Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го заборавам?

Дискусија во 'Разделби' започната од iren4eto, 17 декември 2009.

1. zoricap

zoricap Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Problemot e što jas ne sum sigurna,mislev deka se beše ok,samiot ništo ne reče,no ne bilo taka.Kako da se osiguram dali čuvstvuva nešto za mene?Podzavestno mislam deka će se javi,imam takov osećaj.Samo veće do izbrišav od sekade taka da ostanuva samo mobilen.

2. Ninica

Ninica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здрво на сите. Ги прочитав вашите мислења и до некаде се пронајдов и самата. Меѓутоа мене ме мачи нешто друго. Веќе 3 месеци каде што не сме заедно. Првиот месец ми беше тешко но некако како што течеше времето се навикнав на тоа да не сме заедно. Се трудев да го заборавам но некако кога и ќе помислев дека е готово се тој ми даваше некоја надеж. Или ќе ми пишеше или пак братучедката негова ќе ми кажеше шо мисли (од типот сеуште те сака). Мене сега ме мачи тоа што повторно тој самиот ми дава некоја надеж. Или ќе ми титни на моб или ќе ми пиши. Не знам што да правам односно што да мислам. Нејќи да сме заедно а ми титка ми пиши :worried:. Едноставноо помош . Не можам да го сфатам :worried:

3. zoricap

zoricap Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    bože što im e na maškive :worried:

4. Ninica

Ninica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    И јас тоа се прашувам :worried:

5. zoricap

zoricap Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    па речи му ако не сака да сте заедно нека не ти зрцка и нека не ти дава лажни надежи ако има барем малце поштовање спрема тебе.

7. Mimi-love

Mimi-love Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mi bese prv decko...Vekje 1-god..ne sme zaedno.No samo utredenta koga se razdelivme se vidovme..i od togas se nemame videno.Na msn mnogu retko e pusten i nikogas ne mi zboruva..No zboruva so mojata sestra normalno razgovara na msn no so mene ne...sum idela i so drug samo da go zaboravam no nikako nemozam....Kako da go zaboravam...???Da ne bide del od mojot zivot vekje.....???????/

8. Malechk0

Malechk0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    87
    ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!..

Значи вака се запознавме на одмор.Типот беше од друг град,(иначе немав ништо со него, се се сведуваше на погледи и очите ни сјаеа :P зборувавме ми се додворуваше,но немавме ништо ) и мислев дека лесно ќе го заборавам,затоа што претходно не сум се заљубила а и брзо ги преболувам машките ;) Ноо.. се случи токму спротивното! :| Се "затрескав" премногу во него (незнаејќи дека типот има женска 1 година,тогаш) тој само ме свиѓаше мене. Од кога поминаа тие 10 (ПРЕУБАВИ ДЕНОВИ) си пишувавме преку мсн и го гледав на камера, тој ми даваше лажна надеж.. Потоа дознав дека има девојка ;( И сега веќе немаме контакт, но јас сеуште мислам и се надевам на него!.. Премногу е тешко.. колку и да бидам со друг неможаам, веднаш ми се здосадува и ставам КРАЈ!..
    за никој немам чуствувано ништо, како што чувствувам за него! ;( Го немам видено 2 години. ;( а веќе една година можам да кажам дека немаме воопшто контакт! Тој си продолжува со својот живот,а јас не.. :| секогаш се навраќам во минатото! ;(
    Ве молам за помош! ТЕШКО МИ Е !.. Сите ми викаат да го заборавам но никој не ми кажува како. :|

9. ivcee

ivcee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

ljubovta na letuvanje trae 14 dena...toa e edna pogovorka....ljubovta pomegu dvajca od razlicen grad e mnogu tesko da opstane...Toj predhodno imal drug zivot,ste se zapoznale no toa bilo samo eden vid avantura koja ke ostane vo srcata ;) obidise da prodolzis ponatamu i da vodis svoj zivot ... minatoto ostavigo na strana.neka zivee samo vo tvoite spomeni.....OTI STO E TVOE KE SI DOJDE SAMO ....pozz

10. 160790

160790 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    resi da se razdelime,a znam deka uste me saka

resi da se razdelime,a znam deka uste me saka...mn mi e tesko i bolno ja doziveav razdelbata :(

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    160790 не те разбрав. Сакаше само да си се олесниш, или...? :?

12. 160790

160790 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ke te izlazam ako ti kazam deka lesno ke go zaboravis ako vistinski i iskreno si go sakala, no moras da sobees sili za da se ,,vratis vo zivot,, nikoj nemoze da ti pomogne kolku sto mozes ti samata da si pomognes......

13. 160790

160790 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    podgotvena sum da go islusam sekoj covek na zemjata samo sa da najdam lek ( sovet ) kako najlesno se zaborava sakanata licnost

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.085
    Допаѓања:
    66.935
    Па искрено да ти кажам можеш само да си го окуприаш вниманието со нешто друго и да се обидеш колку што можеш да не мислиш на него иако знам дека тоа е најтешко. И да оставиш да помине време.

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Драга моја, лек за заборавањето нема. Едни викаат дека времето е еден вид лек, други викаат дека заборавањето не постои туку тоа е само потиснување на тие „детали" во непознати складишта во нашата меморија. Како и да е. Гледај да не мислиш на него. Исполнувај си го времето со работи што ќе ти го одвлекуваат вниманието. И тоа. Друго и да сакам незнам да ти кажам. А сакам, верувај, али не ми даваат прстиве шо типкаат по тастатурава да те лажам. :(
    Не труди се специјално да го заборавиш бидејќи со тоа само посветуваш време на него. Едноставно само остави.

16. 160790

160790 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Имам една работа што најмногу ме мачи и ме полудува, се надевам дека ќе сватиш за што мислам. 20 години замисли да да си ја чуваш својата невиност како што школката си го чува бисерот да чекаш вистински момент за да школката биде отворена од двајца што се сакаат тоа да се случи и за 18 дена на денот на годишнината да ти каже неможам веќе.......ми доаѓа косата од главата да си ја искубам.. :(

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Знам дека стварно не се осеќаш добро, ама не смееш да и дозволиш на депресијата да те надвладее. Не смееш. Ради себе, која треба да ја сакаш најмногу.

18. 160790

160790 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ослабена сум многу, немам волја за ништо, малку јадам-дома се загрижени, нервозата е присутна знам дека со текот на времето се ова ке биде длабоко закапоно некаде во моето срце и мисли ама додека да помине. .....

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.085
    Допаѓања:
    66.935
    Па затоа овој период мораш да бидеш силна и да издржиш. Се било и се поминало па така и ова...Ајде само храбро

20. 160790

160790 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Убаво е кога човек е сакан, имаш некого за добро и за лошо, него никогаш не го излажав, секогаш разговарав отворено со него. Имам и другарки и пријатели со кои разговарам за се, но со него беше поинаку, се ми беше полесно и поубаво кога бевме заедно, сега се ми се чини дека потешко ми оди -многу ми недостига- кога гледаме со заљубени очи се ни е розево, но сега :(