Дали имаше ефект маската? Ти се осветли косата или ич да не пробвам да одам на фризер и да се спасам од црнава косаа?
На жалост, не. Се фарбав црна. И толку ми се допаѓа што не мислам да ја променам. Барем една година убаво да ми порасне косата. Не дека е важно, ама онака, си кажав јас. Најдобро решение е сепак деколорантот. Само за да се добие изедначено осветлување јас би рекла прво да се фарба косата уште еднаш, за да не биде коренот посветол од остатокот од косата. Така јас се зафркнав, и сега си ја научив лекцијата.
Даааа ме потсети на што личев морков не ми беше рамен ја ставив 6% млечен и многу убаво ми ја осветли
Чекај бе Rock-a-Fella , нели ти беше црна па ме прашуваше за деколорант? Сега пак си црна? Или сум се збунала можеби друга беше
Даааа ме потсети на што личев морков не ми беше рамен ја ставив 6% млечен и многу убаво ми ја осветли[/quote] Ти благодарам многу драга и јас кај и да е за недела дена ќе го ставам тоа волшепство на глава па да прашам да не е магијата многу силна.
Ти благодарам многу драга и јас кај и да е за недела дена ќе го ставам тоа волшепство на глава па да прашам да не е магијата многу силна. [/quote] Ајде па да ни се пофалиш со една сликичка да видиме каков бил исходот
Ајде па да ни се пофалиш со една сликичка да видиме каков бил исходот [/quote] Со задоволство, само јас малку се збунив.. И ова е деколорант: http://www.syoss.de/uploads/tx_templavo ... _en_09.gif
Носев 2 години црна коса и решив да ја менувам бојата, многу ме затвараше.Од коса до половина ја скратив до над раменици, со два бланша и фарба, косата ми стана пепел, и крајниот резултат беше портокалова.Сега ми е многу сува, ама добро битно се спасив од црната коса
И сега уште толку сум збунета. Коренот ми е темно кафеав а косата ми е црна. Ќе може одма деколорант да ставам? Ќе нема разлика некоја после фарбата кај коренот? иначе сакам ваква боја
Ако ти е израснат коренот, нема да биде еднолично осветлувањето. Јас лично пред да ја осветлам косата (моментално пак имам црна коса), ќе ја исфарбам уште еднаш црна, па по 2-3 дена ќе ја осветлам. Не заборавај да ја мачкаш со кантарионово масло.
Епа да ти кажам што бидна. Косата ми беше темно плава откако ја осветлив како што ми кажа, па сакав да ја потемнам малку, ама катастрофа беше резултатот. Речиси црна беше, и додека се осветлуваше по секое миење, осветлувањето беше неизедначено. Потоа си реков ај црна. Првиот пат несакајќи беше, а овој пат намерно сакав црна. ЕНД АЈ ФАКИН ЛАВ ИТ! Дури сега се мислам за тегет! Како и да е, сепак ќе мора евентуално пак да ја осветлам, преку летото многу ме болеше главата од сето тоа црнило.
Бидна со 4 деколоранта и 4 фарби. Коренот ми е светол лешник, подоле ми е црвена махагони, доле кафеава и најдоле темно кафеава. Љ катастроф! Така се шетам 1 недела и плашам луѓе по улица Сега незнам што да и правам, најверојатно темно кафена чоколадна боја или махагони црвена ќе ја офарбам цела и ако бидам пак шарена ќе се убијам.