Здраво феминки. Јас имам голем и сериозен проблем.Како да успеам моите родителите да си го сменат мислење и да ме пуштат да одам на село?? Брат ми смее да оди,а мене дома ми било местото Сите се таму,татко ми,тетка ми,брат ми,братучедите,баба ми и дедо ми,а и таму имам 3 добри другарки.Јас сама дома,по цели денови,а они таму си уживаат.Па се едно исто гледам,ѕидовите,компјутерот,телевизорот,креветот и јадењето,нема ништо друго.Па и мене веке ми пукна филмот. И сега што да правам?? Не ми е јасно како тоа мене дома ми било местото дома?? И што треба јас да правам??
Почни да правиш бељи по дома и ќе те земат со нив за да им бидеш во видик Не најозбилно. Јас кога бев помала се молев се МОЛЕВ на Господ да НЕ ме ме носат на село со нив, многу ми беше досадно. Викни другарки дома, пуштете гласна музика нека се жалат комшиите и ке видиш како следниот пат ке те земат со нив проверено
[quote="BeLLaDona23"[/quote] Почни да правиш бељи по дома и ќе те земат со нив за да им бидеш во видик Не најозбилно. Јас кога бев помала се молев се МОЛЕВ на Господ да НЕ ме ме носат на село со нив, многу ми беше досадно. Викни другарки дома, пуштете гласна музика нека се жалат комшиите и ке видиш како следниот пат ке те земат со нив проверено [/quote] И со тоа се обидов,ама не ништо. Не викнав другарки,затоа што ги немам тука,ама правев бељи,ама не.
Ана ја си плачам да останам сама дома а ти бараш да те носат со нив ја едвај чекам да останам сама дома, што ќе правиш на село. досадно ти е таму сум била еднаш и никад више дома си е дома, арно ти кажа Бела викни си другарки, уживај пушти си гласна музика, посвети си се себе си...
Почни да правиш бељи по дома и ќе те земат со нив за да им бидеш во видик Не најозбилно. Јас кога бев помала се молев се МОЛЕВ на Господ да НЕ ме ме носат на село со нив, многу ми беше досадно. Викни другарки дома, пуштете гласна музика нека се жалат комшиите и ке видиш како следниот пат ке те земат со нив проверено [/quote] И со тоа се обидов,ама не ништо. Не викнав другарки,затоа што ги немам тука,ама правев бељи,ама не.[/quote] А што е работата мора да има некоја причина зошто не те земаат. да не си болежлива нешто да ти смета сонцето?
Elenuskaa Немам тука другарки,а и досадно ми е дома,сакам на село. BeLLaDona23 Какво сонце,викаат дека мене ми било местото дома,а зашто само Господ знае.
па дома ти е местото, како инаку ќе станеш домаќинка шала, шала како може дома сама да ти биде досадно, сигурно имаш и тука некои другарки, викни ги на спиење, седете до касно, журкајте се ееее па ние плачеме да останеме сами дома
Е многу ти фала,еве сега сабајле рано ке станам,ке чистам,ке правам ручек,домакинка да бидам.Од денес тоа,затоа што ништо не заслужувам.
Немој така да мислиш дека ништо не заслужуваш. Разговарај со твоите , кажи им дека ти е досадно дома,дека сакаш летово да си повеќе со нив, да се зближите, да се одмориш на село. Прашај ги зошто не ти дозволуваат да одиш. Биди искрена и отворена,родители ти се. Каков ти е односот со нив?Какви се карактерно?