Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да останеме здрави, среќни и присебни за време на карантин?

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Doozy, 15 март 2020.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.403
    Допаѓања:
    38.335
    @Mishela да, имаше Манчевски споделено ќе ги даваат за викенди сите. В сабота е Сенки, в недела Бикини Мун.

На cresa-jagoda, Niyka и Mishela им се допаѓа ова.
  2. Niyka

Niyka Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    17
    Сенки што првично требаше да се вика Коски е многу јак филм, убаво што ќе го даваат.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.910
    Допаѓања:
    132.766
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    На sanjaeva, dunika, MarigoldA и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    И мене ми е многу убаво седењето дома. Сега барем на никој не морам да му се правдам зошто не излегувам.
    Вчера цел ден чистев и средував низ дома. Чистејќи ги фиоките најдов боенка за возрасни и цела ноќ бев окупирана со тоа. Бев да го посетам и татко ми, си најдов неколку книги што чекаат да бидат прочитани. И така времето ќе ми минува некако. Си правам третмани за коса. Си го негувам лицето. Едноставно уживам. Штета што лаптопот морав да го дадам на брат ми. За некој ден пак ќе го земам и ќе има гледање серии и филмчиња.

На mariz, SnowWhite8, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.399
    Дечки супер е темава, многу корисни информации и идеи.
    Само ми фали тема за оние, како мене, кои одат во оваа вонредна ситуација на работа и не можат да седат дома.
    Може треба да отвориме една?

На sanjaeva и loreta123 им се допаѓа ова.
  7. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Јас цела зима бев секако дома, не работам и имам мало дете така да седењето дома не ми падна особено тешко. Кога беше минативе денови топло седевме во двор, синчето си поигра со топка и назад дома.
    Бидејќи и сопругот сега работи комбинирано дома/терен/канцеларија имам повеќе време и направив мини генералка, само прозори оставив дека ќе врне. Од темава добив и желба да почнам да вежбам, така да тоа е вечер на репертоар. Читам книга, планирам да учам и германски и пробувам нови рецепти. Јас сум во ризична група, ама увидов дека кога паничам состојбата ми се влошува па се трудам да сум смирена и да се држам до препораките.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    56.377
    Јас по дома прво направив генералка..и онака ми беше за чистење. Со децава правиме колачиња, месевме кифлички..и почнав да вежбам од дома, супер се вежбите на Susana Yabar..заследете ја..

На loreta123 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    FB_IMG_1584370177144.jpg

На Doozy, Just.do.it, fana и 7 други им се допаѓа ова.
  10. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    5.519
    И јас сум таква мајка на работа. Бројте ме и мене

На loreta123, Cka, Cosmic Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.215
    Допаѓања:
    111.958
    Синоќа со мм го гледавме филмот Соник-ежето. Убаво поминат час и половина, го препорачувам :inlove:

На P.S.love, kristina.k и LiliBoz им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.700
    Допаѓања:
    174.784
    Некои се повторуваат, ама како целина ми се виде убаво. :)

00E38CE6-2E91-4FEC-B4A4-A368984C815E.jpeg AB8DF1CE-E0FC-43DE-836E-365995093A77.jpeg F640C467-24D6-4029-8A34-60851DC1D305.jpeg 2E31A856-4148-414C-AA68-941B856EBFFE.jpeg F3C84099-71B2-4FDC-9C62-C10562B54BB7.jpeg 737929C0-46D3-4556-827F-E4D2DAAE1CA4.jpeg B5DFB14E-D93F-41C3-8A13-B2D6D8ECDD6D.jpeg 41D668FB-76A6-4A8C-A791-C317F7AFD415.jpeg A07CC975-813C-480B-B61D-823F4F5CF23D.jpeg

На dunika, P.S.love, Elf и 7 други им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    24.944
    Ги праам истите нешта што ги праев секој ден.

Читам книга, моментално "Rendezvous with Rama" на Arthur C. Clarke.

Гледам серии, најнова што ме зарази е "Devs", а од вчера започна (конечно, јеј!) и новата трета сезона од "Westworld". Други 2 топ серии што ги изгледав неодамна и ги препорачувам се "The Outsider" и "Altered Carbon".

Гледам ствари на Youtube, доколку не сте запознаени со "Good Mythical Morning" сега е совршената прилика. Ем се пресмешни и презабавни, ем имаат 17 сезони!

Слушам подкастови преку "Podcasts" гугл апликацијата за андроид. Последно нешто што ми фати уво е последната сезона од "27 Club" каде (засега има 9, а треба да има 13 епизоди вкупно) раскажуваат за животот на Џими Хендрикс. Исто така, "Stuff You Should Know" имаат страшно добри подкастови, епизоди со секакви теми, навлегуваат во детали, прераскажуваат посебно интересно. Од неодамна, би ги издвоила епизодите "SYSK Selects: How Cult Deprogramming Works", "The Unsolved Indiana Dunes Disappearances", "Why are Pentecostals growing so rapidly?", "Who were the Buffalo Soldiers?", "SYSK Selects: How the Placebo Effect Works", "The Tulsa 'Race Riots'", "The Disappearance of Flight MH370, Part I", "The Disappearance of Flight MH370, Part II", итн. Можете да си ги слушате додека готвите или цртате или вежбате.

Си инсталирав некоја нова free игрица "Alien Swarm: Reactive Drop", па ко ќе се уморам од читање, ќе си подигрувнам малце, ја испробав, не е лоша.

На 1209, loreta123, P.S.love и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Леле дечки, дај охрабрувајте ме. :D По се' изгледа наредна недела ќе морам да одам во банка, уште сега се паничам и се туфкам. Страв ми е и да помислам дека ќе треба да излезам и да сум во близина на луѓе. :x

Сега чекам да фати полноќ, па да се симнам до доле да фрлам ѓубре и да соберам сметки од сандаче, да избегнам непотребен контакт со луѓе по лифтов. :bandit:

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.403
    Допаѓања:
    38.335
    Стави маска, ракавици, не ја допирај маската, држи растојание таму од 1.5 метар. Нa враќање дома чевли пред врата некое време, можеш и да ги испрскаш со алкохол, облека проветри на тераса и темелно миење раце. Нема да има проблем.
    Јас треба да одам до матична по рецепт деновиве. :|

16. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    14.433
    Сега имаме шанса конечно да го правиме она што сакаме, а обично викаме дека немаме време. Дел од активностите кои ги правам:
    • Утре планирам генералка, да исчистам се низ дома.
    • Учење онлајн, спремање испити, колоквиуми... Нормална работна атмосфера само прилагодена на моето време и расположение.
    • Два онлајн курсеви од Harvard University.
    • Учење нов јазик на Duolingo.
    • Читање на неколку книги, чекаат да ги читам.
    • Гледање серии и филмови.
    • Конечно време убаво да го истражам процесот за мастер и да ја спремам апликацијата.
    • Ми се пробуди желба да почнам да вежбам, и дефинитивно ќе вежбам.
    • Го имав првото онлајн интервју за работа, воопшто и прво во мојот живот. Беше многу интересно.
    • Разубавување, ми ја подига самодовербата.
    • Комуникација со пријатели, социјални мрежи.
    И секако, не дозволувајте да ве совладаат негативни мисли. Зборувајте, пишувајте, одлично е што има телефони за психолошка поддршка. И уживајте дома :D

Последна измена: 16 март 2020
    На loreta123 и PrettyDramaQueen им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.579
    Допаѓања:
    34.961
    Колку добро се држев со оглед на анксиозноста што си ја носам некое време. Позитивни мисли цело време, маж оптимист, и оп.... денес дознавам дека немаме здравствено осигурување. Дури следниот месец!!!!
    И ај остани позитивен? А јас со хроничен бронхит! Не дај боже да се разболам... :x

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.700
    Допаѓања:
    174.784
    На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.802
    Допаѓања:
    266.876
    Шала на страна, досадно е ептен дома.
    Сите игри ги изиграв.
    Книгата ми е досадна, не ми се чита.
    По серии не сум баш многу.

Ако знаете некоја страна мултиплејер не лути се, монопол, табла... кажете.

На lovestoneddd и Yowannty им се допаѓа ова.
  20. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    5.180
    Ја пишаа и прееска мислам igrajmo.se

На CameliaMiller, emiliana и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.