Како да се спасам од црната коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Rock-a-Fella, 14 април 2011.

1. LinaMala

LinaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Лани имав искуство со ова, се офарбав црна ама не ми стоеше воопшто и после некој месец дена решив да ја осветлам. На фризер ми рекоја за премивка (се правело со некои таму состојки само хидроген 3% се користело сосема малку бланш и нз другото), траеше кратко процедурата дур се осветли околу 10-15мин држев смеса на косата и после бев портокалова. Ме исфарбаа со една мнооогу добра фарба Trend Up (од истата фирма е на еволушн) мислам дека беше 7.1 нијанса (маслена е и воопшто не ми ја оштети косата) а добив светло кафеава боја која ми излезе отприлика вака нешто [​IMG]

На Kylie и soncicko им се допаѓа ова.
  2. Klaudi

Klaudi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    39
    Ме интересира како се употребува деколорантот,со колку % хидроген се нанесува,бидејќи сакам и јас да пробам :)

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Мене ми рекоја со 9%, зашо со 12% многу се горела косата.

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    i jas sakam da ja osvetlam kosata ama se plasam potoa od korenot

5. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    во скопје не можам никаде да најдам деколорант, дури и се чудат кога ќе прашам О_О
    не ни знаат што е, прашав една другарка (фризерка), ми рече само со прамени може да ти се осветли, нејкам прамении ! :@
    Кај да најдам, очајна сум :(

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас пробав со деколоратор од соларис и да ви кажам прав папагал излегов хаха значи повеќе но веј да се изглупирам така хахаха абе катастрофа или на фризер или поќе не и за џабе беше пак си се исфарбав темнокафена................................

7. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    И јас го користев тој деколоратор но мене баш супер ми излезе косата ...во ред со првото фарбанје не бев изедначена секаде иста бооја но потоа купив потемна никанса како лешник и повеќе не сум црна а и косата не ми се оштети воопшто. А ти дали ставаше и на скалпот бидејки таму не треба така ми казаа во парфимерија ...

8. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    и јас сакам да ја осветлам мојата коса,темно кафеава имам,а сакам светло смеѓа!
    што да направам,како да ја осветлам,долго време се фарбам темно кафена...но долга ми е косата и несакам да ја оштетам...
    нека каже некој искуство,тамам за лето сакам светла коса,како мојата природна

9. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    ставив :tmi: ни текна со комшивката ама касно беше...ама на должината катасторфа ни испадна ни ништо,и сега со ред неколку фарбања ставам темнокафена и ке видиме

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ајде луѓе јас денес ставам деколорант и после фарба. Со среќа нека ми е. :D
    Си купив вакви четири деколоранти [​IMG]

И си зедов вакви фарби [​IMG] чоколадно кафеава.

Дај нека пишат тие што пробале со деколорант, може многу да ми се оштети косата, мислам, да ја најдам на перница може? |( |( :worried:

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.795
    Допаѓања:
    18.563
    Епа ај со среќа нека ти е :) па пиши после што како испаднало зошто и мене ме интересира и колку го плати деколорантот?

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Деколорантот го платив 3 и пол евра.
    Ле луѓе уште од сега ме фаќа жал за црната коса, не се малку 6 и пол години црна да си. Али ајде, ако не ми стои кафеавото, ставам црна пак и папа. :lol:

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ајде со среќа да ми е сега сум кафеава, средно накај темно кафеава.
    Прво ко се измив од деколорантот ќе паднев в несвест, на корените бев баш ПЛАВА абе бела, а надолу портокалова. После ставив од таа фарбата без амонијак, и супер испадна не сум воопшто шарена, ко за чудо!
    Се на се искористив 4 деколоранти и 4 фарби. :D

На crazylady, Ema.Sk, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.795
    Допаѓања:
    18.563
    Честито сменета боја успешно :) и како косата оштетена многу како со бланш или ни приближно? :wasntme:

15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    Lacrimosa ти се поклонувам за храброста ...јас пред 2ипол години по грешка се фарбав црна и сега уште ја вадам, затоа што имам многу долга коса(до половина) на краевите сеуште сум црна а другиот дел ми е кафен, ама пак не се осудувам да пробам.....кај и да е, за уште две години би требало да ја извадам :lol:

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Не е оштетена воопшто, мислам исто ми е како што си беше. И онака ептееен малце ми е шарена, ама не се ни примеќа само ако се загледаш. Али со следното фарбење ќе се изедначи. :)

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Ауу, баш ми е мило за тебе, јас во Скопјево никако да најдам деколорант. -.-
    Се решив на фризер да одам. (препорачано од другарка)
    А и таа никако да ја праша нејзе какви се цените, а и не знам ни кај и е дуќанот.
    2 месеци што не сум се фарбала, косата плаче за фарбање, а јас никако да се снајдам. -.-

18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Деколорант имало во КИМ парфимеријата, види таму. На фризер ке се рушиш од пари давање. Јас еве другарка ме правеше, па супер испаднав. :D

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lazojka

lazojka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво :)
    Јас до пред некој месец имав постојано црна боја на коса .. ја фарбав со црна боја 1 значи поцрно амин и пред 6 месеци решив да ја сменам бојата..бев на фризер и ми ја извадија со остранувач и ми се оштети ама не како со бланш..сега дури и прамени извадив така да за 6 месеци од црна преминав во делумно плавуша :D

На MarchelineAmaru и Rock-a-Fella им се допаѓа ова.
  20. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    бај бај црна коса-хелоооо џинџр коса! 8) само пегички фалат. :lol:
    Треба да купам уште еден деколорант, некаде не фати, некои прамени не стигна, па мора уште еден, леле, мислев ќе ми изгори главата. :|
    После се фарбам средно плава, ако е пресветла, ќе ја плакнам косата со чај од лисја од ореви, и ете-кафеава.
    Благодарам Лакримоса, ти си мојот херој. :*

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.