Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се задржи бракот после неверство?

Дискусија во 'Брак' започната од maca1987, 2 март 2011.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.047
    Допаѓања:
    134.554
    Потпишувам.

Кажи и еднаш дека ти е жал и кога и да викне ќе дојдеш, ама не ја напнуј. Не и треба плус стрес, дете носи, ќе качи притисок и ризик е за двајцата да преживеат. Носи се со последиците како маж

На Leat, manako1, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    126.117
    Не заслужуваш прошка.Си ја повредил и ради тебе ќе нема доверба во други.
    Сакаш совет? Остави ја,не ја залажувај.

На Just.do.it, Leat, Luna91 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. man97

man97 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Колку само си била паметна , да не ја сакам и да не ми значат и двете ја нема да ја молам да ми прости , мислам дека малку КРАТКО размислуваш...

Пред да ги дознаеш сите работи , не носи брзи предрасуди ...

4. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    @man97 ниедна од нас не може да ти даде најточен совет како да и ги ублажиш раните, ама според тоа дека плачипичиш по форумов на конкретнава тема претпоставувам таа те има отерано у три лепе каде што најмалку можела со оглед што е бремена да те отера. Не заслужуваш прошка, али ако ете таа реши по сплет на околности да ти ја даде и да ти даде шанса не ја усерувај по втор пат, иако искрено не верувам дека следен пат ќе се трудиш да се воздржиш, арно пиша штом еднаш ти било залудно а таа уште бремена, тешко втор пат, али биди фер и прав маж и докажи и неа дека нема да ти се повтори.
    А ако не ја сакаш, не ја мачи, остави ја да има барем раат и со тек на време да пронајде некој кој за разлика од тебе ќе ја сака и почитува.
    Како не ви е жал кога и го приредувате ова на бремена жена? Вака и правеше еден со кој студирав а се правдаше демек млад бил за во брак, таа останала неплански бремена морал да ја ожени и ја изневеруваше со девојка од истиве студии која знаеше се, мизерија. Сега се долги години во навидум среќен брак ама во моите очи тој е нула од маж, сепак нивни проблеми, нивни брак не ме засега.

Последна измена: 24 јули 2021
    На Oneo, Guns N` Roses, Leat и 12 други им се допаѓа ова.
  5. man97

man97 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Ех.. Знам. И стварно искрено на крајот од светот да отиде и да ми збори дека и требам , без да размислам веднаш одам.

Проблемот е тоа што мене стварно ми фали и знам дека згрешив , и таа грешка дај боже господ мене нека ме казни ме разбираш , али искрено ме нервира ова другиве кога ќе критикуваат а гледаат само од надвор , не ни се трудат да се ставаат на моја кожа.. Ги разбирам и нив нормално е да ме критикуваат.

Точно. Али мислам дека да не ја сакам нема да барам совет од ЖЕНСКИ ТИПОВИ...

Последна измена од модератор: 29 јули 2021
  6. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    368
    А што ти истекна да ја изневеруваш? Љубопитна сум за тој феномен- изневерување трудна жена

На Oneo, spacegirl92, lovestoneddd и 13 други им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да ја сакаше, да ти значеа и она и бебето немаше ни да помислиш, а не свесно да ја изневериш.
    Не сме ние тие кои кратко размислуваме, туку ти! Ем сакаш настрана да е*еш, ем сакаш жена ти да те трпи. Ти сакаш дете да ти роди, да ти биде слугинка дома, а ти да изигруваш голем маж. Затоа ја молиш да ти прости, за да има кој да ти готви, кој да те пере, пегла... Затоа што тоа не го прави швалерката.
    Не ги знаеме сите работи? Сакаш да кажеш не сте можеле да имате секс во текот на бременоста, па ти ќе умреше без секс и мораше да ја изневериш? Ни едно здраворазумно оправдание нема за неверство!

На Just.do.it, Oneo, spacegirl92 и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Џабе е се, од колку сакаш и какви сакаш типови барај совет, до неа е, што таа ќе одлучи.
    Ти пишав ако по сплет на околности ти прости не усерувај по втор пат.

На Leat, Martka, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. man97

man97 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Хах.. нема шанси да усерам нешто овој пат.. сепак фала ти многу на мислењево...

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    @man97 ,како и да е седни со неа разговарај откако ќе се смири,сега е повредена скршена и сигурно нема утеха бидејќи си го растурил семејството пред вашето дете да се роди.совет побарај и време и шанса да и докажеш дека си искрен и биди за се искрен како било со другата и која е причината за неверството.Совет и двајцата да пробате да спасите што можете двајцата..од критиките нема многу корист само ќе ти кажам стави се на нејзино место ако таа те изневереше тебе како ќе ти беше?Ако имаш ќерка,кој претходно пример и го даваш како татко кој ја изневерил мајка и?Ја сфаќаш ли озбилноста на последиците?

На Luna91, manako1, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    19.558
    90 % од маживе се неверни само што жените не можат да ги фатат, а глумат опасници а сето тоа се знае што се им прават зад грб и обратно
    мислам дека простувањето е голема работа, и треба да ти опрости, но види што ќе правиш во иднина ако она има друг?

12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    126.117
    Да си ја сакал и да ти значеле,немаше да ја изневериш.

На Just.do.it, Leat, Luna91 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Да ја пуштиш да си тера со животот ако така решила. Не е критика, совет е.
    Да си знаел подобро, ќе си се однесувал подобро.

На Oneo, Leat, Luna91 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    @man97 Како што гледам цело време возвраќаш на членовите, кои оправдано те критикуваат, дека не знаат која била причината, што се случило итн., т.е. на некој начин се оправдуваш со тие работи. Тоа ми остава впечаток како да не ни чувствуваш вина во себеси.
    Верувај ми што и да било, макар и со пиштол на глава да те терале да ја изневериш тоа НЕ те оправдува и НЕ го поништува фактот дека си ја направил едно од најлошите работи што може да ги доживее жена (што дури тврдиш дека ја сакаш).
    За доброто на жена ти, ако сакаш навистина да биде среќна и да не се поремети од јад и нервоза предизвикани од тебе (што ќе влијае и на твоето дете), остави ја на мира и не и' додевај дека "ја сакаш".
    Ако навистина ја сакаш ќе ја оставиш да си ги среди мислите и самата ќе одлучи дали заслужуваш или не втора шанса. Затоа не ти требаат никакви "трикови" од жени по форуми за да се смирите.

На Oneo, spacegirl92, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. man97

man97 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Доколку има друг , јас во иднина никогаш не би ја побарал за своја корист или општо кажано да ја замарам.. Може да ја побарам само за детево да видам како е , да го видам , да не му треба нешто .. итн ..

16. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.823
    Ама овој феномен на неверство дур жената е бремена не им го сфатив и не им го сфатив на мажите. Повеќе од често се дешава случкава, типична ситуација насекаде околу нас. Тажно, многу, ни грам почит.

И јас сум љубопитна за истово.
    @man97 дај одговори ни и нас што така?

Последна измена од модератор: 29 јули 2021
    На Oneo, spacegirl92, S.W.A.G и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    @man97
    Prijatele se soociv so istoto sto si i napravil i ti na soprugata tvoja toa bese pred 4 god mozam da kazam i 5 znaci ja bremena na 8 mesec a maz mi pametniot si mu prael kejf na takvotoo... Ejjj kazete mi ednaska zasto izneveruvate zastooo?? Za eden seks??.. Za rabota od 5 min?? A sto mislite deka nie zenite sme trolavi glupavi pa ajd nema da ve osetime deka ste se dupele so nekoja druga posle doagata i cimolite da vi prostimee... A kazi mi sto ke bide so toa nie da ve izneverime vas??? Kakvo ke bide custvoto??? Zarem vredi za edna plukanica da se rasturi semejstvo??
    I mojot soprugot barase proska placese ke napram se velese da mi prostis ama ne sakav ni da go vidam ni da go slusnam.. Bidejki mi bese taze bolkata od koga se porodiv sednav so nego razgovarav toa bese nekade posle 6 meseci a vo tie 6 meseci mir nemav od nego postojano na vrata mi visese mi zvonese itkn.. Mu prostiv neverstvo i eve sega sme vo brak 6 godini i imame uste edno bebce ama taja greska povejke ne ja povtori iako cela moja doverba sto ja imav vrz nego ja izgubiv.. Povejke. Nemam doverba vo nego i posle tolku godini.. I tebe soprugata da ti prosti da znaes doveeba 0% ke ima vo tebe!! Sepak ti posakuvam srejka da ti prosti i ne se zaletuvajte po drugi picki taka lesno bidejki pak se vrtite okolu semejstvoto i soprugata!! Pred sto i da napravis razmisli pozadi tebe deka imas sopruga!!!!!! A ne kuce!!!

На Arjanit2021, eliesaab, mar3q и 2 други им се допаѓа ова.
  18. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    @man97 Олабави. Оди кај таа со која ја изневери сопругата. Кога ја изневеруваше кур те болел, па продолжи така јако машки, што ќе ја молиш сопругата, ќе глумиш као многу ти е жал. Терај си таму швалерај дур си млад, па ко ќе остариш најди некоја кутра жена, ожени се и ќе бидеш испран, испеглан и ќе имаш ручек секој ден. Оти таа и ви е целта очигледно на повеќето.. Се жените за да има кој да ве одгледува како деца да сте.

Капа долу за мажи што си ги почитуваат жените. Еве јас и повеќето жени сигурно би сакале маж само да покаже почит, разбирање и хармонија во брак. Не мора да готви, пере и пегла. Иако убаво би било сите да сте способни и малку самостојни.

На Oneo, tina2018, lovestoneddd и 15 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ти се стави во нејзина кожа кога изнерверуваше? Не.

Така да, поарно и да не ти простува.

На Just.do.it, Oneo, tina2018 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.823
    Ич да не ти простува, нек си скрати нервози.
    Ако мора некое решение, заб за заб нека биде.
    Па прогласете отворен брак, зошто ти и онака така си го сфатил у принцип.

На spacegirl92, Leat, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.