Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го заборавам?

Дискусија во 'Разделби' започната од iren4eto, 17 декември 2009.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Ако сметаш дека имаш вишок килограми, тогаш ти си свесна од каде е коренот на твојот проблем. Среди го тоа, да не навлегуваме во детали имаш други теми поврзани со тоа.

А она што се спореди со слон... Ај што е бизарно туку и е поврзано со внатрешната слобода.
    Апропо на примерот, има една приказна во која еден слон е врзан за потребите на циркусот. Додека е мал се бори да се одврзе на било каков начин, а кога ќе порасне тој веќе не се бунтува. Пораснат е, не се бори, не бара, едноставно ограничен е како да е врзан. Иако имаш полни 25 години,, ако се чувствуваш "кревко и меко", се ќе те победува. :)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    ок значи сум пробала и така ама кога го одлучам тоа он ми се јаве као демек пијам и сакам те ова она не ме остава на мира секогаш кога си кажам успејав он се појаве со нова надеж за нас и после пак повредена....

3. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    таа слика мн боле верувај таа слика ми даваше сила да го забравам ама после синоке ми кажа другар му било тоа како јас да не го познав...

4. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Абе какво сакање. Може он што сака да ти кажува. Ти праќа слики со друга и после те сакал. Сигурно. Појма нема он што сака во животот, ама тебе те уверувам дека не. Сака да си го полни патетичното его дека има некоја таму што се' уште силно го сака. Не потпаѓај на тоа и подалеку од него. Најди си некој нормален. Мој совет, па ти сега како сакаш. Емотивно несредна пропалица на тие години најмалку ти треба.

На buba4e89, ***nekoja*** и 1209 им се допаѓа ова.
  5. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    висока сум 160 а тешка 80кг..,,,,бев 55кг нопоради здраствени проблеми пиев едни таблети и се здебелив и сега тесшко слабејам бев поцнала да слабејам господинот ми кажа дека ме сака таква каква шо сум и ако го сакам да ги фрлам арчињата за слабеење

6. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    исто мислам и јас фала што сепак ми потврди ,,...;(

7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Дај ми го бројот на господинот ако не да му се јавам да го прашам кај научил вака да се однесува со дама :P :D
    Не знам кај слушал, кај гледал , како растел па што криво сфаќање има.

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Е ова веќе преминува во самоконтрола и болест. А чекај ти знаеш ли што е слон?!
    Па тој тебе те навредувал, а он каков е? Патрак некој сигурно што не се погледал во огледало.
    Абе ајде слушај ваму, батали го тој, се гледа дека е некој нестабилен дечко де те сака де не, ни самиот незнае што сака. Сака да си го осигура местото дека некому е важен, и некаде он значи и некој го сака, а само со тоа те учи како да живееш без него. Значи бриши од секаде, се што ти дал во една кутија стави и заклучи стави некаде каде нема да имаш достапност, излегувај почесто, смени број, смени се ти, прво со здравје реши си го проблемот тоа е најважно, издигни се ти како личност, она нека те направи појака и најважното ти си женско чекори со висока глава. Ќе успееш.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Нема место за плачки. Ако не си задоволна со изгледот - промени го. Ако имаш проблем со килажата, можам да ти дадам совети во лп. Кога ќе бидеш задоволна со себеси, многу полесно ќе ги промениш и добиваш работите во животот.
    Биди среќна што поквареноста не се менува, а физичките работи многу лесно. Он губи. Kiss!:f:

10. synonym

synonym Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    84
    Знаете, постојат врски кои се растураат поради тоа што едниот заминал да живее негде далеку и не ќе можат да се гледаат повеќе.Врската им била одлична,но судбината различна. Според мене тоа е врска за која треба да жалиш и да бараш начин како да преболиш. Да, не е ни тогаш крај на свет, не значи дека ќе остнеш стара мома и нема да најдеш некој кој те почитува и сака повторно. На пример тоа се случи со мојата врска и болно е. Не барам начин како да го преболам затоа што не можам да го преболам. Времето нека лечи ако може. Ако повторно имаме шанса да живееме блиску и да се гледаме често ќе си дадеме втора шанса, ако не... секој со среќата :)

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    За миг и јас помислив дека си тинејџерка, но кога прочитав се запрепастив околу твоите години во однос за твојот став и карактер.
    Би било и редно време да пораснеш и созрееш, побогу срамота е вака да размислуваш.

Секој треба да проба и искуси одредени животни ситуации, да искуси и да се соочи со грешки за да научи и извлече поука околу животните вредности, па така и ти, нит прва нит последна си верувај, она што не те убива те прави секогаш посилен и посамоуверен.
    Јас до сега не сум видела и слушнала ваков став за кој што ти зборуваш, но во целина гледам дека ни ти ни тој најмалку стр нешто созреани, па затоа и како викаат не е се до годините ами до паметот е.

Проработи малку на себе и седни размисли малку со ладна глава бидејки не си мала воопшто, ако има потреба и сметаш посети психолог, поразговарај со некого, погледни малку подалеку од сопствениот нос, пробај да се изградиш како возрасна личност без комплекси и предрасуди, биди своја, овака како што си тргнала не ти доликува воопшто, можеш само да се доизмачиш, друго не можеш.

Дечково нема ниту да ги коментирам, заправо "мажот" па тој е поголема срамота за годините коишто ги носи... немам коментар.
    Комплекси.. комплекси..

На Dennings, ***nekoja*** и 1209 им се допаѓа ова.
  12. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    @buba4e89 како прво фала му на господ со здравјето сум супер како последица ми остана вишокот килограми....но верувај дека ако до сега не искачав не се дружев ке полудев ке паднев во депресија мегу другото да он има превисоко мислење за самоит себе он бил колтурен интелегентен џенталмен паметен па на сето тоа јас преска му кажав ако е толку паметен како шо вика нема да се однаса така со мене и ке знае дека до крај сум се борила за него нема да ме навредува и повредува.....
    @blueberry93 после се мислам дека еден ден ке сфане шо е изгубил не викам дека сум совршена секој жив човек има маани но сум личност што знае искрено да сака сум го подржувала во се знам да се извинам и кога не сум крива само се да биде ок он тоа го искористи и си поигра со мене но неговата игра траеше малце долго....
    @synonym далеко од тоа дека ке останам стара мома хахаха сепак сум млада и животот е пред мене инаку дај боже да најдете начин да сте блиско и заедно
    @vitamina се согласувам дека во однос со моите години не размиславам зрело но немам баш никакво искуство свесна сум дека се измачувам за барам начин или совет да знам како треба или шо треба мислам не можам со никој да разговарам за да не имат лошо мислење за него за тоа и пишав тука...

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.667
    Допаѓања:
    167.939
    @***nekoja***
    Раскинавте? Готово е. Ако вака те измачува, зошто воопшто држиш контакт со него? Ако бившиот мој беше ваков кретен немаше да чекам он да ме бриши од фб, јас ќе го блокирав едноставно.
    И не сфатив, зошто си одела до неговиот град за еден поклон? Ама зошто? Не сте заедно.
    Ако ти вака постојано се навраќаш на него како ќе преминиш преку него, а? Сакаш секогаш сенка да ти остани?
    Следно, годините не се мерка зошто начинот на кој ти размислуваш моментално, би рекла дека си 15 годишно девојче и бев просто изненадена кога кажа за вашите години. Нит твоето однесување, нит неговото го разбирам. Како две возрасни личности продолжете со вашиот живот. Ако ти досадва на телефон, блокирај му го бројот или смени го твојот. Сврти нов лист. Кога ќе свртиш нов лист ќе ти биди полесно зошто дечково очигледно неќи ништо со тебе, па нема смисла да пробваш нешто што не оди. Проблемот прво се решава со тоа што мора да прифатиш дека проблемот постои, ако го негираш проблемот, нема да имаш доволна мотивација да најдиш соодветно решение.

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    @***nekoja*** епа крајно време би било да почнеш да созреваш и да учиш од грешките којшто ги правиш во врска со него.
    Нит е прв нит последен, и не за џабе животот секогаш ни дари искушенија за да вистински го пронајдеме оној којшто заслужува да го љубиме..
    Најдобро за тебе би било да прекратиш со оваа (не)врска и да си дадеш можност да учиш и запознаваш нови луѓе и нови покави во твојот живот.
    Јас сум сигурна дека на тој начин ќе бидеш посреќна и далеку поисполнета.

На theowndemon и ***nekoja*** им се допаѓа ова.
  15. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    потполно си во право размислував како мало девојче бев во неговиот град не за еден поклон туку сакав да во очи да биде крај зошто не може и не ми има раскинато во очи не можам да го сменам бројот заради тоа што имам свој бизнис и секаде го знаат тај број па душо НИКОЈ НЕ Е ВРЕДЕН КОЛКУ бројо да си сменам верувај дека благодарениен на вашите совети и критики сум сменета 100%

16. ***nekoja***

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    @vitamina мислам дека доволно научив и сум сменета како што напоменав благодарение на вашите совети и критики доволно сум сменета :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    3.116
    Се запознавме пред скоро година во дисктека. Јас го знаев претходно и имав некои потајни симпатии кон него. Цела вечер бевме заедно (без секс), чувствував како да се знаеме цел живот. Разговаравме и ми кажа дека и тој ме знаел од порано, но незнаел како да стапи во контакт со мене. После тоа, секој ден разговаравме на телефон, пишувавме и на темата врска се договоривме да не брзаме, да пробаме прво вака, сметаќи дека во врска ако се повредиме повеќе ќе боли |( . Се гледавме 2-3 месеци, но многу бевме различни. Тој посериозен, јас уште со детски ум :wasntme:.Се каравме постојано за глупости, тој имаше доверба во мене ( или така си мислев), а јас во него воопшто, од глупости праев големи караници. Не дај Боже да не ми кренеше на тел ( а знаев дека спие), утрото ќе имаше 100 пропуштени повици од мене (facepalm)( каде ли ми беше паметот :@). Не ни одеше воопшто ( знам дека јас бев виновна за тоа) и полека прекинавме секаков контакт. 5 месеци не се имавме ни видено ни чуено. После тоа јас му се јавив да го прашам што прави( уште една голема глупост) и се договоривме да одиме на кафе, но тој ми кажа дека во меѓу време си фатил женска и дека може да одиме на кафе, но кога таа ќе си заминела (студирала во друг град), но секако дека не прифатив. И толку беше се, дигнав раце од него... Но многу ми беше тешко, плачев и се надевав дека ме лаже и дека ќе почнеме се од почеток. Но, не ... На Божиќ ја запросил. Слушнав и не можев да си поверувам што слушам;( . Сега, баш кога треба целосно да го заборавам, се ме потсеќа на него, секоја песна, филм... Слики од нивната веридба што не сакав никогаш да ги видам, ми беа ставени пред очи ;( и морав да ги гледам и да глумам како ништо не ми е, како сум среќна за нив. Понекогаш уште си викам дека тоа не е вистина, уште се надевам (facepalm)... Но, среќа за брзо се враќам во реалноста и свесна сум дека морам да го заворавам!:nod:
    Незнам дали со ова што го напишав барам совет, или само пишувам за да ми олесни :wasntme: .
    Како и да е, Ви се извинувам за долгиот пост, ако ве мрзи не мора ни да го читате.
    Поздрав :makeup:

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Секој прави грешки во тоа не се сомневај, не си безгрешна ете, си направила грешка но важно е да извлечеш некаква поука од сето тоа и да продолжиш со животот имајки на ум што е правилно а што не е.
    Те разбирам, знам дека ти е тешко во моментот и светот ти е срушен врз нозе, но треба да созрееш со сето ова и да имаш во обзир дека животот продолжува, дека времето лечи се и дека еден ден ова ќе биде само уште еден спомен и една направена грешка со која што си се поправила и си научила од истата за како понатаму.
    Дај си време и простор да избледнат раните, не се форсирај и гледај да имаш било каква занимација за да не мислиш на болката, верувај дека и ова ќе ти помине како што дошло а ти само ќе излезеш од сето ова уште посозреана и поцврста, ќе најдеш други љубови и ќе уживаш во животот, само дај си време и не се ограничувај, ќе биде подобро .. се ќе биде подобро..

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    3.116
    Мислам дека од сето ова многу научив, дека такви грешки повеќе не би повторила . Нели, од грешките се учи :D . Како и да е, се трудам да го заборавам, само ми отежнува тоа што често знае да биде спомнат во разговор (дали тој, или неговата вереница), што ми отежнува, но знам дека ќе успеам. ЌЕ УСПЕАМ 8) !
    Во разговор еднаш сам ми кажа дека не е толку вреден и единствен за да некоја пати по него. И во право беше!:clap: Како и да е, животот продолжува понатака:rofl:

Сега одлучив извесно време да сум сама, да си ја одморам главата од се :nod:.

Фала ти многу што го прочита постот и што одговори. Многу ми значи :hug::*

На vitamina и Crna Dama им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Врњмето тече, ние созреваме, годините одат, се е менливо. Дигни глава и живеј. Топрва ќе живееш и ќе учиш, ќе созреваш и ќе одоржуваш карактер. Сето она што не те убива те прави посилна.
    Времето е лек за сите рани..

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.