Како да се справите со некој кој постојано ве исмејува?

Дискусија во 'Психологија' започната од LGBT, 21 јули 2011.

1. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Како да се справите со некој кој постојано ве исмејува

Кога бев мала, сум имала проблеми со речиси сите деца. :|
    Кај едно маало, ме пречекаа 3 девојки, кои сакаа да ме тепат, ме навредуваа, ми кажуваа секакви работи, ама секогаш умеев да им избегам. И не памтам како, ама не успеаја да ме истепат. Можеби само се забавуваа со мене. :?:
    Кај едно друго маало, машките имаа проблем со мене. Ми го исмејуваа името. -.- Секогаш кога ќе поминев, иста приказна... Јас само се обидував да поминам со покер фаца и се обидував да не заплачам.
    Но! Што се случи? Јас пораснав... и баш пред некој ден видов еден дечко од тоа маало... од глава до петици ме измерка... :) И заборави да ме исмее. :lol:

На littlevampire, anabel-a, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447

Ignorance is bliss...

Личноста што исмејува ќе види дека не е интересна, односно не предизвикува никаква реакција, и со текот на времето ќе престане.

3. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179

Се случувало да ме исмејуваат пред 4-5 години за начинот на кој се облекував или однесував. Носев широки фармерки или машки дуксери, однесувањето не ми беше од типот "лееелееее,ноктот ми се скрши" или па "ааа морам да ги имам тие штикли !!" Ми беше ептен безвезе да се пикам у тој елитен свет.

Некако се сменија времињата, сега ме заболе за нивните мислења. Мој живот. Мој стил на живеење, ако некој има проблем со тоа како живеам,слободно нека си го реши. 8)

На littlevampire, stojne-21, Maca-BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67

Ех, на времето имав и јас такви проблеми. Помала па ау, некои по фаци од мене се исмејаваат едно друго :)
    Абе смешки! Тогаш лесно сум се справувала, знам дека се замарале со мене и си немале свој живот, не дека некои сега си имаат и уживаат да гледаат додека се искачувам високо, али тогаш фино сум ги игнорирала, сватиле дека нивните бедни животи се никаков фактор за мене и се откажале :)
    Ма кој искочил на крај со мене се прашувам :devil:

5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.574

По мое кажано:ЉУБОМОРНЕ ДУШЕ МОГУ ДА МИ П*ШЕ 8)
    И мен ми се има десено и како помала а и сега во 1год средно...Детето е од глупо поглупо....Уште женска немал во животот и нашол мене да ме исмева...Ќутев додека можев...Собирав,собирав и на крај :@ - експлозија...Му удрев бокс и му наплескав се у фаца....(последен ден на училиште)..Е сега од 1 септември останува да го видиме ефектот ]:)

На littlevampire му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173

Искрено, само мавам игнор, некогаш ми оди да им враќам дупло, и да се осеќаат 3 метри под земја. :P Затоа што за да исмејуваш некого, ти треба да си совршен..

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025

Колку повеке им обрнувате внимание, толку повеке ке ве задеваат, но никако и да им премолчиш. Единствено решение уште од првиот пат кога сака да проба да те исмејува одма врати му што се вика стај го кај што му е местото, па друг пат три пати ќе размисли пред да посака повторно да те исмејува.

Абе си има златно правило ''не те закачам, не ме закачај''.или добро познатата поговорка ''не им го прави она на луѓето што не сакаш да ти го прават на тебе''! Да го почитуваа ова луѓето денес светот ќе беше мноооогу поубаво место за живеење.

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950

маниги на игнор тотално како невидливи да се насмевката на лице и шибај глата крената ако ова не помага (маниги од колено :D )

9. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    163

Таквите само на игнор и ништо повеќе... Не треба нивните зборови воопшто да допираат до тебе... И не им покажувај слабост во ниеден момент, држи си ја главата високо и гордо, лошото со лошо се враќа, еден ден и на нив ќе им се врати... Има некој ГОРЕ што постојано не гледа :angel:

На littlevampire и 1234girl им се допаѓа ова.
  10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281

Најчесто на таквите не му обрнувам многу многу внимание.
    Ама ако ми згазат на живец :muscle: :muscle: :punch: :punch: :punch:

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306

Моментално се собирам и собирам веќе многу -премногу- години.. Ама ај нека продолжи така.. Ама кога ќе ми пукне фимот жива нема да остане..во гроб ќе ја закопам..И еве се наближува -легендарното пукнување на филмот- хахахаха..ќе види со кој си има работа.. И што е најважно ќе зажали што се родила.. !!!!!!!!!!!!!!! позз :inlove: :* :wasntme:

инаку за таквите љубоморни не вреди да се нервираме.Само да ги игнорираме и со банана смаил на лицето да им возвратиме.Ама оваа што јас ја меркам навистина претерано има..Ама ни јас покуса не останувам и враќам кога треба со иста мера.. моментално во мојот филм остана уште малце место..па после---- :@ :@ :@

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801

Никако!!!
    Не можеш на крај да излезиш со такви луѓе, освен да ги игнорираш.
    Тие искомплексирани лица уживаат да исмејуваат и понижуваат некого.

13. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604

Со таквите не вреди да се справуваш. :x Само игнор и немој ни случајно да земаш здраво за готово тоа што го зборуваат.
    Знај дека штом некој те исмејува лечи свои комплекси и дека си несто подобар од него оти во спротивен случај немало да те оговара и да те исмејува.
    Глава горе , знај си ги своите вредности и објективи и без замаранции. :)

14. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46

Луѓето плукаат по други САМО за да бидат ЗАБЕЛЕЖАНИ. :)
    И мене многу ме нервираат вакви луѓе ми доаѓа фацата да им ја изместам! :devil: Ама тоа само моја бујна машта..Не ги земам за озбилно ама во секој случај непријатно ми е :!:

15. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Боксот :muscle:
    Не, се зезам.... Јас лично сум била исмејувана, она типично исмејување во 1во, 2ро... И сум си ќутела пошто бев такво ситно... Ама сега кога некој ќе упати саркастичен коментар или било каков што вклучува потсмев се трудам да вратам х10 и да го/ја закопам под земја, не бирам зборови- т.е. бирам , целам кон она што најмногу боли, па друг пат никогаш нема да им текне. Сурова сум за такви работи.
    Плус, за таквите луѓе да ги “симнеш’’ подоле од тоа што се е многу лесно, бидејќи најчесто тоа се луѓе кои нивото на интелегенција не им е баш во плус.

16. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    ИГНОНИРАЈ ГО, тоа ќе му биде најголема казна :)

17. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Секој има слаба точка , па и тие. Само е потребно да се најде таа точка. ;)

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Еднаш ми се случи во 2 одделение 2 девојчиња го свртеа цело одделение против мене бидејки едно дете мене ме сакаше а не нив, и бев сама на одморот ама и реков на учителката и таа ги караше, потоа сите ми се извинуваа, лајк а бос 8)

Инаку мноооооооогу долго време не сум приметила некој да ме исмејува, уште од средното, ама тогаш бев теле и само игнорирав, сега со овој памет да ме исмејуваат, уф едвај чекам некој да се излаже и да ме закачи, ке ги утепам со зборови, не навреди, само вистини :D

19. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    искрено не им се замарам многу се додека не ја прелијат чашата па ги спуштам многу длабоко во земја и не им текнува после пак да речат нешто. Јас барем имам големо искуство со ова

На Macushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Ова е најголемиот мој проблем од забаваче па се до денес! Апсолутно ни една школска верна другарка немав, од прво до четврто имав една но и таа не беше баш. .. можит да се речит само онака понекогаш другарка, од 5 до 8 исто така имав една таа со мене седеше во клупа инаку бевме 10 девојчина другите 8 беа Све тоа шмизли..,некогаш зборуваа некогаш не, машките катастрофа кој како поубав начин бара да те повреди, секоја ден со солзи и научилиште ии дома. И со таа една и единствена другарка сеа и во срдно заедно учиме но таа сега имат подобра другарка од мене и сите е сакаат така да мене само од корист некогаш ми обврнуват внимание.., другите исто така пак продолжуваат иако досега не сум ги знаела и тие одма почнаа со навреди..Така да од школо немам ни една асолна другарка. Инаку имам 5 најј ДРУГАРКИ што можеби мн ретко му се дешава на човек да фати такво другарство.. И кажете како можам да ги игнорирам овие школски непријаатни другар/ки ??! :| ВЕМОЛАМДАДЕТЕНЕКОЈСОВЕТ