Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се задржи бракот после неверство?

Дискусија во 'Брак' започната од maca1987, 2 март 2011.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Не

На hermosa и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.441
    човечки е еднаш да се прости на грешка и да се даде нова шанса. Ама не за се. Јас мислам дека штом еднаш те изневерил нема на тоа да остане. Ако можело еднаш ќе може и пак. Исто важи и за насилството. Еднаш штом посегне по тебе ќе има и уште еднаш. Многу убаво размисли. Или веќе како што пиша @LiliBoz

На Tokyo. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Дај си време.
    Најди начин кој ти овозможува да размислуваш трезвено..
    Дали ќе се разделиле физички на одредено време, или ќе разговарате секој ден.. што и да е, што ти помага да размислуваш и што ти треба за да се соочиш со проблемов.

Дали ќе останеш со него, или не.. само од тебе зависи...
    Само да имаш во предвид, дека може да се повтори.

На st2007 и Tokyo. им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    36.224
    Ако го изневери и по трет пат да ми пишеш. :)
    Овие знам кои се. :D

Прости еднаш максимум два пати па одлучи.

Јас не знам дали би простила, ќе одговорам здравје кога ќе ме изневери, ако ме. ;)

На mal.ecka и Herrera им се допаѓа ова.
  5. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Навистина сум во размислувања секојдневно, дали вреди да дадам уште една шанса, имаме и дете но јас не мислам да простам поради детето само како што некои викаат трпам поради децата,јас не размислувам поради тоа детето еден ден ќе нарасте и ќе замине од дома а јас сум таа што треба и понатака да живее со него
    Јас имам чуства сеуште на љубов кон него, можеби не е како што сум го сакала претходно после ова и неможам така да сакам и незнам дали ќе сакам но сепак го сакам и единствено нешто е тоа што си мислам дали треба дали ќе е вредно се да заборавам и простам и дадам уште една прилика.

На makedon81 и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    39.462
    Hopes, ко што кажаа погоре, дај си време, не избрзувај со одлуки.
    Размисли каков брак имате, што е она што му фали, дали нешто може да се промени на тоа поле или не. Потоа каков е тој како човек воопшто, каков е со тебе со децата и дали те сака.
    Дали се работело за one night stand, или љубовна врска исто би влијаело, барем кај мене. Ако е заљубен во некоја друга, нема што да се спасува Досадата во сексот и желбата за промена се чест мотиватор иначе, дури и ако на други полиња се е во ред. Размисли и за тоа. Ти посакувам да најдеш мир, без оглед каква одлука ке донесеш на крај

7. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Да чекам си давам време на себе не сакам да избрзам со ниедна одлука, иначе не се работи за една ноќ туку за љубовна врска која трае веќе 1 година
    Е сега тој завршил со неа како што вика и видов пораки каде и кажува дека оди таму кај што му е местото и дека нема враќање назад
    Но исто така стои дека ќе ја сака секогаш. Кога прочитав тоа мислам дека умирав ама ете тоа е. Во пораките таа му се заканува дека ако замине ќе се напие лекови дека без него неможе да живее.
    Ова е претешко за мене незнам дали сум мртва или жива.

Иначе како сопруг бил добар како татко исто прекрасен, за сексот сме немале никаков проблем барем тој немал од моја страна, никогаш не сум го отурнувала од себе дури и јас сум преземала иницијатива е сега ако посакувал нешто друго и најде на друго место тоа не знам, знам само дека не заслужив јас вакво нешто тоа знам со сигурност.

Последна измена од модератор: 28 јули 2019
    На SexiLy, Pabi19, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    39.462
    Оф, можам само да замислам колку боли. За жал животот не се одвива по заслуги, и не добиваат лугето она што заслужиле. И добри луге патат некогаш, а лоши се башкарат во лагодност.
    Ако можеш да си приуштиш, разговарај малку и со некој добар психолог, да ти се средат мисли и да надминеш траума.
    За "сакањето секогаш", не се фиксирај на тоа, иако звучи гадно за тебе сепак е само "figure of speach". Ништо не е вечно, а заљубеноста најмалку. Плус тие закани со апчиња се израс на незрелост.

9. Prilepchanec

Prilepchanec Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Здраво, во брак сум и имам две деца пред два дена добив признание од жената ми дека ме изневерила со колега. Правевме долго муабет ми призна дека се гледала 3 месеци тајно, дека искористувала ситуација кога јас сум зафатен навечер но не касно отприлика во 19, 20 часот во зимските месеци бидејќи тогаш е темно во тоа време, ми призна дека се бакнувате, се допирале, дека имало голотија од половина нагоре но тврди, се колни дека немале секс бидејќи швалерот е постар од неа 20 години и немал ерекција веројатно превозбуда, ја притиснав да ми признае но и ветив дека ќе и простам, тоа и се случи, и простив ама мене ми е стварно многу тешко, не можам да опишам колку многу, ја сакам премногу, можеби не и посветив доволно внимание од обврски, ја прашав како можеше да се фрлиш во други прегратки , ми вика не знам што ми се случи, можеби радозналост или нешто во главата се случувало што нема објаснување, вика дека се кае, дека во тие три месеци имале 5-6 средби од пола саат најмногу, и дека нема ништо повеќе од март наваму што се однесува до гледањето , а комуникации ја по телефон имале и до сега која вети дека ќе ја прекине за да свртиме нов лист, ја принудудив да му се јави и сама да му каже јас да слушнам дека се се прекинува,а нема повеќе знам далк а тактина работа да ја игнорира и да не и прави муабет,не знам дали можам да и верувам не знам дали кога ќе го види на работа ќе му признае дека морала така да му рече заради моето присуство, како да го продолжам животот сега, не можам 24 часовен надзор да и правам

10. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    2.041
    Верувам дека ви е тешко и во главата ви е хаос, логично е да следува развод, но не е во тоа смислата, би ве посоветувал, штом вашата сопруга собрала храброст и ви признала детално и после му се јавила да му каже на нејзиниот колега дека таа работа е завршена, во тој случај но и заради децата заслужува втора шанса, а немирот кој го чуствувате ќе престане кога вашата сопруга ќе го напушти тоа работно место и нека побара друго работно место, верувајте ако не се гледаат нема да постои шанса да се повтори неверството, по ова што го пишавте вашата сопруга не е склонна кон изневерување, ова бил момент кој веројатно и таа не го разбира. Ви посакувам да ви се врати меѓусебната доверба.

На Prilepchanec му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Според ова тој не заслужува да му простиш и да му дадеш втора шанса.
    1 година не бил свесен каде му е местото, како сега станал свесен. Ама па уште и покрај тоа што сфатил каде му е местото, сепак ќе ја сакал нејзе засекогаш.
    Џабе сфатил дека местото му е покрај сопругата, кога една година ја изневерувал и плус нема чувства кон сопругата, туку кон швалерката.
    Епа не ти треба таков.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Мене не ми е јасно нешто..
    Жена ти се пали на старче кое не може ниту швалер да и е?! Пошо не му се дига нели..

На SexiLy, Rose96, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Tokyo.

Tokyo. Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    1.962
    Еве јас ке ти кажам што јас би направил во твојата ситуација.. Да, разводот е опција ама не и решение, сепак како што кажа имате деца, не сакаш децата да ви ги претрпат тие стресови. Пробај разговарај со нејзе нека ти каже каде е грешката и зошто го направила тоа, дали поради недоволно внимание или што и да е, пробајте да го решите проблемот. Промена на работно место или повеќе внимание или што и да треба.. А и со 24 часовен надзор не правиш ништо, ке мора да и дадеш до сознание дека и прости и дека ке продолжите ама од време на време проверувај ја за да ти биде тебе мирна душата, и искрено доколку се случи пак јас не би простил. Тука би го ставил крајот.

На Herrera, Peperutce1115, Prilepchanec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Prilepchanec

Prilepchanec Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    И мене не ми е јасно, и неа не и е јасно, кога ја прашав зошто ме изневери, со што придонесот да ме изнеберип, ми вика дека на почеток кога ништо немало со него на работа му се доверила за некои потешкотии во животот, и сега по мое мислам дека тој видел моменти на слабост кои вешто ги искористил, бидејќи на работа не постоела никаква можност да се видат на само се слушале , но ете до таму заминала работата дека требало да се видат па да и даде совет, се договориле да се видат на нејзино барање дошол во Прилеп ( живеел во едно околно село)н не помислила дека е на почеток на неверство, имале средба во кола која поминала само со разговор, и можеби со држење за рака како знак на пријателска поддршка, но вториот и сите останати гледања биле пропратени со бакнување и допирање а еднаш имале и обид за секс кој бил неуспешен, не сакам да ја оправдам бидејќи во неа е вината ама мислам дека со отворање пред него за животните проблеми кои искрено ги имаме не многу туку како и секој што ги има во ова општество кои искрено не се причина за неверство ама тој ги искористил тие моменти на слабост со лукавство, можеби требала таа да се свести но касно било , не мислела дека прави неверство се до обидот за секс кој за ,,среќа,, бил прекинат со звонење на телефон а било се спремно и биле допрени со половите органи можеби и малку навлезени но заради недоволна ерекција не бил контактот- продорот целосен но телефонскиот повик придонел да му спадне ерекцијата целосно и да не може повеќе да има ерекција, после тоа таа чувствувала одговорност и вина, тоа било последна средба во 2018 година на крајот од декември, но во 2019 во март имале уште една средба која била само допирање и бакнување и таа е последна , слушсите носредби биле најмногу подо ањетопола час освен оваа со обидот за секс која била повеќе од пола час но помалку од час телефон не прекинало, мојот сомнеж е дека таа била заљубена несвесно штом имала потреба да се слушне после работа бидејќи таму на работа не постоела можност за контакт односно контактот бил професионален краток без можност за интимен разговор, вчера ми го призна и обидот за секс кој не беше признат и прв пат видов дека се кае што не беше случај некни кога ми го призна неверството, не видов каење, ама со ова признание тоа го видов, она што ме мачи е дали е заљубена во него ( таа тврди дека не) и дека додека јас сум на работа дали ќе се слушне пак иако видов во очите дека беше искрена, се договоривме дека ќе бараме нова работа

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Дека разговор у кола се прави чисто пријателски, тоа не проаѓа кај мене.
    Но ајде, да речеме дека, ете навистина се кае.
    Додуше јас и верувам, не ради друго, нејзин избор било да ти каже. Чим ти кажува значи свесна е дека згрешила.
    И значи со тоа прво само голи биле сеа само главичката и влегла-неверство е неверство.
    Понатаму твој е изборот.
    Јас што би сторила? Би простила.
    Ама тоа сум јас.

На Pabi19, Tajnaotrovna и Prilepchanec им се допаѓа ова.
  16. Prilepchanec

Prilepchanec Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    И дадов сознание дека и простувам за таа да нема тежина со таа работа, ама најтешко е во душата сам да си прифатам за тоа, да го голтнам, и кажав дека вистински и најмногу на светот дека ја сакам и дека друга не можам да сакам толку, како и тоа дека со останување во брак и со тоа што никој нема да разбере освен ние тројца ( јас, таа и тој) тежината целосно е кај мене, ако се разделиме , ќе се дознае и причината јас ќе бидам оправдан од сите роднини и пријатели , таа цел биде оцрнета но и болката ќе ми остане и тогаш, ме изневери личноста која ја сакам а и децата би имале стрес

Јас и простив веќе , ама ме мачи дали ќе продолжи да комуницира, како да имам чувство дека ќе.сака да се слушне без мое знаење , не знам дали психички има расчистено со него или само така ми вели бидејќи е тешка ситуација сега, е тоа ме мачи

Ќе почнам со вашиот напис од крајот, ми призна дека не го разбира моментот зошто тоа го направила, не може никако да објасни, по мое можеби тој е вешт со зборови, а дека не е склона кон неверство вистина е, таа секогаш беше против тоа, дури и беше повлечена и затоа ме чуди како можеше тоа да го направи

Последна измена од модератор: 29 јули 2019
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Ако и треба муабет нека си седне со другарка или нека иде на психолог. чим не и иде тоа да го прави со тебе. срамота е. едно е да сакаш швалер а друго е да сакаш рамо за плачење кое ќе биде сексуално искористено.

На Rose96, marchi-cool, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ева33

Ева33 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.214
    Штом се ти признала, штом ти кажала сама, без ти претходно да дознаеш, верувам дека чувствува голема "грижа на совест" и дека се кае за се, но касно сфатила и свестила.
    Кога го започнала сето тоа, може бил момент на слабост, сте имале брачни и семејни потешкотии, недоразбирања и оддалечувања...

Во тој период и годел и пријал начинот на однесување и почит на "пријателот" и во него пронашла нешто што и фалело дома со тебе..

Ако искрено се кае (ќе познаеш по нејзините постапки, изглед, говор..) нема да се слуша повеќе со него..
    Ете ќе смени работно место, ќе сврти нов лист..

Ако навистина се кае, а ти веќе си и простил, пробај да "ја освоиш" повторно. Отидете некаде сами на некој ден (ако сте во можност) разговарајте што моментално ви фали во бракот, посвети и повеќе внимание...

На Prilepchanec му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Prilepchanec

Prilepchanec Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Тоа дали ќе се слуша уште најмногу ме мачи, бакнување значи емоции и љубов , што ако е потсвесно заљубена , јас не и верувам за тоа што ми вели дека нема љубов, на прашањето ами зошто така направи и тоа не еднаш си се видела повеќе пати 5-6 според неа и безброј слушања по телефон по 20 и повеќе минути секое слушање

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    102.437
    Ако не и веруваш ти кад тад ќе и го кажеш тоа, ќе и го плеснеш на првата расправија, ќе ја држиш на кратко синџирче. Ако си решил да и простиш прости и од душата, она згрешила, очигледно не го добила тоа што го сакала или па навистина се покајала па ти кажала и ветила дека е тоа тоа, твое е дали ќе и или нема да и простиш. Мислам дека самиот чекор што ти кажала е знак дека е завршена оваа работа, не верувам дека е маска, иначе не би ти кажала. Освен ако не дознал некој па да ја притиска па она да ти каже со време да не биде друг ти рекол. Или раскрсти ама биди претпазлив, посвети и внимание, не ја оставај да има простор и време да мисли на дриг, или речи и дека не можеш да продолжиш, ама не се малтретирај себе и неа.

На tessie, Dust и RosettaStone им се допаѓа ова.