Се извинувам тогаш, но по пишувањето и муабетите ми делуваш доста несериозно како девојче од 15 години. На твои 23 години мислам дека самата треба да знаеш како да постапуваш во одредени ситуации. Мислеше дека тој нема да дознае дека си излегла со другар му? И кажав на една феминка во друга тема. Значи машките не се како нас да си кубат коси или да се тепаат за една девојка. Кога дознал дека си излегла со другар му тој веќе на тебе не гледа како на девојка за сериозна врска, безразлика на карактерот негов.
[QDA TE="eloves, post: 2295528, member: 70538"]Се извинувам тогаш, но по пишувањето и муабетите ми делуваш доста несериозно како девојче од 15 години. На твои 23 години мислам дека самата треба да знаеш како да постапуваш во одредени ситуации. Мислеше дека тој нема да дознае дека си излегла со другар му? И кажав на една феминка во друга тема. Значи машките не се како нас да си кубат коси или да се тепаат за една девојка. Кога дознал дека си излегла со другар му тој веќе на тебе не гледа како на девојка за сериозна врска, безразлика на карактерот негов.[/QUOTE] Da mislev deka nema da doznae zosto nikoj neznaese a samo jas I drugar mu I toj nego ne mu kaza me spionirase na tel... gi vrati site poraki I povici kako samo toj znae I taka dozna .... do sega mi se nema sluceno tolku mnogu da se zatreskam vo nekogo ... svesna sum za se ... svesna sum deka ne me gkeda kako devojka a znam deka nikogas i nema da mu bidem ..no neznam kako da si pomognam
Ако ти незнаеш како јас да ти помогнам. Најдобро ќе биде да се одалечиш од него. Верувам дека ќе ти биде подобро ако немате никаков контакт. А и времето ги лечи сите рани.
Eve sega nekolku Dena mi se nema javeno ako me pobara...? NajgolematA slabost mi e sto nemozam a DA ne mu krenam.... se odnesuvam kako zaljubena tinejdzerka
Со мојот бивши мислев дека е така. Дека неможам без него, неможев а да не му кренам се додека еден ден не ја обрнав ситуацијата. Си ветив сама на себе крај. И ден денес ми пишува од кај брат му, чичко му од причина што го немам на фб господинот. Или нема да му вратам или му враќам ама ладен одговор. Ѕвони не одговарам. И онака не се јавувам на непознати броеви. Го игнорирам максинално. Ама дечкото е се повеќе и повеќе заинтересиран. Ама мојата гордост не ми дозволува да се вратам после тоа што го направи. Тогаш ми беше лошо плачев по цели ноќи, неможев да спијам, ми беше криво ама тој знаеше како ми е и затоа така правеше. Откако почнав да се однесувам ладно и незаинтересирано се чуствувам многу подобро и поубаво, Неможам да ти објаснам како. Ама прекрасно е чуството оној што некогаш те оставил сега да те моли, а тебе да не те интересира. Пробај и ти, ќе видиш.
[QUOTE="eloves, post: 2295568, member: 70538mnogмојот бивши мислев дека е така. Дека неможам без него, неможев а да не му кренам се додека еден ден не ја обрнав ситуацијата. Си ветив сама на себе крај. И ден денес ми пишува од кај брат му, чичко му од причина што го немам на фб господинот. Или нема да му вратам или му враќам ама ладен одговор. Ѕвони не одговарам. И онака не се јавувам на непознати броеви. Го игнорирам максинално. Ама дечкото е се повеќе и повеќе заинтересиран. Ама мојата гордост не ми дозволува да се вратам после тоа што го направи. Тогаш ми беше лошо плачев по цели ноќи, неможев да спијам, ми беше криво ама тој знаеше како ми е и затоа така правеше. Откако почнав да се однесувам ладно и незаинтересирано се чуствувам многу подобро и поубаво, Неможам да ти објаснам како. Ама прекрасно е чуството оној што некогаш те оставил сега да те моли, а тебе да не те интересира. Пробај и ти, ќе видиш.[/QUOTE] I toj znae deka mene mi e mnogu tesko deka mnogu se nerviram I mnogu go sakam no ke te poslusam pa ne e tolku mnogu vreden kako sto se nerviram I sekoj den placam za nego...
Не само тој туку општо било кое машко не е вредно да плачеш и да се нервираш за него. Се додека покажуваш слабост пред него тој знае како ти е и затоа вака прави. Кога еднаш ќе му речеш НЕ и ќе почнеш да бидеш ладна со него ќе видиш како работите ќе се променат. Со плачење и кукање не бива ништо
Ke se potrudam da bidam ladna I da ne mu odgovaram na povicite .... pa ke ti kazam do dali napreduvam
Ne sme tuka da osuduvame, no ne mi se jasni muabeti od tipot mnogu go sakam, kubam kosi po nego, secam veni, ama izlegov so drugar mu ?! WTF
[QUOTEDA Minnie 1, post: 2295922, member: 96418"]Ne sme tuka da osuduvame, no ne mi se jasni muabeti od tipot mnogu go sakam, kubam kosi po nego, secam veni, ama izlegov so drugar mu ?! WTF[/QUOTE] Pred da bidam so nego izlegov so drugar mu znaci toj voopsto nebese vo plan ne se ni znaevme a I toj (sto izlegov) so nego ne zapozna I toj bese najgolemiot inicijator da bideme zaedno
Идевме 4 години, првите 2ипол години беа нешто најубаво идеална врска. Проблемот е што сме млади за таа сериозна врска, кога тргнавме тој имаше 15 а јас 17 години, сега 19 со 21. Но јас многу го засакав, секако прв дечко ми е. Врската ни беше и на далечина и нормално значи „нон стоп“, но сега тој ми кажа дека многу млад тргнал со мене, и сега сака да живее како слободен, да излегува со повеќе девојчиња. Бидејќи такво му е моменталното друштво. Го разбирам многу добро, знам дека сака да види слободен живот, еве веќе не сме заедно само една недела, мене ми е многу тешко,не сака да имаме контакт, неможам да се помирам со тоа дека веќе го нема во мојот живот. Многу страдам и патам по него, пијам лекови за смирување, плачам по цел ден и ноќ. Пробувам да излегувам со друштво и да не се изолирам дома сама, но каде и да идам и со било кој само на него мислам. Мислам дека се уште ме сака, но не е свесен дека ме губи, само сака да биде како другарите. Бидејќи до самата разделба беше се прекрасно, се наеднаш се случи, како земја да го голтна, го снема после 4 години... помош како да го заборавам или да го вратам бидејќи се уште имам надеж....
Многу ми е жал за тебе. Поминав низ истото и се поради тоа проклето друштво. Знам дека е тешко се да се почне од почеток но остани смирена. Искрено знам дека никакви зборови не даваат утеха. Прво пробај да се убедиш себеси дека нема да се врати и да не очекуваш многу. Фрли и избриши се што те потсетува на него пробај да не мислиш на него. Верувај дека времето лечи се со тек на време се се заборава. Јас се чудам како сега после некое време не помислувам воопшто на него. А само со него можев да си го замислам животот друг не постоеше за мене. Еден дел секогаш ќе остане тука пак кога ќе го спомнат се вознемирувам ама го прифатив фактот дека беше крај. Пробај да не го бараш ако веќе нема шанси да се смирите не одржувај никаков контакт со него
Пробувам се што можам, но имам силна желба само тој да биде до мене. Многу пати сакам да му се јавам да го побарам да ми се врати, но знам дека само ќе каже со нас е завршено. Уште толку ќе ме повреди. За момент како да заборавам, тоа трае многу кратко, не дека зборавам туку гледам реално и смирено на работите и по кратко време се расплачувам. Преку наш заеднички пријател разговарам секојдневно и тој ме теши, сака да разговара исто и со него со цел да не смири, но тој има многу цврст карактер и знае да си ги контролира чувствата, ништо не открива како му е, само тој си знае. Цело време го следам на фб, гледам како пушта пријателства на „евтини“ девојки од нашиот град...
Истото го правев и јас. Ќе се убедев да му пишам па почнував да мислам на се лошо што ми сторил и како лесно си се повлече и храбростс да му пишам исчезнуваше. Нормално е тоа му го следиш фб незнам кој не го правел тоа. И да ти кажам и таа фаза ја поминав со месеци не сум му влегла на профилот.
За момент си помислам, готово е се. Немам надеж. Самата сум свесна дека почетокот после разделбата е најтежок период. Па помина само една недела нормално е, но за момент помислувам дека и кога ќе бидам 50 години кога ќе ми текне за него ќе плачам...
навистина те разбирам,знам дека во овие моменти се чувствуваш како целиот светда се срушил врз тебе...пред се велиш дека сеуште те сака ,дај му простор кога ке сфати сто направил ке ти се врати но сепак немој да имаш преголема надеж обидисе полека да го отргнуваш од животот бидејки и да те сака сепак не треба да бидеш толку вљубена ако полека го отрнуваш можеби ке успееш да го заборавиш можеби ке си ја најдеш сродната душа а ако тој ти е таа сродна душа вие повторно ке бидете заедно..
Јас уште во врската си патев, демек немал време, многу сум здодевна (тоа што испрашувам каде е, со кој е, да не се опијани многу кога излегол без мене и од многу други работи што му здосадиле), чувствувам дека сега ме гледа со одвратност не знаел како внимание да покаже, оладен беше, но до последниот миг се чувствуваше некоја капка љубов. Еве 3 пати го барав за да правиме муабет, тој ни да слушне, само вели „не ме замарај, со нас е готово“. Повеќе никогаш нема да го побарам, а истото чувство го имам дека и он нема да ме побара. Или тоа ќе биди после 5/6 месеци, година, две кога ќе си го изживее животот што не можеше само со мене. Навистина сакам да го заборавам, но 4 години на каде и да се завртам секаде го има.. . Ни самата не можам да се помирам со себе си. Цела недела сум на лекови бидејќи ако уште повеќе се нервирам и болница ќе најдам...
па со ова што го правиш премногу си наштетуваш себеси, сега разбрав се тој всушност тебе не те сака знам дека ке ти биде мн тешко но мораш да си го исфрлиш од животот престани да мислиш а него не му се јавувај ! не дозволувај да мисли дека трчаш по него биди со пријателите и мисли само на нив а подоцна запознајсе со некој кој вреди и да него сакаш полека ке се вљубиш а овој гад ке го исфрлиш од својот живот знам ке кажеп лесно е да се збори одстрана но ти мораш да си ги контролираш чувствата бидејки само така ке успееш во животот
точно така лесно е да се каже, бидејќи јас пред 3 недели тешев другарка која се раздели со дечкото заради тоа што тој ја изневери, ни самата не бев свесна дека после 2 недели и мене може да ми се случи истото.. беше што беше, продолжувам напред, со капка надеж дека ќе ми се врати, без да очекувам. Но, и да посака да се врати моите родители нема да дозволат бидејќи знаат буквално се'. Со моите 21 година вака скршена и повредена се чувствувам како дете од 10-11 години....