Треба да расчистиш во себе дали сакаш да останеш со жена која те изневерила. Дали си спремен се да и простиш и да почнеш со неа се од почеток од 0.Ако не можеш тогаш го знаеш кое е следниот чекор развод и секој по својот пат. Но мораш да знаеш дали и таа сака да биде со тебе не само ти да сакаш да си со неа. Преиспитај се што точно сакаш.
Hopes sto bidna dali ste seuste zaedno? Pisi kakva e situacijata posle 3 godini...bas me interesira dali se popravil ili ne..zosto bi i pisal deka ja saka ne razbiram, valjda za da ne i bide tesko nea ili navistina ja saka. Imam slicno iskustvo i sakam iskustva. Opsto i od drugi porano iznevereni zeni ako moze da spodelite iskustva po izvesno vreme kako se odvivala situacijata. Dali covek navistina se menuva ili kuce od kasapnica sepak ne bega?
А што те интересира тоа тебе толку? Жената си кажа што и лежи на душа и толку Морате да знаете на крајот дали има хепи енд?
Da, sakam da znam bidejki kako sto kazav imav slicno iskustvo. Veruvam vo vtora sansa i sakam da znam dali treba da si dozvolime da dademe. Ne znam zosto tolku revolt?
Абе да ама ова не е лак за нокти, па дали нијансава одговара на жуто. Сеа овој варал и ако уште се заедно као оваа ќе се теши, ете тој "се сменил", и мојов значи ќе си го држи у гаќа, идемо даље до медаље
Normalno deka na krajot na denot sekoj sam ke si donese odluka, ama ubavo e da slusnime sekakvi iskustva i da izvlecime pouka od SE, vsusnost ako ne e taka zosto postoi forumot togas? Neli e za da spodeluvame iskustva i mislenja , i na nekoj nacin i da si pomagame? Togas sto voopsto baras tuka, ako ne te interesiraat tugji iskustva, za da delis soveti?
Јас те сфаќам... Ти треба мислење од некоја што го прошла истото... дали со тек на време обледува ... дали помалку боли ... дали довербата се враќа.. Сето тоа е индивидуално, пред се од тоа каков карактер си ти (дали само ќе останеш, а нема да простиш ниту да заборавиш) па се до каков карактер е тој (дали ќе прекине со тоа). Мое мислење е дека треба да посетиш психолог, ама сама, не со партнерот... да ти го отплетка клопчето во глава. Тогаш полесно САМА ќе одлучиш што е подобро за ТЕБЕ.
Ti blagodaram na razbiranjeto... da, bas na toa mislev, sepak temata se znae koja e i cim sme tuka barame iskustvo ili sovet
колку време помина од тогаш? како се осеќаш? мислиш ли дека можеш да го заборавиш тоа и да не го вадиш на маса повторно?
Pominaa nekolku meseci, seuste somnicavo na sekoe zvonenje na telefon se prasuvam koj e sega, go spomenuvam povremeno uz muabet, iako mm nekolku pati mi ima naglaseno deka saka da se zatvori taa tema i da pocneme od pocetok. No somnezot ne e voopsto lesen. Iako zasega nemam pricini za somnez, seuste postoi, i mislam deka nema da si zamine lesno. Prostiv, no ne zaboraviv a i mislam deka nema da zaboravam nikogas..
Mazh ti ne mozhe da ti naglasi da se zatvori taa tema. Ako bil kako sho treba nemalo da odi so drugi zheni, toa prvo, a vtoro treba da go ceni toa sho si mu prostila i da ti pokazhuva ogromno trpenie i sekogash koga ke imash potreba od razgovor na taa tema toj mora da e otvoren, a ne da naglasuva deka temata e zatvorena. Ushte ke naglasuval on..
Да го оставеше другиот ден одма ќе си ја зимаше љубовницата, едноставно мажите не ве оставаат заради љубовницата е заради комфорот што им го пружате дома
Go ostaviv cel mesec sedev kaj moite ...me molese i placese i vetuvase deka nema da se povtori. Kako sto pisav i prethodno veruvam vo vtora sansa, no sekako, ne i vo treta i cetvrta itn... pa ostavam na vremeto da pokaze dali sum donesla pogresna odluka