Како да се справите со некој кој постојано ве исмејува?

Discussion in 'Психологија' started by LGBT, Jul 21, 2011.

1. *Infinity*

*Infinity* Истакнат член

Па што ако имаш колеги од минатото, батали ги нив, дружи си се со новите.
    Остави им позитивен впечаток на новите, и ќе видиш како ќе се одвиваат работите во позитивна насока.
    Не смееш да молчиш и да се тргаш на страна, така им даваш уште поголем повод на нив да зборат и да се зафркаваат со тебе.
    Следен пат кога ќе чуеш таков муабет, реагирај.

cresa-jagoda and Victorian like this.
  2. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

А дали воопшто имаш било какво друштво?

3. Y Grint

Y Grint Истакнат член

Претпоставувам дека девојката била жртва на исмевање и неприфаќање од страна на своите соученици (од мое лично искуство знам како се чувствува), и доколку било така НЕ ВООПШТО НЕМА ДРУШТВО (Дај Боже да грешам). Влијае тоа на самодовербата и тие хиени знаат добро да го донесат некој да се преиспитува во што тој или таа погрешил. На крај испаѓа дека морало тие да најдат некоја жртва за побрзо да им минува времето на училиште, (било основно или средно). Но, на факултет е сосема поинаква приказна и се содобро за тебе е да развиваш контакти и комуницираш со други, нови луѓе-твоите колеги и колешки од факултет. Тоа за момчето од основно дали те прифатило на фб не се секирај ич, гледај биди успешна, учи, запознавај нови луѓе, доколку некој ти побара некаква помош помогни му, и што е најбитно ПРВА ЗАПОЧНУВАЈ РАЗГОВОР.
    пр. До каде предаде проф, на минатото предавање, седни до колега/колешка прва почни разговор пр. од каде си, која е интернет страницата на факултетот, и сл. (со прашањава харикирам), но најбитно од се е да не дозволуваш минатото постојано да се премотува како видео исечоци во твојата глава. Верувај сум искусил и знам како е. Доколку сакаш нешто плус да ти кажам можеш и ЛП да ми пишеш.
    И уште кажи дали детето што го свиѓаш те бранело или покажувало реакција на негодување кога другите те исмевале.

cresa-jagoda and Victorian like this.
  4. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Како прво да те прашам дали се имаш запрашано зошто е тоа така ? Каде е проблемот ? Зошто баш тебе ? Си им дала повод или си покажала слабост ? Мора да има причина, кога ќе ја откриеш причината полесно ќе го решиш проблемот. Ама мораш да промениш нешто ако сакаш да запре таа тортура, да си ја вратиш самодовербата и да си фатиш момче.
    Би почнала од физичкиот изглед, како што кажа феминката погоре, можеш да ја промениш бојата на косата на пример, или ако досега ја носеше кадрава сега почни да ја пеглаш. Ставај малце шминка на лицето, дотери се. Кога ти ќе се чувствуваш убаво и другите ќе го приметат тоа. Друго, покажи им каде им е местото, ако некој те навреди не молчи, врати му со иста мера, да видиш дали друг пат ќе се осмели повторно дс го стори истото. Кога молчиш само им даваш сила да продолжат да те задеваат. Мој совет ти е да не бегаш од тие луѓе туку да се соочиш со нив.

cresa-jagoda likes this.
  5. Crnookata

Crnookata Популарен член

Незнам, можеби затоа што бев премногу повлечена, тивка, мирна, срамежлива и јас се прашувам зошто е тоа така никако неможам да се вклопам во друштво, си ставам шминка, се дотерувам но некако тоа не успева, понекогаш некој знае да ми рече зошо немаш дечко а си толку убава, стварно незнам во што е проблемот. А за момчето да мислам дека помалку ме закачаше но не се сеќавам баш. Пробавме од на една братучетка го адд нејзе ја прифати уште утредента а мене сеуште не, стварно незнам што да мислам више.

cresa-jagoda and Arthur like this.
  6. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Што викаат твоите на сето ова?
    Дали си разговарала со нив?

7. Crnookata

Crnookata Популарен член

Ништо не ми помага

8. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Додека само седиш и кукаш ништо не правиш.
    Заборави ги сите од минатото,и колеги и се.Батали.Запознај се со нови луѓе,почни да се дружиш со нив,ова ти е нова шанса за нов живот,нема срам.Ако сакаш немај повеќе доверба во тебе туку биди полоша место подобра.Позз и се најдобро.

cresa-jagoda likes this.
  9. endlesslove

endlesslove Истакнат член

Јас како личност која била понижувана и малтретирана на некој начин би сакала да те советувам какоо јас го пребродев тоа.
    И јас бев на психијатар и ми препишаа апчиња но никогаш не се напив.
    Ниту едно апче неможе да ти помогне колку ти самата.Според ова што го имаш напишано би кажала дека имаш ниска самодоверба.И јас ја имав..и многумина од нас ја имаат.Причината за ниската самодоверба најверојатно е уште од твоето детство и ти најдобро ја знаеш.
    Уште од мали не учеле дека не вредиме доволно,со зборовите ,,остави јас ќе сработам,, ,,пак не успеа,, ,,зошто имаш слаби оцени,не вредиш,, итн.
    Црноока..вредиш многу,и можеш многу.Многу се замараш за туѓото мислење бидејќи не се сакаш себеси.Кој ќе те сака ако ти не се сакаш? Зошто се обвинуваш себе си?Зошто ги обвинуваш другите?Знам како ти е верувај.Ама ти си дојдена на светов за да се истакнеш..дојдена си да кажеш што мислиш и да го работиш она што го сакаш.Само ТИ САКАТА МОЖЕШ ДА СИ ПОМОГНЕШ.Изгради се одново,исплачи се.Биди искрена кон себеси.Зошто ти е битно туѓото мислење?
    Во животот го добиваш она што го даваш.Ако си даваш љубов на себе си и другите ќе постапуваат така кон тебе.Биди храбра и упорна.Избори се за себеси.Биди си сама поддржка.Едноставно блескај.Многу вредиш.Секој од нас вреди многу..некои се свесни за тоа некој не.
    Еве неколку совети од моја страна како да ја подигнеш самодвоербата
    1.Прости си на себе си.
    2.Прости им на сите оние кои те понижувале и исмевале со зборовите ,,Ти простувам поради....,,
    3.Прости им на твоите родители
    4.Почни го денот со зборовите ,,Ја сум прекрасна личност,јас вредам многу.Се сакам себеси онаква каква што сум,,Денес ќе биде преубав ден (повтори го ова 5пати)
    5.Продолжи го денот со зборовите ,,градам прекасни односи,,
    6.Биди своја биди мудра.Слушај го своето срце.
    7.Би ти препорачала секој ден да одвоиш 15 мин,да го опуштиш своето тело и да мислиш на убави работи.
    Почни полека,и избори се за својот живот.Да го направиш најдобар бидејќи со причина си на овој свет.Дојдена си да направиш некого среќен.Работи на себе.За крај би ти ја препорачала Ана Бучевич.Само напиши го нејзиното име на јутјуб и имаш 500 видеа за тоа како да го смениш својот живот.
    Те гушкам и не заборавај.Вредиш многу,прекрасна душо :*

10. Crnookata

Crnookata Популарен член

Ви Благодарам на сите за искрените совети, иначе порано спрема нив имав омраза сега не некако сим поспокојна дури и момчето почна да ми се допаѓа, гушки до сите вас.

endlesslove likes this.
  11. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Не се справувам.Игнор.Че му се вратит.

Nate- princeza likes this.
  12. Cherry Girl

Cherry Girl Активен член

Ги игнорирам.Едноставно не ме интересира што зборуваат.

Nate- princeza likes this.
  13. Alexandraaa21

Alexandraaa21 Активен член

Ne znam dali tuka da go postavam prasanjeto no imav bliska drugarka, se druzevme od mali...Posle se zapoznavme so dvajca isto taka drugari ja ja zapoznav, i bukvalno covekot bese tezok psihopat, zboram za licnosta so koja ja ispagjav...I ona celo vreme mene me kriveshe, bez da znae deka so sila me nosese kaj nego, deka ja sum kriva i slicno..Ona uste ide so drugaar muu, okej neam nis protivv, neka bide srekjnaaa, ali ne sfakjam zaso, se fali , i ponizue znae taka da prati slikaa, i se kurchi kao eve vidi ja sum so negoo bla blaa :/ Mene toa ne me zanima so koj e , a devojceto uste se razviva 17godini taka da..se nadevam kje sfati vo zivotot mnogu rabotii, iako vekje e kasno ne komunicirame, se prasuvam kako moze da zameni drugarka, za deckooo... A toa sho se otrgna od mene, bese poradi istiot tip so ispagjav ja, napraj bucki, ja i objasnuev deka nee e taka, se trudev da se smirime, ali dzabee...Koga i bese rodenden samo i cestitav i tollkuu..Jeste deka sum emotivnaa, amaa zar vredii da prodades drugarka za masko? :/

14. hermosa

hermosa Популарен член

Воопшто не ти треба таква другарка која не е на твоја страна и си гледа за себе само .Што му верувала може знаел да ја обработи а за другар му и слики ти праќа јасно ти е се нели ?Тоа не е другарка,тоа е идиот и нечовек .Си се спасила од неа штом си видела каква е .Ќе почнеш одново и ќе преболиш некако

tagataa912 and Alexandraaa21 like this.
  15. Alexandraaa21

Alexandraaa21 Активен член

Nasite seuste ziveat, nie ne..ama toa e godina veke ne ziveeme, ne me ni bara

hermosa likes this.