Како да се спасам од црната коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Rock-a-Fella, 14 април 2011.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Имам слушнато - со прашок Билјана. Ја прави косата посветла. Мои другарки ставале Билјана на коса (на крај од шампонирањето, ставаат Билјана, ја мијат и оплакнуваат). ;)
    Косата не им падна, немаа некоја `штета`, ама јас лично никогаш не би ставила прашок на глава.
    Иако според состојките, обичен шампон можеби е и поштетен од Билјана. :?:

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    24.337
    Мене ми беше црна косата (фарбана) пред 3-4 години и пробав да си ја вратам природната кафеава и не ми фаќаше, само коренот ми беше кафеав а надолу црна, и ја оставив да ми порасни и 1 година ништо не и ставав на косата никаква фарба. И потоа ја направив кафеава одвај :^) и оттогаш реков јас поќе црна НЕ! :shake:

3. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Интезивно неколку месеци се обидував да ја осветлам косата, негде од мај месец :) и конечно после толку фарбања успеав, но секако си ја оштетив косата. Сега ми е кафеава и мој совет ви е не употребувајте бланш, ако имате живци и да чекате некое време полека ке ја осветлите со фарби

4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Сакам да пробам со обичен прашок за алишта има ефект ова? И по колку миења паѓа?

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Ариел и му е мајката.
    Се зезам, абре ајде не слушајте све и свашта нема врска.
    Тоа што го напиша Лакримоса во втор пост тоа читајте

6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.794
    Допаѓања:
    18.540
    Девојки ми треба итно,ако знаете каде во Скопјево има деколорант да ми казете....и цена ако знаете(извинете за писуваново од моб сум)

7. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Види по парфимериите

8. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ^ Во Ким парфимерија поточно.
    А јас да си кажам еден природен начин на осветлување, во план сум да го испробам, но... пуста мрза. :doh:
    http://www.youtube.com/watch?v=ddY6mHt0Lzo

9. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Пишав дека во Ким парфимерија, заборавив да ти кажам за цената. :tmi:
    190 или 210 денари. Јас овие цени сум ги сретнала досега.

10. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    119
    Вака ми се виде добро видеото ако пробаш кажи дали е успешно. И јас имам црна коса фарбана па се предомислив и сакам да ја извадам. Сум офарбана некаде 6-7 пати и сега 3 месеци не се фарбам коренот веќе мие кафен а и почнува и надолу да ми се осветлува. Пробав еднаш со цеден лимон да ја протријам косата и на врвовите каде што повеќе тријав имаше ефект. А ова тука на видеото со Hidrogen peroxid (Honey) каде би можеле да најдиме во Македонија од него. И ако добро ја имаш проследено постапката дали ќе ми кажиш се што точно става, како што видов банана и маслиново масло беше ако не се лажам. :) Ама многу ми кочи интернетот дека при крај на месец и неможам убаво да погледам се. Ако може помош малку :)

11. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ^ Се разбира.
    Добро си видела, користи мед, маслиново масло, и бананата беше по нејзина желба (значи нема врска со осветлувањето на косата), а медот е необработен, така кажува, можеби има таков на пазар, не знам. :?: И не знам која би била разликата помеѓу тој и медот за секојдневна употреба. :^) уатевр. Ќе пробам јас со цеден лимон. Ти благодарам за советот. ;)

12. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    119
    Епа сигурно дека овај од секојдневна употреба ќе ти се излепи по косата и ќе неможеш да го измијаш барем јас така мислам што знам има и разлика од мед до мед. :) Пробај со лимонот и нека биди во поголеми количини сигурно ќе има ефект. Ама таа и нешто хидроген става тоа пероксид или тоа е со медот :D не знам не убаво погледнав поради интернетот што ми кочи особено на видеата на yotube.

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Не, има и други маски за коса со мед. :!: И на видеото рече дека може и од тие секојдневни. :!:
    Ќе се излепи, ама затоа треба да се измие косата по 30тина минути. Значи (штом не си видела убаво), треба да отстои 20-30 минути измешаната смеса на мед, маслиново масло и бананата, се нанесува на косата, нека стои 30тина минути, и после се измива косата.

14. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    баш знам братучетка ми така си ја отстрани црната боја на коса со мед мсло и банана

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    По 5 миења (како што кажува во видеото), или по колку време/миења и се отстрани?

16. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Јас ќе ја пробам летово, ем ќе бидам на терен па ( косата ми е нон-стоп во капа па нема да се гледа шаренилото), а и од сонце многу се осветлува.
    Ако во скоро време пробаш пиши дали си задоволна,и за колку време ти се осветли.Патем тебе ти е фарбана или природно црна?

17. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    По 5 миења (како што кажува во видеото), или по колку време/миења и се отстрани?[/quote]

18. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383

Се очекуваше некоја темно кафеава (кога се фарбав последен пат), ама црна излезе, не е баш скроз црна, ама сепак претемна е. -.-
    Не сакам да ја изгорам косата пак со деколорант, (бидејќи после ќе треба шишање, а веќе прекратка ми е косата) па ќе пробам со овие природни начини (маската и со лимонов сок, можеби ако пак не е доста, ќе тријам со билјана :D), ако пак не е доста, ајт на фризер. Погоре една феминка кажа за братучедка и, дека нејзината коса и се осветлила со оваа метода. Па ќе видиме, ќе пишам, се разбира.

19. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Сеуште нема никој пробано да кажи дали има ефект или не :)

20. Rock-a-Fella

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    :nod:

Вчера го пробав, но ова е само првиот пат, и треба уште 4 пати да го користам, за да има некој ефект во осветлувањето, но имаше многу ефект на волуменот на косата, а косата сепак е мека и сјајна! И да нема ефект во осветлувањето, планирам уште долго да ја правам маскава. :D
    А за осветлувањето, би рекла сами да видите во новото видео на Андреасчоис (видеото што го постирав, проверете го новото видео на нејзиниот канал и видете сами). :)