Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го заборавам?

Дискусија во 'Разделби' започната од iren4eto, 17 декември 2009.

1. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не е нападнување, погрешно е толкувано но се гледа колку девојчето нема желба за ништо моментално а да не зборуваме пак за партнер. Изгубена и е довербата, како ќе основа врска врз основа на недоверба? па цело време и овде кавги ќе има. За запознавање на нови личности и излегување се согласувам но за врска не. Зошто мислиш дека ќе го преболи со друг? Таа во секој нов партнер ќе го бара него што е дополнителна тортура за нејзе. Таа и да му даде шанса тој ги повторува грешките одново и одново, на крај ипак тоа е нејзин избор што ќе направи. Убива, нормално.. но и не е убаво да се понижуваме пред маж, тој го чека тоа и го користи.

На Tiniiic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Не сум те нападнала воопшто само споменав дека според мене тоа не е начин за преболување и заборавање на долга врска, т.е ти имаш свое мислење и си го изкажуваш исто како и јас моето.

Во врска со излегувањето и дружењето се согласувам, но тоа не значи дека треба веднаш да се впушти во други врски или моментални ситуации со цел да заборави на нешто и на некого, најдобар начин за тоа е напротив прво да се фокусира на самата себе и да си ја олади главата па потоа со тек на време би се случила и таа спонтаност.

Дали има гордост или не тоа си е нејзино, јас и кажав мое мислење ти твое, а таа што ќе направи си е нејзино лично право.. и да му прости и да не му прости таа најдобро си знае како се одвивале и ќе се одвиваат ситуациите со дечкото.

Да така не те напаѓам воопшто ниту јас ниту било кој друг само искажавме став и мислење за дадената ситуација, а тоа девојката дали ќе прифати и што ќе прави зависи од нејзе и нејзиниот став и карактер.

На Tiniiic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Плаче и он верувај до пред малку бев излезена со него зашто ме чекаше надвор ми дојде во населба и илјада пати ми звонеше пред тоа и зборевме и плачеше цело време јас така го немам видено да плаче,ниту едно машко не сум видела да плаче,ме молеше ме расплака и мене ми бараше нова шанса ама не попуштив зашто се плашам пак да му верувам и пак да не згрешам...А за искачање не искача со никој само на работа и дома 100%
    Чуден човек е да де прави грешки де бара да му простам,ме сака а и ме повредува....

4. LittleGirl214

LittleGirl214 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    неможам никако да го заборавам...постојано мислам на него се скаравме пред 1 месец а сега на 12 ќе правиме една година .....а најтешко ми е што го гледам постојано на училиште...неможам да го заборавам и неможам да ги заборавам сите спомени поминати со него ...незнам веќе што да правам се избудалив паѓам во преголема депресија по цела вечер плачам...неможам да го замислам со друга оффффффффф незнам како да се справам веќе...

5. Viki006

Viki006 Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Не знам како се одвивала врската и поради која причина дошло до разделба, ама за да успееш во тоа треба да се има многу цврст карактер, па дури да одиш и самата против себе. Бидејќи многупати знаеме да подлегнеме на нашите емоции и чувства и да направиме погрешни чекори за кои после некое време може и да се каеме. Карактерот е многу битен. Бев иста како тебе, ми беше многу тешко и честопати паѓав во искушение да му пишам, но по извесно време сфатив дека не вреди, дека ништо нема да добијам и дека само се потценувам себеси, па одлучив по секој цена да ги тргнам мислите од него и да се оддалечам во секоја смисла.
    Мој совет, фокусирај се на некои активности кои ти се драѓи и ќе ти го исполнуваат времето, понашај се ладно и секогаш когаш кога ќе доаѓаш во ситуација да сакаш да му пишеш или слично, сети се пред се зошто НЕ сакаш да бидеш со него, зошто не треба да бидеш со него...
    Цени се себеси, млада си, љубовта во тебе тек ќе почне да цути...Ќе имаш нови прилики, лоши и добри, а ти со тек на време ќе созрееш, ќе се изградиш како личност, ќе стекнуваш искуства и ќе знаеш што е добро, а што лошо за тебе.

Имај убав ден и ти посакувам се најдобро.

На LittleGirl214 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Znam deka ti e tesko, ama ke pomine, ostavi na vremeto, samo sega e najbitno da bides cvrsta, mlada si i ke ti kazam uzivaj vo mladosta, ne gi trosi ubavite tvoi godini na nebitni raboti i na luge sto ne te zasluzuvaat. Sega samo druzi se i setaj zapisi se na nekoj kurs ili aktivnost neka mladosta ti pomine vo srekni i ubavi momenti toa se pamti da ne ti bide krivo za druzbite i zurkite so drugarkite sto si gi propustila...

На LittleGirl214 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LittleGirl214

LittleGirl214 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15

vi blagodaram za ubavite soveti :l: ama neznam pretesko mi odi da go zaboravam...neznam sto da pravam za da ne go gledam na ucilistem,mislam toa e i nevozmozno...ama nesakam da go gledamm barem eden periodd da go zaboravam a vaka koga go gledam ii plus so nekoja se guska i me provocira uff mi idi da poludam ...i sega ke odime na eksurzijaa ednodnevna ii toj ke idii ii pakk prisuten doo meneeee uff ...neznam kako da se spravam so mislite vo glavata...spomenite postojanoo me okupiraat nemozam ni da spijam ni da ucamm glavobolki imam uzasnii..se custvuvam deka nemam sila ponatamu da se boram psihicki..

8. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    имав дечко одевме три год две год се беше ок но 1 бевме скарани раскинеме па се смиреме додека бевме во врска односно се до пред два месеци каравме се лутевме се ама на крај се беше ок.....на 1ви октомври се скаравме не се слусавме се до 11октомври на 11 октомври му бесе роденден купив му поклон отидев кај него(инаку не сме од исти град) јавив му се да искоче не дојде избега од дома јас се вратив и по цел пат плачев ;(;(;(и од тај ден ми прака слики со друга со ефект негатив за да не видам која е со никогаш порано не го правеше тоа сега почна да ме врега да ви вика курва сум била(прв дечко ми е) не се слушавме до пред два дена кога он ми се јави(претходно јас му пишав за да ми каже лозинката на фб за да го избришам имавме заеднички)он ми се јави и мн врега два месеци непрекинато само ме повредува.....проблем е тоа шо шо и да каже шо и да направе не можзам да го забравам и не можам да го мразам;(;(;(прифакам и критики и совети шо да направам? како да го забравам?;(;(;(не можзам повеке;(;(;(

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Девојче зошто бе се погазуваш себеси и својата самопочит?!
    Едноставно е.. не те сака повеќе, не сака да сте заедно, те вреѓа и бега од тебе бидејки си пренападна и досадна и не се разбираш од збор.
    Помири се и продолжи со животот, нит е прв нит последен.

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    42.675
    Деца зошто се нервирате бе за вакви работи, мислиш крај на свет е, но не е верувај дека ќе го заборавиш побрзо отколку што мислиш, млада си не знам што се замараш.Доволно те повредил и понижил, мене вакво нешто некој да ми направи не да не се нервирам и плачам, абе очи нема да сакам да му видам, избриши го од животот и не си го гази достоинството повеќе ти се молам.

На ***nekoja*** и blueberry93 им се допаѓа ова.
  11. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    проблемот е шо он ми звоне и не ме остава поточно не знае шо сака ем ми вика златичко срцко душо а од друга страна ме повредува....

12. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @***nekoja*** кога ќе си фатиш втор/трет дечко, што ќе те поштува, мази, сака, ќе се чудиш што си плачела по ваков кретен. Ама во свое време, оваа врска - животна лекција. :)

На MiloMalo и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    пробав на секој начин ама кога јас се откажам он почне а јас го сакам каколуда и паднам на неговите финти...

14. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    да бев помала полесно ке го забравев од секогас сум сакала првиот дечкопоследен да ми е и се фатив со него на 22год а другиот месец полнам 26 можеби за тоа не можам лесно да си фанам друг..

15. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Душо поработи малце на себе, очигледно не се цениш колку што треба. Ако се сакаш и цениш себеси, не би била со некој што не те почитува. Поработи на твојот однос со сама себе,автоматски ќе се решат и сменат некои ситуации.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    42.675
    Не си пробала доволно верувај, оти еве и јас во сите досега што ги имав бев „заљубена„ ама не сум била, тоа е моментална лудост на млади години, се трескаш и лупаш дека готаво е ти се иде да сечеш вени, ама за некој месец смешно ќе ти е.Нема да дозволиш да проба, ќе го игнорираш, крај кажи му веќе не си дел од мојот живот не ме замарај.

Едит:Сериозно дека си толку години, јаас мислев со тинејџерка правам муабет, оно...ЖЕНО собери се не ти личи на годините вака да се понижуваш и залетуваш, а и на неговите дефинитивно ако сте генерација, понашање на „ниво“ има дефинитивно.Не се понижувај доволно си зрела за вакви срања.И која е таа бајка дека првиот последен ќе ти е, ти се молам.Јас сум помлада и од тебе па не размислувам вака, не си ми јасна, не звучиш како зрела жена, туку како 14 год девојче што само што почнало да спознава што се машки.

17. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    да точно не се ценам доволно имам ниско мислење за себе дебелка сум...ок не како слон хаха ама незнамимас право фала на советот :)

18. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    он е 28 год бас оти не сум тинејџерка немам баш искуство како шо кажав прв дечко ми е и не знам повеке што да правам

19. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    А како па да не, последен. Ко од времето на баба ми, на 16 години се омажила, што знаела тогаш.
    При секое непочитување во врска ја сум за прекин на истата, а тек па вака да се малтретираш до друг град, па да ти враќа со погрдни зборови.
    Уште ти е вжештена главата, а и подолг период е во прашање. За година дена ќе заборавиш дека постоел.
    п.с и јас бев дебелка, ама веќе не сум. И го имам најубавиот дечко на свет :sun:(а си го фатив ко дебелка:P). Ама јас немав ниско мислење за себе.
    Си тргнав со мислата дека сум паметна, убава, згодна (на свој начин де), и дека заслужувам само најдобро. И тоа и си го добив.
    Додека имаш ниско мислење за себе, никој нема да ја примети твојата убавина. Почни од себеси. :f:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.492
    Допаѓања:
    42.675
    Eпа стварно тој мене не ми личи на зрел маж,побогу кое понашање девојаката да си ја вика курва и да праќа слики со друга, мислам стварно кретенски.Баш оти немаш искуство, а и не е само до искуство де, и јас сум од мојата 16 со ист дечко во врска па јасно ми е што е зрело и здраво понашање, а што не, знам да проценам оти сум зрела, а не оти имам или немам искуство.Ништо нема што да правиш повеќе, прекини контакт, собери се и продолжи понатаму.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.