Лани имав искуство со ова, се офарбав црна ама не ми стоеше воопшто и после некој месец дена решив да ја осветлам. На фризер ми рекоја за премивка (се правело со некои таму состојки само хидроген 3% се користело сосема малку бланш и нз другото), траеше кратко процедурата дур се осветли околу 10-15мин држев смеса на косата и после бев портокалова. Ме исфарбаа со една мнооогу добра фарба Trend Up (од истата фирма е на еволушн) мислам дека беше 7.1 нијанса (маслена е и воопшто не ми ја оштети косата) а добив светло кафеава боја која ми излезе отприлика вака нешто
Ме интересира како се употребува деколорантот,со колку % хидроген се нанесува,бидејќи сакам и јас да пробам
во скопје не можам никаде да најдам деколорант, дури и се чудат кога ќе прашам О_О не ни знаат што е, прашав една другарка (фризерка), ми рече само со прамени може да ти се осветли, нејкам прамении ! Кај да најдам, очајна сум
Јас пробав со деколоратор од соларис и да ви кажам прав папагал излегов хаха значи повеќе но веј да се изглупирам така хахаха абе катастрофа или на фризер или поќе не и за џабе беше пак си се исфарбав темнокафена................................
И јас го користев тој деколоратор но мене баш супер ми излезе косата ...во ред со првото фарбанје не бев изедначена секаде иста бооја но потоа купив потемна никанса како лешник и повеќе не сум црна а и косата не ми се оштети воопшто. А ти дали ставаше и на скалпот бидејки таму не треба така ми казаа во парфимерија ...
и јас сакам да ја осветлам мојата коса,темно кафеава имам,а сакам светло смеѓа! што да направам,како да ја осветлам,долго време се фарбам темно кафена...но долга ми е косата и несакам да ја оштетам... нека каже некој искуство,тамам за лето сакам светла коса,како мојата природна
ставив ни текна со комшивката ама касно беше...ама на должината катасторфа ни испадна ни ништо,и сега со ред неколку фарбања ставам темнокафена и ке видиме
Ајде луѓе јас денес ставам деколорант и после фарба. Со среќа нека ми е. Си купив вакви четири деколоранти И си зедов вакви фарби чоколадно кафеава. Дај нека пишат тие што пробале со деколорант, може многу да ми се оштети косата, мислам, да ја најдам на перница може?
Епа ај со среќа нека ти е па пиши после што како испаднало зошто и мене ме интересира и колку го плати деколорантот?
Деколорантот го платив 3 и пол евра. Ле луѓе уште од сега ме фаќа жал за црната коса, не се малку 6 и пол години црна да си. Али ајде, ако не ми стои кафеавото, ставам црна пак и папа.
Ајде со среќа да ми е сега сум кафеава, средно накај темно кафеава. Прво ко се измив од деколорантот ќе паднев в несвест, на корените бев баш ПЛАВА абе бела, а надолу портокалова. После ставив од таа фарбата без амонијак, и супер испадна не сум воопшто шарена, ко за чудо! Се на се искористив 4 деколоранти и 4 фарби.
Lacrimosa ти се поклонувам за храброста ...јас пред 2ипол години по грешка се фарбав црна и сега уште ја вадам, затоа што имам многу долга коса(до половина) на краевите сеуште сум црна а другиот дел ми е кафен, ама пак не се осудувам да пробам.....кај и да е, за уште две години би требало да ја извадам
Не е оштетена воопшто, мислам исто ми е како што си беше. И онака ептееен малце ми е шарена, ама не се ни примеќа само ако се загледаш. Али со следното фарбење ќе се изедначи.
Ауу, баш ми е мило за тебе, јас во Скопјево никако да најдам деколорант. -.- Се решив на фризер да одам. (препорачано од другарка) А и таа никако да ја праша нејзе какви се цените, а и не знам ни кај и е дуќанот. 2 месеци што не сум се фарбала, косата плаче за фарбање, а јас никако да се снајдам. -.-
Деколорант имало во КИМ парфимеријата, види таму. На фризер ке се рушиш од пари давање. Јас еве другарка ме правеше, па супер испаднав.
Здраво Јас до пред некој месец имав постојано црна боја на коса .. ја фарбав со црна боја 1 значи поцрно амин и пред 6 месеци решив да ја сменам бојата..бев на фризер и ми ја извадија со остранувач и ми се оштети ама не како со бланш..сега дури и прамени извадив така да за 6 месеци од црна преминав во делумно плавуша
бај бај црна коса-хелоооо џинџр коса! само пегички фалат. Треба да купам уште еден деколорант, некаде не фати, некои прамени не стигна, па мора уште еден, леле, мислев ќе ми изгори главата. После се фарбам средно плава, ако е пресветла, ќе ја плакнам косата со чај од лисја од ореви, и ете-кафеава. Благодарам Лакримоса, ти си мојот херој.