1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да го преболам?

Дискусија во 'Разделби' започната од Diamondkiss, 31 август 2011.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    4.886
    Не налетал вистинскиот со вистинскиот клуч, да видиш како се може и тоа како. Ќе биде, не се замарај со ова. Слушај ја Брена и кого сакаш и сонувај, кој сонува тој работи на сонот, кој работи на сонот потоа и го живее сонот.

На Дугокоси Швалер му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    4.886
    Тебе веќе да не те интересра дали ќе му сване или ќе му се стемни, затвори го тоа поглавје и продолжи понатаму. Да се доискажам ...Вака да ти биде, ти среќна и за него да не те интересира ништо, апсолутно ништо.

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.835
    Трпам многу, ама кога ќе ми пукне филмот ќе сакам само да го видам да го навредам и да си заминам. Сега премногу се нервирам зошто не знам дали ќе се видиме. За преболување е најлесно. Ќе си излезеш со некој друг, ако ти се допадне ќе излезеш пак и пак и пак и за неколку месеци ќе си имаш нов некој и така...

На Passionate23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Девојки не се сакате доволно себеси за тоа тешко преболувате. За ништо друго.

На JoanaS, ♣ Alba Viduam ♣, ***nekoja*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    Го немам видено 2 недели, го викав неколку пати јас да излеземе не сакаше,во глобала и немаме раскинато, го нема кажано зборот дека е крај, дека е готово, на тел се слушавме секоја ден по еднаш, два дена се нема јавено, незнам ни дали сум повеќе со него или не, од глава не ми излага, каде и да поминам на улица се на него ме потсеќа, секоја улица, секое местенце...., учам за испити демек умот да ми е во тоа, излагам со другарки по кафиња, но каде и да појдам ке видам некој другар негов и џабееее,или пак колата ќе му ја видам некаде паркирана, ништо не помага, сварно не знам што да направам за да го извадам од главата и од мислите...

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.835
    Гледај да ги положиш испитите, фокусирај се само на учењето, нека те фати паника за исптите и нема да мислиш на него :)

На mace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anns

Anns Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Феминки,имам тежок случај...
    Прв пат волку да се заљубам,се фативме во средно,прва година,ист клас,медицина.Многу љубов на едно место,секој ден заедно,24/7 зборувавме.Да скратам..Одевме 2 години,едно лето отиде на одмор и се одалечи,не беше истиот,секоја вечер си пишувавми огромни реферати за добра ноќ,ама од тогаш не...Се врати и ми рече да раскинеме,преку порака,не ме сакал како во првите денови и ништо не било како порано.Многу плачење имаше,премногу...Пројде една недела ,тој најде нова девојка,јас сеуште патев по него,многу го сакав,раскинаа и му пишав,ама ми се налути и ми рече да не го барам повеќе.По некое време ми пиша дека сум била ку*ва затоа што имав слика на огледало во костим за капење од половината нагоре и сум ја пратила на негов другар додека сме биле во врска,дигна узбуна ко да сум му се сликала гола.А додека идевме ми бранеше да ставам слики од мене на плажа,во костим за капење,ми бранеше да имам другари,само со него да искачам,а јас затрескана све оставив и него на прво место го ставив..И од тогаш со тоа сликата е наку*чен и вика дека сум била ку*ва и дека никогаш не би бил пак со мене. После мене имаше едно девојче,преубава искрено,има многу другари девојчето,и рекол да бира или он или другарите,болно љубоморен е на се!
    И уште сме во ист клас да...И секогаш кога ке го погледнам ми буди сеќавања, имавме преубави моменти.
    Кажете ми ги вашите мислења,совети, било што,секој разговор би ми дошол добро
    *Извинете за вулгарните зборови

8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Anns А зошто додека си во врска, би праќала слика од тебе во костим за капење на другар на партнерот? :^)
    И престани да му пишуваш, ете не те сака веќе. Ќе го преболиш, ама не вака, постојано да му досадуваш :nod:
    :d::drunk:

На Згодно Момче му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anns

Anns Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Беше во групен разговор,им праќав слики од летниот одмор,не му пишувам од август негде,ама ете..

10. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Не вреди за таков идиот да се замараш, тој ако навистина те сакал и те почитувал немало ништо да ти забранува. Фала богу секое момче сака неговата девојка да е најубава, убаво облеченам, згодна и да ја претстави пред секој. Батали го, не мисли на него. Кога ке ти текне на него речи си кој е па тој на мене да ми забранува, моите не ми забрануваат а не пак тој. Девојче твое тело како сакаш ке го облекуваш. Фокусирај се на нешто истересно почни да пишуваш и со други момчиња, флертувај, забавувај се. Кога ке го видиш само заврти ја главата. Верувај ќе најдеш некој што ќе те почитува и сака вистински. :*

11. Anns

Anns Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам најмногу❤❤❤ :*
    Потпоолно си во право

На BigliMigli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BrokenWings16

BrokenWings16 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    ПАА ВАКА..Сега место да правиме 2 месец од врска, он ми се налути ради глупа причина, пошто му реков да не пишуе со мн женски, и пукна ми рече немам доверба и да раскинеме..Башка на дистанца ни беше врската, му викав да ми даде втора шанса рече, изгубил чуства бла бла...Многу се поврзав за него. тука 24.7 и на сите лаги му верував...Ме сфаќате се надевам, ми треба помош големаааааааа.....Како да го преболам, у депресија сум, цело врееме мислам кај ми е грешката, нити јадам ни ништо, се каам што му дозволив некои работи да се изиграва со мене, и без причина ме напушти...А ме покажа на цела фамилија, сега ме избегава...Изгледа само за секс му беше, и не му дадов и раскинаа...Не можеше да чека дур да дојде до др месец да се видиме....

13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.400
    Како се приврза за него од цели два месеци, плус на дистанца до степен да си во ,, депресија"?(а, не си).

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BrokenWings16

BrokenWings16 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    Не знам ете се затрескувам многу лесно, и кога ме оставаат плачам, затоа што ретко се заљубувам ама силно сакам.. Него го знаев многу порано, беше внук на една пријателка на мајка ми, и така лажна надеж ми даваше, кога се фативме рече немал чуства, а сите дознаа за него..

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.272
    Допаѓања:
    33.440
    Колку години имаш? :!:

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.774
    @BrokenWings16
    Ајде да читаме дел по дел.

Почнувате врска на далечина.
    Тој се допишува со други девојки (претпоставувам такви кои не ги познава во живо).
    Ти му велиш дека тоа ти пречи, за тој да пукне и да ти каже дека тој нема доверба во тебе?!

Друго ти вели дека изгубил чувства поради првата караница која сте ја имале.

Трето и самата велиш си му верувала на сите лаги.
    Ако ти кажува лаги, зарем мислиш ли дека смирувањето ќе донесе промена кај него?

Јас искрено не мислам така.
    Исто како што не мислам дека си во депресија.
    Моментална разочараност можеби, што е и нормално.
    Батали го дечково, не ти ни треба со вакво однесување каде бега од било каква одговорност во врска.

На hermosa и BrokenWings16 им се допаѓа ова.
  17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.698
    Иста јас.

На BrokenWings16 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    31.249
    Два месеци е прекраток период, како можи да сакате за само два месеци ?
    А и ем во врска со тебе и наоколу со други пишувал, па уште ти го молиш за шанса.
    Тоа дека те покажал на цела фамилија нема никава врска, па и за толку кратко време запознавање со сите.
    Немаш ти никава грешка, ова сега ти е шок, не ја прифаќаш ситуацијата и си разочарана.

19. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    88
    Здраво. До некни ме читавте како барам совет што понатаму со дечкото и кажав дека раскинав. Е сега, многу ми е тешко и премногу ми фали не јадам не пијам не ни спијам ноќе, од 41 кило сега имам 33, завршив и на болница со висок притисок не знам како да ги тргнам мислите не знам како да преболам ептен сум уништена и пропадната, не сакам да замислам да имам друг дури мислам дека никогаш нема да преболам и нема да засакам. Само со него се замислувам и цело време мислам на деновите поминати заедно ептен ми е тешко ми се чини ништо нема да ме опорави од оваа болка, излегувам шетам вежбам ама џабе цело време мислам на него и плачам

20. jjjj66

jjjj66 Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Те прочитав во другата тема и се сложувам со членките дека имате многу различен поглед кон иднината и ако стапевте во брак ќе ти беше тешко. Еве ќе ти кажам што мене ми има помогнато. Напиши ги на еден лист сите моменти кога ти било неубаво со него кога те повредил и дај си до знаење дека вредиш повеќе. Запиши и што би те чекало во иднина ако беше со него. Подобро сега некое време да ти е тешко отколку цел живот потоа. Секој заслужува да е со партнер кој го цени неговото мислење, желби и планови и сака да дојде до компромис. Фокусирај се на тебе прави нешто што ти помага да ги оттргнеш мислите. Ќе биде се во ред❤️

На Hrita и Cosmic Girl им се допаѓа ова.