Zrdavo Vo vrska bev 10 godini a sega vo brak edna godina so istiot covek Dodeka bevme vo vrska bese se okei toj bese covekot sto nikogas me nemase povredeno sekogas mi iskazuvase premnogu lubov pocit i vnivanie, nikogas ne pomislv deka me izneveruva i deka ke me izneveri. No ne sum bila vo pravo, pred da mi predlozi brak toj me izneveruval mi predlozi brak i pak me izneveruval,so negovata koleska od rabota, resil da stavi kraj se cuknal i zavrsil se kako sto treba so nea, i pak prodolzil da odi na rabota kade sto rabotat zaedno. Posle mesec dena od koga stavil kraj doagat site negovi kolegi i ona na slava kaj nas doma, mene nesto mi stana somnitelno so nivnite pogledi go prasuvam da ne imas nesto toj veli ne, i taka jas nekolku meseci se somnevav primetiv i nekoj drugi raboti no toj negirase, i po negovoto odnesuvanje se primetuvase ne mi iskazuvase lubov so zborovi, nekako bese isplasen, go prasuvas se kolnese negirase do posledno. Negovta lubolnica resila da mi se javi i da mi zakaze da se vidime i da mi prizna se so dokazi, deka bile zaedno. Potoa toj samo potvrdi, i sega se kae, a jas sum vo sok, se moli da se smirimi deka nema da se povtori toa bilo golema greska ne promislil… E sega da priznam i jas sum go izneveruvala mnogu poveke(so edna locnost) no toj nikogas ne dozna, ednac se posomneva mi najde nekoj povoci razgovor toa bese pred 5 dogini potoa se bese okei,iako jas pak go izneveruvav no nikogas ne se posimneva ne bese siguren deka jas sum imala so nekoj intimnost. I koga stapivme vo brak jas nikogas ne go izneveriv Ve molam za mislenje, skrsena sum, koga trebase da sme najsrekni imavme i svadba zakazano planiravme i za bebe toj mi zabode nos sto ne go ocekuvav ni najmalce, se molam dali da prodolzam dali da stavam kraj
@minni_z да продолжиш. Вие тенџере и капаче сте, совршено си одговарате. Тоа што не знае, не го менува фактот дека е изневерен исто ко тебе. Договорете се што понатаму.
Сериозна си? Кога читав на почеток, во себе си велам ејј шупак, жената ја лажел толку години, кога стигнав на крај Е што ќе ставаш крај, исти сте, не ве врегам него со исти постапки и размислувања, јас не би го мењала Размисли некој нареден може да те открие и откачи, овој можеби не дека не дознал него така му одговарало
Карма је курва Што си скршена жити се кога го правиш истото? Ај, поинтересен ви е вака животот, ти малку стрес, малку он, да не ви е досадно
Сериозна сум. Ете јас сум сватила каде грешам, и никогаш нема да правам неверство. Незнам што да правам дали да продолжам дали ќе ме изневерува, затоа што он беше најпротив неверството
Признај му и ти и пробајте да почнете од почеток. Само со искреност се гради здрава врска. Може ќе успеете...
@minni_z нема да те осудувам напротив секоја чест на искреноста. Сте згрешиле и двајцата, такви работи се случуваат насекаде околу нас. Еве и ти си го изневерила, но си си ја сфатила грешката. Мое мислење е ако досега сте биле фер и коректни еден према друг и сте немале посериозни проблеми, можеби би можеле да го надминете ова. Можеби и човекот не бил склон кон изневерување, но се случила афера Размислете си со ладни глави нормално довербата е изгубена но со многу трпение и разговор можеби можете и да се средите.
Мој совет е да не му признаваш ништо и сега за сега да останеш кај што си Свадбата стави ја на" чекање" нека помине некое време да ти оладе главата и ке знаеш на што си Љубовницата е повредена па решила да ти каже со надеж дека ке и го оставиш неа Остај некој период се вака како што е Секоја чест на тоа шо си искрена
Zenata e vo brak pisala edna godina.Za 10 godini vrska bas normalno e da se slucuvaat vakvi raboti,mnogu vreme ste zaedno,zaedno ste rastele i sozrevale.Razmisli si ubavo kako ti e sega ,ne brzaj so odluki.Zivotot se nosi ne svakaj licno,imal pricina isto kako tebe ,mozebi samo da smeni nesto novo.
Најјак ми е срцепарајучиот завршеток " тој ми забоде нож во грб кога требаше да сме најсреќни" а она иста Уствари она битно во брак не го варала, пошто во врска неверството е пу пу не важи.
Може да се задржи ако се сакаат и ако можат да си простат.Освен ако има чувства кон третата личност е тука е проблемот ненадминлив и тука нема што да се решава .Јас самата незнам што би направила но знаејќи дека сум наивна и во илузии ќе простам и би продолжила