слушалки ништо не се прави .
    Разумни и нормални луѓе седнуваат и разговараат .
    Размислете дали вие се однесувате нормално и дали вашиот партнер доволно ве почитува .
    Не правете го тоа што не сакете да ви го прават и нормално не губете ценето време со недораснати личности .
    Толку .

8. Spell

Spell Популарен член

Епа ете пробај да не се јавуваш 2-3 дена па види што ќе се случи (ако не си ти виновна) па и да си не треба да клекнеш на колена и да молиш. Зависи каков е човекот ти си знаеш најдобро. Абе за бракови и за такви работи сите сакаме да збориме и да фантазираме додека сме во врска но никогаш не се знае што носи следниот ден ама баш никогаш и тоа засекогаш може да стане никогаш повеќе. :) Ништо не е сигурно само ти треба да си процениш дали вреди или не.

9. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Па врската ни е супер стварно ама се десиле вакви ситуации неколку пати.Најлошо е да ти пропадне врска заради "ништо".Моја другарка така за без причина шо се вика си прекина одлична врска,не сакам да ми се случи истото :( Ај рано е па 1 ден помина,уште е нервозен :rofl:

10. bekii

bekii Истакнат член

11. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Секогаш смирено со разговор, сослушување, разбирање и совети :)

12. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Секогаш со разговор и барање решение за проблемот.

13. marija1907

marija1907 Популарен член

у принцип тој ги решава смирено ( барем се обидува) а јас малку бурно изреагирувам ама битно ги решаваме :D и на крај бакнеж мора да има :*

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Понекогаш јас лошо реагирам,ама веднаш ќе се осетам дека не смеам така и прекинувам.А тој секогаш со разговор,смирено и заеднички го наоѓаме решението. :)

15. eloves

eloves Популарен член

Па некогаш знам да избувнам и да се карам кога некој не е во право но додека бев во врска за секој проблем прво прашував не одев веднаш да се расправам затоа што некој ми кажал нешто. А мојот бивши дечко знаеше дека штом го прашам нешто јас го знам точниот одговор на тоа и ретко се осмелуваше да излаже. А секако почитувам и туѓо мислење а проблемите неможе да се решат секогаш ако викам јас сум во право ти не си и толку. А најдобро решение за проблемите е разговорот и сослушувањето. Никогаш не осудувам без да ислушам затоа што работите не се секогаш такви како што изгледаат од страна.

16. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

си кажеме двајцата што мислиме често се скараме,ама тоа поминува многу брзо :D

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Многу нормално дека со разговор. Ништо нема да се постигне со избегнување, затворање во себе, недостапност. Бившиот тоа го правеше, со него немаше расправања, се повлекуваше секогаш и со денови инает тераше, не знаев на што сме. Бегајте од такви незрели будали. Сегашниот е човек на место кој знае што сака и го решава проблемот, не молчи и не бега. Сега јас сум таа поинаетливата и што започнува кавга за глупост, но ако нешто ме мачи или смета тоа му го кажувам и го решаваме.

18. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Буквално све решаваме со разговор, смирено и полека доаѓаме до крајното решение. :)

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се со разговор и со добро отворени карти. Се трудам што посмирена да сум, а исто така и он е таков. :)

20. Skyfall

Skyfall Популарен член

Јас сум по избувлива и одма почнувам да се карам, но тој е посмирениот и почнува да разговара смирено и се обидува да ме смири и мене. Но и јас сум таа што ги посочува проблемите, да се прашува тој, проблеми никогаш нема.