Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се задржи бракот после неверство?

Дискусија во 'Брак' започната од maca1987, 2 март 2011.

1. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    368
    И уште едно дете му роди а немаш доверба никаква во него?

На Just.do.it, Oneo, spacegirl92 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    И мене ме интересира ова ако знае некој нешто повеќе и постручно да објасни. @WildMk некое истражување можеби?
    Како баш тогаш изневеруваат? Не дека не и пред и потоа ама баш ова ме интересира психолошки објаснето- изневерување бремена жена.

На Leat, elenaklasik, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Не можат да издржат без секс?

4. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    И мене не ми е јасно. А читав тука на форумот додека бев бремена неколку случаи такви. Океј и јас се подисплашив тогаш, мислев многу, хормони чуда, сомнежи си створив без основа. Еден период гинекологот забрани секс, па нешто ни се оладија односите, па си велев дека оти немаме секс да не отиде да добие на друго место итн. Ама сега кога не ми вријат хормони и пак читам вакви работи, не мислам дека е заради немањето секс во бременост или изгледот на жената, повеќе ќе да е некоја комплексна психолохија кај мажите.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.528
    Допаѓања:
    12.708
    А што совет сега очекуваш да ти дадеме ние? Искрено ме интересира што сакаш да слушнеш од нас... Да ти кажеме од каде цвеќе да купиш, или кај има некој персонализирани подароци за да смекне жена ти и да ти прости? Па ти со цел памет твојата бремена жена си ја оставил, и си отишол кај друга само затоа што не си можел да издржиш без секс бре, не ти било жал ни за неа ни за бебето си отишол и будали си ги правел додека она со сето свое битие се труди да го порасне твоето дете во нејзиниот стомак и да го роди живо и здраво, на цел стрес, нервоза, хормони, она и со твојте глупости треба да се расправа како да имаш 16 години... И не, тебе не ти е жал нит сега за тоа што си го направил нит некогаш ќе ти биде и не заслужуваш прошка бидејќи секој знае што прави а си знаел и ти. Се надевам само дека нема на женичката и на бебето ништо да им се случи од нервоза и стрес поради тебе..

На Oneo, Leat, Luna91 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Ќе ја оставиш намира, сама да одбере правила каква ќе ви е врската сега.
    Ако сака да се слушате, ќе се слушате - ако не сака, нема да се слушате.
    Ако сака да се гледате, ќе се гледате - ако не сака, нема да се гледате.

И докажи и' го тоа што го зборуваш.
    Од празни зборови нема фајде.

Имај на ум дека, дури и да останете заедно... мнооооогу време ќе ти треба да ја вратиш нејзината доверба.
    Ќе плаќаш цел живот.

И уште една работа... биди искрен за се'.
    До коска.
    Секогаш.
    Дури и за тоа кое се плашиш да го кажиш на глас.

--------------------------
    Појма немам @gjoker4e , не сум читала ништо за феноменов.

На manako1, Martka, Camille84 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Моја блиска особа беше изневерена од дечкото и тоа ја изневеруваше со туѓа бремена жена до кај 7миот месец од бременоста. Според мене, нема врска со бременоста туку постојат такви гнасни суштества кои немаат никаква почит ни спрема сеуште нероденото дете, ни спрема партнерот.
    Каква ви е таа љубов не знам стварно. Ја сакам ама ја лажам, ја варам, не ја ценам, не ја почитувам. Битно ја сакам.

Ти @man97 си направил толку големо срање, таков нож си и забил во грб, да не знам како имаш храброст да помислиш дека ја сакаш. Знаеш ли што значи бременост? Знаеш ли колкава поддршка е потребна во тој период, еден од најубавите периоди за едно семејство особено за жената? Си го упропастил и после години кога ќе се наврати назад ќе ја потсеќа на твојата авантура. Срам да ти е. Се надевам жена ти е паметна жена и ќе направи барем еден ден во животот да ја осетиш истата болка.

На Oneo, Hellobeautiful, eliesaab и 19 други им се допаѓа ова.
  8. man97

man97 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Знам. И искрено никогаш повеќе не би ја направил истата грешка...

Се слушаме , но не често ... Понекогаш таман ќе каже дека ми простува .. оп одеднаш почнува пак да се кара со мене. Знам некое време така ќе биде. Фала ти за советот.

Последна измена од модератор: 29 јули 2021
  9. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    @man97 И да ти прости никогаш нема да биде исто. Имав таков случај во семејството. И кога остареа кога мажот се разболе жената почна да му враќа за тоа, се понашаше лошо со него (не оправдувам со болен човек така да правиш ама очигледно не заборавила на неверството и по 45 години), за една година и таа си замина. Бракот им беше глума изгледа цело време, тоа на крај се виде пред да починат.

На Oneo, Leat, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. man97

man97 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Има разни случаеви...

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.047
    Допаѓања:
    134.559
    Не е дека е тренд или некое посебна психичка состојба изневерувањето на бремената сопруга.
    Истото го прават и кога не е трудна. Еден на сам ден на свадба се плескаше со бившата, за последен пат демек пред крајот, ама после пак се плескаа. Највеќе кога се роди детето, на прославата за бебе па после на секоја нервоза оти бил ненаспан од детето па му требало опуштање едно пушење, не можел да работи. Бившата викаше, мене ми е добар сексот, негов проблем е жена му.

Нас ни е особено гадно кога слушаме и затоа ни е .... Бљак. Оти идиотот ќе се ебе на страна, ќе закачи кламидија или гонореја и бебето од инфекцијата ќе умре. Тоа е грозоморното. Што не му е проблем ни детето да го ризикува за едно ебење.

Простување нема за тоа. Тој не е ни способен родител. Утре за да ебне на плажа некоја пувла, ќе остави детето да се удави. Исто е.

Ако ти прости, ќе биде оти се лаже дека така ќе бидете семејство и детето му треба татко. Спаси го и детето од сега, друг човек ќе му биде подобар татко од тебе. Жената ќе те преболи и нов ќе си најде. А ти и следната ќе ја изневериш.

На CameliaMiller, Oneo, Осе и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    262
    Epa toa e koga si zemate zena, otkolku za zena ili ja gledate od interes a ne ja gledate da vi se dopagja.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Ај кажи ни од твоја перспектива, шо ѓаол те натера на ова?
    Ме интересира.

На Осе, Leat, Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.686
    Допаѓања:
    11.174
    Убо читам??? Љубовницава бремена а?
    аууу какви ниски вредности, што се` не постои на тлово!!! :envy:

(а јас ќе се чудам и преиспитувам зошто не забременувам полесно, да не отплаќам гревови, а види што створења постојат ем бремена ем љубовница, не знам на кое место Данте би ги сместил, што мајка ќе е таа какви вредности за животот ќе пренесе)

На Oneo, spacegirl92, Luna91 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Во лп проба да ми 'објасни', ама немаше никакво објаснување.
    Лош човек е.

@man97 не ја заслужуваш назад

На CameliaMiller, Leat, Luna91 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Факт е дека за неверство нема простување.
    Каков би бил тој брак кај што нема доверба?
    Да се мачам и себе си а и да си го лажам детето у иднина дека се е океј?
    Да го мислам мојот сопруг у иднина каде е, па и да ја кажува вистината дека е на работа нема да му верувам, јер довербата веќе е исчезната.
    Кај што додека сум била бремена го пикал у други па ќе бара прошка?
    Нема објаснување ни добар повод за неверство, никогаш.

Никогаш нема да ги разберам тие што простуваат неверство.

На Oneo, Amellie13, pikabu5 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    ни јас неверство значи директно ко смрт а има секакви парови на мојот бивш сестра му си остана со маж и а тој и беше неверен и многу веројатно таков ќе биде цел живот:puke:

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.686
    Допаѓања:
    11.174
    Не` има секакви, и жени и мажи. Еден дел од целиот психички сплет е минатото, воспитувањето од родителите, дали биле присутни како воспитувачи на децата. Од детството се зема основата, потоа се тргнува понатака. Личноста развива или не самоактивност т.е. самовоспитание, искуства - лични и туѓи. Чувството за одговорност, морал, доброст се развиваат исто така од пубертестка возраст (лаички кажано), исто така и емпатијата се развива од рана возраст.
    Тие коишто изневеруваат се луѓе со ниска свест и емпатија. Кај нив има нешто што во детството се пропуштило. Не можат да ги предвидат нештата и почувствуваат однапред. Нив ги води анималниот пристап, задоволување нагони. Такви и ќе останат за жал. Мозокот така им работи, и следна прилика повторно ќе направат злочин. Нив не ги кочи разум, чувства, свесен избор.
    Всушност има мажи кои кога гледаат женска личност, ако им е подводлива за такви нешта, ќе ја искористат шансата. А има мажи и кои не гледаат на тој начин на жените туѓи, едноставно си се држат до трлото. ;)

На Oneo, Amellie13, pikabu5 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Речи:
    'Скраја да е'

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bicycle