Можеш барем на прозор, тераса да искочиш, ако немаш двор Не е штетно да си на отворено, САМА. Поентата е да не се пикаат луѓе едни во други. На воздух смееш и треба да излезеш.
@hellocity има цела тема за размена на книги во пдф формат, имаш еден куп таму, а ако имаш желба посебна некоја, можеш да пишеш, ќе пробаме да ти ја исполниме
Леј ќути. Кога прочитав реченицата Првите жртви на корона вирусот, ми се крена косата...оно се зборело за откази. Башка што колку и да велиме дека од човечки живот нема побитно, треба да се сфати дека и пари не растат на дрво.
@CameliaMiller, за жал немам двор, на тераса секако излегувам, среќа што ја фаќа сонце секој ден. Друг проблем, колку повеќе седи дома човек, сакал или не, доаѓа во допир со секакви ,,вести и информации''. Се трудам да сум офлајн барем неколку часа на ден. Многу е важно тоа. Сосема се согласувам со @Asparagus за темата. Хаос е таму... Се пишува се' и сешто, и да си најсмирена не може да не ти се крене притисок таму.
Мене најмногу ме одржува во форма придржување кон always look on the bright side of life Гледам најмногу комедии, филмови поврзани со ситуацијава, а кога ќе ми здосадат гледам документарци. Денес бидна не знам која по ред генералка, ама оставив по нешто и за утре. Додека расчистувам наоѓам работи кои сум ги затурила а сум мислела дека се фрлени или изгубени. Музика, пеење, малку се разигрувам наоколу и има уште многу други интересни активности.
Го шернав и у другата тема, ама да се насмееме, видеава на дечково и девојкава ме разведруваат. https://www.facebook.com/100002973833212/posts/2669307883178313/
Од книготека може да преземете една книга онлајн бесплатно,еве ви линк : https://knigoteka.mk/index.php/2020/03/17/besplatna-e-kniga/
2 книги Една со ostanidoma код, друга со knigoteka20. Едниот код е 250 денари (вториот код), првиот е неограничен.
Циу, циу, циу, циу, циу, какво зло, морам дома да седам! Ај доста се лигавите. Има луѓе што молат да ги ослободат од работа за да бидат дома, вие цмиздрите што си седите и ви е досадно. Досадно, бе! Во 2020! Кутрите, каква штета... Не дека е оправдание, ама погледнете само во минатиот век низ што се има поминато светот. Шпански грип, 1СВ, 2СВ, и уште дузина други војни. Не е оправдание, ама да се жалиш во 2020 дека ти е тешко што мораш дома да седиш е размазеност! Што се' ви е при рака и пак не ви е доволно. Океј, као на сите ни е потребно прошетка и социјализирање face-to-face, ама у реду е, нема потреба да се лигавиме што моментално не можеме баш тоа да го правиме. Чил веќе, аман... посилни сте од што мислите, не глумите лудило.
Некои глумат, некои реално психички се во колапс, затоа не ги карајте луѓето. Поарна опција е да пишете во ваква ситуација што ве прави среќни. Јас деновиве си обрнав повеќе внимание на одржување на лицето и телото, ме прави задоволна тоа. Секој ден по некаква маска, обично лесни. Инсталирав програмче за вежбање па наутро стомачни, невечер за грбот и задникот и така.
Еве на линков разгледај ја темата, има еден куп книги прикачени во пдф формат https://forum.femina.mk/threads/Размена-на-книги-во-ПДФ-формат.24501/page-41
jas so mm (on e vo avstrija, jas dojdov tuka da se vidam so moive i zaglaviv) si pravime redovno date nights na kamera i igrame igrici zaedno skoro cel den sme na povik, zaedno gledame filmovi na netflix (pushtame vo isto vreme i si komentirame gledajki) i na dvajcata mnogu toa ni pomaga. isto i so drugarkive tuka (dzabe dojdov da se vidam so niv, pak ne mozheme ) sakame da si napravime girls night na kamera, i toa site so nekoja chashka alkohol po doma, oblecheni sredeni sve i da si muabetime do kasno, pa i muzika da pushtame snajdi se pa zhivej
Јас денеска не ја отворив темата и не ме стега кај градите. Инаку ја читам, почнувам да се гушам, секакви црни сценарија низ глава и стануваш погледнуваш низ прозор и се изгледа нормално. Пролет, сонце, ветре, дрвја расцутени шират прекрасен мирис. Првите денови се изнајадов секакви благи работи и газирани сокови додека не ми се слоши. Наместо тоа кафе, нескафе, овошје и зеленчук е идеално. Месо се плашам да јадам да не ми дојде короната преку месото. Како да останеме здрави? Многу вода, овошје и зеленчук. Манџичка. Како да останеме среќни? Сакајте се и гушкајте се. Вакво време за со најмилите немаше никогаш да добиеме. Како да останеме присебни? Не читајте ништо за короната. Кога ќе не пореметат медиумите и психотерапијата после ќе има придобивки. Заштитете се (мијте раце, бањајте се, перите) ама и заштитете се (не читајте цело време). Од денес размислувам позитивно. А да немаше телевизија и интернет? Ќе бевме мн посреќни сега. Немаше мозокот да ми е полн со се и сешто, колку вистински толку и извитоперени ствари како додека ова се случува се спрема војна на пример. А таман мислев секое летенце детенце.
@gjoker4e јас на секое отварање на темата плачам. Сега за Италија се изнаплачив. Си ја знам состојбата и пак сакам се да знам. И јас треба пауза малце од информации.
МНТ ВО ВАШИТЕ ДОМОВИ Драга публико, бидејќи овие денови не можете да уживате во магијата на театарската игра, МНТ е секогаш тука за вас. Од утре со почеток од 20 часот стартуваме онлајн и во вашите домови, каде што бесплатно преку нашиот YouTube-канал можете да ги гледате претставите со следниот редослед: 18.3. „Сомнително лице“, 19.3. „Изгубени Германци“, 20.3. „Парите се отепувачка“, 23.3. „Да тргнеме Сењор“ и 24.3. „Мајсторот и Маргарита“. Останете дома, очекувајте ги линковите за секоја претстава, почитувајте ги препораките, бидете со нас и гледајте нѐ онлајн. Линк од YouTube-каналот https://m.youtube.com/channel/UC265ofr_FZA6y5RnvbVZuoQ
Утре планирам да ѝ нацртам на двете раце на поголемата. Баш убава идеја за како потемелно да ги мијат рачињата.
Пак ќе речам, тие што сте дома и имате 1-2 часа слободно време, работете со децата за во училиште, не мора по книга, можете и по ваше и да комбинирате со едукативни видеа од Интернет... навистина се запрепастив колку дупки во знаењето се има... на ниво на генерација, не индивидуално. Страшно и жално, фали уште од сега да се на распуст до септември (здравје Боже) и скроз да затупат Мора МОН да најде начин за онлајн настава, срамота е да не знаат да се организираат. Јасно ми е дека има повозрасни професори што не можат баш да се снајдат ама... не знам што да кажам.
Вчера цел ден и денеска осеќам гадење и вртоглавици,сигурно ми е од тоа што сонце не сум видела една недела Што да правам? на тераса не ми е тоа тоа,а не можам да искочам нели не смее
Смееш да излезеш. Шетни некаде низ маало, движи се на дистанца од метар-два од оние ретки минувачи, ако имаш маска и ракавици - носи, ако немаш - океј е, не допирај ништо. Сосема океј е да прошеташ пола саат/саат, а притоа да немаш контакт со луѓе.