Како да се справите со некој кој постојано ве исмејува?

Дискусија во 'Психологија' започната од LGBT, 21 јули 2011.

1. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    219
    Знам и да премолчам, и да вратам на навредите. Зависи како сум расположена. Значи во класот сите 11 машки, ама баш сите се деца. Сите по 17 години, сеуште детски размислуваат. Значи какви надимаци немаат измислено. Камбана(голема му била главата), салама, сарма(дека дебел бил), ќебапче(црн тен имал).. да не бројам, ама ретко некој да се навреди, сите на шала си сфаќат, се мајтапат.. Не е во ред, ама сакам да кажам дека машките не се толку искомплексирани колку нас женските. Ние женските се оговараме зад грб, а такa сме си најдобри другарки. Кога ќе се случи некоја на друга да и префрли за нешто, значи може и до тепачки да дојде, сите тајни што ги знаеле една за друга излегуваат во јавност. Не е во ред да се навредува, не е никој совршен. Не дека и мене ми се нема случено да префрлам на некој, ама тоа е обично кога мене некој прв ме задева, и не коментирам за физичкиот изглед, туку за какви се тие како личности.

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196

Еве едно инспиративно видео на оваа тема

На DimovskaSandra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    За исмејување никогаш не премолчувам секогаш враќам ...Еве пред некој ден си одам така од школо и глеам едни три уфилмани што нормално ги знам така како што поминував едната почна да се смее не слушнав баш добро што ми рече ама само и реков ќе видиме колку долго ќе се смееш и сега секојпат кога ја видам некаде на улица бидејќи има таква една коса како гнездо за страчки и враќам со истото на глас буквално во фаца и имам речено свашта а она само ме гледа како некое теле, како сега да нема јазик да каже нешто очигледно само кога е во друшто е јака а најмногу ја боли за дечко и секој викенд заедно излегуваме бидејќи ми е мн добар другар а она на друга маса со друштво хаха...Може сум малку повеќе злобна али шта чу..Тражила је добила је :devil:]:)

На macka5, littlevampire и DimovskaSandra им се допаѓа ова.
  4. DimovskaSandra

DimovskaSandra Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    A kazi mi ako mozes sto pravis koga ke ti se zanesuva vo drustvo i kako i vrati na taa glupackata? :D

5. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Vo mojot slucaj sekade kaj so ja vidam i se smeam vo lice postojano i komentiram auu devojkata so "ubavite lokni" neli deka kosata i e katastrofa i ovaa celo vreme se nervira toa i e slaba tocka a jas taka na glas si se ismeam edno ubavo abe meraci bas fino mi dojde na dusava na takvi zavidlivi glupacki samo taka treba...:!:
    Ako ti se zanesuva nekoja mnogu vrati i kako so vikat udri ja tamu kaj so najmnogu boli najdi i ja slabata tocka toa so najmnogu ja nervira daj i do znaenje deka svetot ne se vrti okolu nea :D

На DimovskaSandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.701
    Никогаш не враќам ако ме исмеваат. Не можам, едноставно не сум таква. А, колку што ги познавам, тие се желни за да им вратиш и да почнат да се караат за глупи причини. Не им потпаднувам на нивно ниво и зборувам со нив само ако дискусијата е позитивна и има за што да се насмееме (сите).

На littlevampire и presiosaP им се допаѓа ова.
  7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    6.402
    Враќам . Секогаш со иста мера. Не сум јас предмет на исмејување, секогаш си го "добиле " таквите.
    Не молчам во ниеден случај. И често ги замолчувам.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
  9. Schizophrenia1

Schizophrenia1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Немам време да се замарам со такви што немаат попаметна работа во животот освен да навредуваат други.Со тоа се покажуваат колку уствари вредат како личност,обично на тие највеке им е потребно внимание.
    Затоа најефективно е игнорирањето според мене, ке прекинат по извесно време кога ке сфатат дека тоа што го викаат не ви допира до уши.

На crazylady, littlevampire и presiosaP им се допаѓа ова.
  10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    така е најдобра одмазда за некој што навредува да го савате на игнор...зошто нема поголема нервоза кога некој зборува а вие да молчите ....не е во ред да се спуштате на ниво кој што немаат грам образовние..исмеваат оние кои не се домашно воспитани и кои не учеле во училиште и кои не научиле ништо од животот...верувајте....

На littlevampire и Schizophrenia1 им се допаѓа ова.
  11. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    379
    Порано премолчував. Не знам зошто, многу пати дозволував некој да ме навреди, а јас само да се насмевнам и да се преправам дека сум го сфатила како шала иако ме здоболело. И што корист од тоа? Само се нервирав, си собирав во мене и губев самодоверба. И така се додека еден ден не ми пукна филмот и си реков чекај ма, вредат ли тие повеќе од тебе? -Нормално, не. Зошто тогаш да дозволам кутрите луѓенца да живеат во заблуда?
    Најнапред тие се луѓе кои не се способни да воспостават вербална комуникација, па единствен начин да привлечат внимание и да бидат ''интересни'' во друштвото (а може да им бидат интересни само на луѓе како нив) се навредите и шалите на туѓа сметка.
    Враќам, не навредувам, нема потреба да им ги кажам недостатоците, тие си ги знаат, само се обидуваат да ги прикријат така што ќе го свртат вниманието кон вашите. Напротив, фино и културно, директно целам кон нивниот најголем недостаток - тие не можат да застанат пред тебе, да те гледаат во очи и да го кажат тоа што го кажуваат од далеку, особено ако видат дека тоа не допира до тебе!
    Еднаш покажете им, нема да има следен пат, верувајте. Ценете се најпрво самите себе, ако вие не се цените - никој друг нема!

На littlevampire, eloves, blackpanter и 4 други им се допаѓа ова.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    И јас порано ќутев, бубаче, ама живеењето сама во друг град, далеку од сите што ги сакам, престанав да трпам секакви глупости на искомплексирани луѓе. Станав злопамтило невидено и убаво ми е што сум таква, па подоцна секој си го добива она што си го заслужил, кога најмалку го очекува од мене. Сепак, некое време си чувам во себе, но никогаш не заборавам. Многу често враќам во многу поголема мера отколку во иста, не ми е срам да употребам и навреда за некој што навистина ме повредил.

На crazylady, Дакноманиак и Eveline им се допаѓа ова.
  13. tiesto

tiesto Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    13
    Стално му премолчувам и после се нервирам за лујге со невредат .Ако не му вратам јас други дупло му враќат.

14. Дакноманиак

Дакноманиак Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    За овој тип на луѓе најчесто сум го користела игнорирањето со тек на време некои престанале други пак прават уште полошо ама затоа пак секој човек си има свои граници на трпеливост. Луге кои едноставно уживаат да се издигнуваат сами себе исмејувајќи ги другите, луѓе желни за внимание и некој вид на популарност, таквите сами ке пропаднат.

На littlevampire му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Ретко некој се исмејувал со мене, ама таа група на луѓе кои се исмејувачи посебно на некој/ја без причина, мене ми е можеби најомразена. Често пати и сум завршувала со казни ( дали во училиште,факултет, дали на работа ) бранејќи ги нападнатите од вакви исфрустрирани и подмолни типови.
    Ова ми е многу слаба страна, неможам неправда ич да трпам !!

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    547
    karma is a bitch :)

На tranquila, eloves, Abrakadabra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    :!: Karma is only a bitch
    if you are !

На tranquila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Исто и јас.Колку и да ме вреѓаат јас неможам да им преречам,не сум таква личност,лошо со лошо да вратам,што ми е многу глупава особина |-)

19. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Мене во школово кај што учам зимава многу ме исмејуваа.Меѓутоа негде накај Март престанаа.Видоа дека не им се замарам.Но има едно девојче кое многу ме мрази и она чат-пат кога ке се изнервира ме вреѓа но јас ја ставам на игнор.Само со две девојчиња се дружам повеќе,а од други места имам премногу друштва.И сега летово незнам што да правам дали да искачам со двете девојчиња или со другите друштва?Ако искачам со другите друштва ке треба да искачам во нивно маало,секој ден со автобус.Помош?:(:l:

20. DimovskaSandra

DimovskaSandra Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Која е причината за исмевањето? :/