Не помислував дека може некој толку ужасно да се однесува према мене. Како дозволив толку да се вљубамшто побрзо да го заборавам сакам.
Zenski kazete kjare Raskinav so deckoto no osekam ogromen bes vo mene. Pokraj sto me izneveri mi iznakaza eden kup raboti. Na momenti mi doaga da mu napravam nesto loso ama si vikam da ostavam na karmata. Kako ponstamu?
Терај си во животот и не се одмаздувајТоа до ништо не те води, он ќе се срами од тоа откако ќе реализира што ти направил.
Епа се деси. Раскинавме. 2 ипол години во вода пропаднаа. Не можам ниту психички ниту душевно да го поднесам ова... Што да правам
@Harley Quinn Дај му време на времето, сè ќе помине Моментално кога ти се плаче, плачи, не ги држи емоциите во себе, туку процесирај ги. Ако имаш потреба, разговарај со психолог. Но, и не останувај предолго во својата глава. Односно, не запаѓај во круг да мислиш дека си го изгубила најдоброто или вистинското, бидејќи тоа допрва ќе дојде Мораш да си посветиш внимание на себе и да си ја зајакнеш љубовта кон себе. Ништо не си изгубила. Вистинскиот за тебе нема да си дозволи да те изгуби Најкорисно нешто што полека можеш да започнеш да го правиш е the old gold клише: Да започнеш да вежбаш, да излегуваш на сонце и свеж воздух колку можеш, да отидеш на спа/педикир/масажи, да си купиш нова облека, да се разгалиш себеси целосно. Овие некои едноставни работи баш звучат клише, ама на мозокот и телото ќе му помогнат многу. Немој случајно да се разболуваш за некој кој не вреди, бидејќи вредиш повеќе од ова
@Polyincognito како да дадам време кога на секое ќоше да се свртам на него ме потсеќа. Не знам да функционирам без мего, не сакам да функционирам без него. Не сум спремна да го немам. Според мене он е најдоброто и вистинското. Него го сакам и само него
@Harley Quinn Најпрво, сè ти е свежо и нормално дека вака се чувствуваш. Затоа велам, take it easy, дај му време на времето - човек си, не си робот Ти прочитав и во другата тема, велејќи дека сè пропаднало во вода. Сакам да ти кажам дека сега вака ти се чини, но подоцна ќе сфатиш дека така и требало да биде и дека е најдоброто нешто што ти се случило Зошто? Бидејќи очигледно е дека ти не се сакаш самата себе. А кога не се сакаш самиот себе, животот на еден или на друг начин ќе те натера тоа да го исправиш и да станеш најдобрата верзија од себе Нормално е кога сме заљубени, да идеализираме некого. И разбирам дека имаш чувства. Но, мораш да го симнеш од пиедесталот на кој го имаш ставено и себеси да се ставиш таму. Какво е ова негово преценување, а себе потценување? Не си можела да функционираш без него? Убава, паметна, добра, независна, работиш 2 работи и мислиш дека тој е најдоброто? Апсолутно НЕ. Најдоброто си си самата ти, а со тек на време ќе сфатиш дека тоа што си го гледала кај него било само твојот одраз, твоја проекција Доказ за тоа беше што ти дојде да форумот да бараш решение, да ги средиш работите, да ја исправиш ситуацијата која не си ја искривила, а не тој - тој шеташе со другарот и имаше изговори Мораш да запомниш дека вистинскиот за тебе најпрво никогаш нема да направи да се сомневаш во него, а уште помалку ќе си дозволи да те изгуби Кој може без тебе и му е океј да те изгуби, таков не ти ни треба и можеш и ти без него!
@Polyincognito Најмногу ме боли тоа што не ни проба да се избори туку само се откажа кога е најтешко. Уште повеќе боли тоа што не ми ни дава причина да го мразам.
@Harley Quinn Тоа што ти се бореше, а тој не се ни обидел да се избори за тебе нека ти биде најголемa водилка и доказ дека не вреди да плачеш по него бидејќи не си изгубила апсолутно ништо Зарем ова можеш да го замислиш како твој иден сопруг? Некој на кој не си му приоритет и на кој му е точно сеедно што нема да те види повеќе? Absolutely fucking not Целосно те сфаќам колку боли, ама верувај ова е само привремено и води кон нешто многу подобро - кон една многу посамоуверена посреќна Харли која ќе има повисоки стандарди и која ќе знае дека вреди многу Ова е привремена болка и многу помала во споредба со болката да заглавиш цел живот со погрешен човек. Како велат, еден ден ќе бидеш премногу благодарна на животот што си се лизнала од рацете на луѓе кои не знаеле како да те држат. And a little joke, во која има многу вистина Блокирај од секаде, cut all access to you, you've got this, сè ќе си дојде на свое место
Ако вистински те сакал и почитувал ќе останел со тебе дури и во најтешките моменти. Не ти вреди времето да го посветуваш на некој што не те почитувал до сега. Сите сме тука кога е убаво, вистинските остануваат дури и кога е тешко. Не се врти назад, гледај си пред тебе и уживај, ќе помине време, ќе заборавиш, ќе ја запознаеш вистинската личност и ќе сфатиш дека залудно си се нервирала за безвредни луѓе. Инаку кармата те стигнува кога најмалку ја очекуваш.