Како да го заборавам?? тој ми беше животот...го љубев премногу но воопшто не ми беше привлечен...не ми беше убав...можеби заради неговата тежина...јас знам дека се заљубив,затоа што го сакав НЕГО,а не неговите прекрасни усни или не знам таму што на што не се палат денешните девојки...тој ништо не ми згрешил...затоа е уште потешко да го заборавам...хелп!
Има лепотани што се гадови во душа! Ако ептен не те привлекува не знам... Ама како што сама викаш тој ти бил животот... Тежината може да се среди
Целиов твој проблем некако не ми е логичен. Прво ти му раскина или што се случило?Како викаш дека ти бил животот и се, а не ти бил привлечен? Според мене ако сакаш некого целосно и ако ти е животот, не можеш да имаш таков проблем. Па пиши доизјасни се ако веќе бараш совет.
Мислам дека е можно да е заљубена во него како личност, но да не ја привлекува физички... Ако се знаеле подолго пред да ја почнат врската.. Ама да имаш врска со некој што воопшто физички не те привлекува.. И мене баш не ми е јасно!
Па ако нема физичка привлечност тогаш тоа не е баш онаа љубов, вистинската. Цело е кога има се нели. Можеби се помешала со другарската љубов што знам?
Абе од другарската до онаа другата линијата е многу тенка! Јас мислам дека е можно да се заљубила така, ама не ми е јасно како го сака, заљубена е, а му раскинува...
Па јас мислам дека со тек на време ке увиди дека уствари не може да го заборави и ако стварно го сака ќе премине преку неговиот физички изглед и ќе го прифати таков каков што е, бидејќи духовната врска преовладува и на крај тоа ќе биде права љубов. Кога сакаме некого поради маните, тоа значи дека целосно сме го прифатиле и тоа е правата љубов.
па еве ме и мене...сите донекаде сте во право..јас и тој бевме пријатели од почетокот...но потоа тоа обострано се претвори во нешто многу убаво...и токму заради тоа бевме заедно две и пол години,затоа што тоа ни успеваше...но баш така..цело е кога е се..а јас не бев задоволна што немав се...јас дури не се ни осмелував да го бакнам,затоа што луѓе,верувајте,воопшто не го чувствував тоа...тој ништо сексуално не предизвикуваше во мене..а од друга страна пак,толку беше душа,како леб добар...и толку ни беше убаво заедно...и сега? :roll:
Епа мислам дека дефинитивно го сакаш само како другар... Не може да си заљубена во него, а да не сакаш ни да го бациш!! Не ти е лесно.. :?
да а посебно искрените машки пријатели..ееејјј ете идеја за нова тема! веднаш ја отварам!! фалааааааааа
Zdravo na site, gi čitav vašite prašanja i odgovori na ovaa tema. Moram da priznaam deka mi e malku polesno odkoga gi pročitav. Imeno i jas imam sličen problem. Bevme zaedno edna godina- Problemot e što do pred edna nedela (spored mene) se beše ok (planiranja za zaedički vikendi,izjavi deka mu nedostasuvam i deka me saka....),osven toa što imavme frka: jas ne možev da mu se doveram za edna rabota što mi ležeše na duša (ne se odnesuva na nego ili na nas dvajca, edna sosema 3), nekako nikogaš ne beše prav moment, i mu kažav podocna po sms...i on ne možeše da svati deka nekoi raboti ednostavno ne izleguvaat od usta i beše povreden zošto sum mu pratila sms, no potoa razgovaravme i se izgledaše ok. Sega reče deka nemalo poveće hemija pomeđu nas i podobro da se razdelime, ama da bideme prijateli i da se gledame - odgovoriv so ''za toa će razmislam'' no vednaš go izbrišav od fb, msn i sl. Kako polesno da go zaboravam????? go zasakav mnogu i pokraj negovite minusi i ubavo mi beše so nego.....Mislite deka ima nekoja šansa da se predomisli??????? HELP!!!!
Јас мислам дека ретко успеваат пријателствата по долга врска...Јас имав сличен проблем.Раскинавме со дечко ми а потоа као другарски се гледавме, излегувавме, камери на мсн коментари на фб и на крај се помиривме...Ама сепак треба да бидеш сигурна дали уште чувствува нешто за себе, ако не подобро да го избегнуваш и да продолжиш понатаму.поз